سید محمدرضا بی طبا سخنگوی انجمن صنایع لبنی در برنامه تهران بیشت درباره گرانی لبنیات گفت: دلیل افزایش قیمت در بازار لبنیات با سایر بازارها متفاوت است. به طور کلی تولیدکنندگان حاضرند سود خود را کاهش دهند تا سهم بیشتری از بازار به دست آورند، اما در بازار لبنیات و گوشت ما برند رقابتی نداریم و برای هر محصول برندهای مختلفی داریم. در بازار لبنیات، افزایش هزینه های تولید، قیمت تمام شده کالا را برای تولیدکننده افزایش می دهد و منجر به کاهش قدرت خرید مردم می شود.
بی طبا در ادامه بیان کرد: امسال قیمت شیرخام با مصوبه وزارت جهاد از 12 هزار تومان به 15 هزار تومان رسیده است اما همچنان برای دامدار به صرفه نیست. حقوق و دستمزد 25 درصد افزایش یافته است. و قیمت محصولات پتروشیمی 100 درصد افزایش یافته است.
مژده «رئیس» به کارگران و بازنشستگان
بیتابا ادامه داد: وقتی مجموع این هزینهها افزایش یافت و به دستور وزارتخانههای مختلف بود و طبیعی است که قیمت نهایی کالاها افزایش پیدا کند، در این شرایط باید قیمت را که باعث کاهش عرضه میشود، سرکوب کنیم یا بگذاریم افزایش پیدا کند. ، تاوان بدهیم و بازار رقابتی شود، در این شرایط می توانیم برای حمایت از دهک های پایین یارانه بدهیم.
قیمت لبنیات صادراتی 30 درصد افزایش یافت
وی ادامه داد: در دهه گذشته حجم کل صادرات لبنیات 10 درصد کل محصولات بود که اکنون به 20 درصد افزایش یافته است. در بازار صادراتی بر اساس رقابت کار می کنیم. قیمت محصولات لبنی بر اساس قیمت بین المللی صادر می شود. 25-30 درصد قیمت محصولات ما در خارج از کشور افزایش یافته است.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی در ادامه افزود: در غرفه های میدان میوه و تره بار تهران ایستاده ایم و 20 درصد محصولات ارزان تری را در این غرفه ها عرضه می کنیم. البته ما در راستای مسئولیت اجتماعی خود حاضریم شیر مدارس را تهیه کنیم و وزارت بهداشت باید به دنبال ما باشد نه ما برای آنها!
بی طبا در ادامه بیان کرد: قیمت را از دست تولیدکننده خارج کرده ایم، 4 نوع دارو را دولت تعیین می کند اما وقتی دولت اعلام می کند فقط هر محصولی 30 درصد افزایش می یابد یعنی دولت. قیمت را تعیین می کند. قیمت تمام محصولات در عوض، هزینه کل محصول 30 درصد بیشتر است.
1500 کارخانه لبنیات تعطیل شد
وی با بیان اینکه تولیدکننده همیشه قربانی بوده است، تصریح کرد: در این شرایط کارخانه های کوچک تولیدکنندگان خرد به دلیل سرمایه در گردش کم ضرر می کنند و تعطیل می شوند، این وضعیت باعث شده 1800 کارخانه محصول تولید کنند، به 300 فرآورده لبنی برسیم. . کارخانه ها.
به گفته این مسئول؛ حاشیه سود صنایع لبنی در بورس سال گذشته 6 درصد و سال قبل از آن 4 درصد بوده که طبق قانون باید 17 درصد باشد که کمترین سود در بین تمام تولیدکنندگان بوده است. باید لبنیات صادر کنیم تا محصول تولیدکننده استفاده شود. این میزان سود به معنای فرسایش صنعت است.
سخنگوی انجمن صنایع لبنی در ادامه تصریح کرد: قیمت لبنیات از پایان اردیبهشت ماه 1401 پس از جراحی اقتصادی تا پایان اردیبهشت ماه امسال تغییری نداشت. افزایش قیمت نتیجه افزایش قیمت تمام شده تولید است. در برنامه هفتم شیر مدارس حذف شده است. با توجه به اینکه تولیدکننده مقصر اصلی افزایش قیمت است، بهتر است به سمتی برویم که چه سیاست هایی منجر به آن شده است. قیمت دستوری مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کرده است، امیدواریم از شر این قیمت پاس فرمان خلاص شویم.
بی طبا در ادامه افزود: تلاش می کنیم لبنیات را در سراسر کشور در غرفه های میادین میوه و تره بار با حاشیه سود کم عرضه کنیم. اگر قیمت شیر خام تغییر نکند، تا پایان سال قیمت لبنیات افزایش نمی یابد.