به گزارش بازار، فیروز قاسم زاده افزود: اعتبار پیش بینی شده برای طرح متمرکز ملی رودخانه حدود 460 میلیارد تومان است که تاکنون حدود 20 درصد آن تخصیص یافته است.
وی شناسایی حدود هشت هزار سازه تقاطع غیراصلی در حاشیه رودخانه های کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: فهرست این سازه ها به دستگاه های متولی از جمله وزارت جهاد کشاورزی، وزارت راه و شهرسازی و وزارت راه و شهرسازی ارائه می شود. سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور تذکرات لازم به اشخاص حقیقی صاحب برخی از این سازه ها داده می شود و رفع این موانع نیز صادر شده و در قالب سامانه قابل رصد است.
سخنگوی صنعت آب درباره انجام مطالعات برای تعیین حدود مسیل ها و حریم رودخانه ها اظهار کرد: وزارت نیرو تا پایان برنامه ششم باید حدود 75 هزار کیلومتر محدوده مسیل ها و محدوده مسیل ها را مطالعه می کرد. رودخانه های کشور اما با نظارت و با وجود محدودیت های جدی. در پایان سال 1401 بیش از 80 هزار کیلومتر تامین مالی شد و برنامه وزارت نیرو این است که نتایج مطالعات را در پایان برنامه هفتم بداند. ، به مساحت 97000 کیلومتر.
وی با اشاره به مجموعه اقدامات وزارت نیرو برای مقابله با خطر سیل بر اساس «برنامه ملی کاهش خطر حوادث و سوانح» در ماده 4 قانون مدیریت بحران کشور، خاطرنشان کرد: در این برنامه ، وظایف 16 نهاد و دستگاه اجرایی دخیل در مدیریت سیلاب کشور ارائه شده است که وزارت نیرو در بین 79 اقدام اولویت بندی شده برای کاهش خطر سیل، 22 اقدام را بر عهده دارد و در 39 اقدام و حمایت همکاری می کند. در هشت اقدام
قاسم زاده در خصوص مهمترین اقدامات و برنامه های وزارت نیرو برای کاهش خطر سیل خاطرنشان کرد: این اقدامات را می توان به دو بخش نرم افزاری و سخت افزاری تقسیم کرد.
وی افزود: در بخش نرم افزار یکی از اقدامات مهم، فعالیت های فرهنگی و آگاهی بخشی است که شامل تهیه انیمیشن های خبری استانی و اطلاع رسانی و هشداردهنده، تهیه و صدور اطلاعیه ها و بسته های آموزشی و فرهنگی، سخنرانی در استانداری می باشد. جمعه. برای مدیران کل شرکتهای آب منطقهای، مدیریت علمی سیل بر اساس مستندات فنی موجود، مانند نقشههای محدوده کانالها و رودخانههای عبوری از مناطق پرجمعیت و همچنین نقشههای پهنهبندی سیلاب با دورههای بازگشت متفاوت است.
سخنگوی صنعت آب افزود: از دیگر اقدامات نرم افزاری، تقویت زیرساخت های نرم افزاری پژوهشکده آب وزارت نیرو به منظور امکان تحلیل اثرات سیل و خطرات ناشی از آن به ویژه در تاسیسات و تاسیسات تحت پوشش است. نظارت وزارت نیرو، بنابراین هم اکنون کلیه بررسی های فنی در جلسات ستاد فرماندهی و پشتیبانی سیلاب وزارت نیرو در چارچوب سامانه پژوهشگاه آب انجام می شود.
وی به شرکت های زیرمجموعه توجه ویژه به جلسات کمیته های کنترل و کاهش خطر سیل استان و شورای مدیریت بحران استان را از دیگر اقدامات این اداره کل تاکید کرد.
قاسم زاده با تاکید بر اهمیت اقدامات سخت افزاری ادامه داد: اقدامات سخت افزاری دامنه وسیع تری دارد که از جمله آن می توان به اجرای سازه های کنترل سیلاب، اصلاح سازه های تقاطع بدون آب، اجرای طرح های کنترل سیل، انتشار سیل و تغذیه مصنوعی، شناسایی و رهاسازی سیلاب اشاره کرد. مشاغل مزاحم در کانال و حریم رودخانه ها و کانال ها، مدیریت مخازن سدهای کشور به منظور مهار حداکثری سیلاب و کاهش خسارات ناشی از خود، مانور دریچه ها و تجهیزات هیدرومکانیکی و تاسیسات سدها و اطمینان از در دسترس بودن و صحت عملکرد آنها و شناسایی محدودیت ها در جهت مدیریت سیل مطابق دستورالعمل های منتشر شده.