مجتبی ذوالنور نایب رئیس دوم مجلس گفت: به نظرم عملکرد مجلس یازدهم قویتر از مجلس دهم بود چون در هر دو مجلس حضور داشتم.
نایب رئیس دوم شورای اسلامی در خصوص اجرای لایحه عفاف و حجاب گفت: لایحه عفاف در واقع یک لایحه کامل و جامع نبود. در کمیسیون مجلس بر اساس اصل 75 قانون اساسی، رسیدگی علنی و مجلس می تواند برای تسریع در کار و بررسی موضوع را با تشکیل کمیسیون ویژه به یکی از کمیسیون های مجلس یا به این کمیسیون واگذار کند. در امور تخصصی تر از جمله برنامه جامع اقدام مشترک، کمیسیون ویژه ای تشکیل شد.
جملات آتشین برجام که حالا مدافع برجام است: تخریب کنندگان مانده و شکست خورده و بی شرف / قلم در دست ماست و آماده
مانند ذوالنور برهنه را مجازات کن چند ضربه شلاق و چقدر زندان؟
شمشیرها در «نبرد تدارکاتی»/ «حجاب» و «شاسی پایداری» مقابل قالیباف کشیده شده است.
نماینده قم در ادامه افزود: در لایحه عفاف و حجاب، اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، نهادهای مختلف، کارشناسان، موافقان و مخالفان با توجه به شرایط محدود، نظراتی در خصوص محاسن و معایب، جدیت و ضعف این لایحه داشتند. که طبق آیین نامه داخلی مجلس موظف به بررسی نظرات در مجلس است.
ذوالنور اضافه کرد: اگر در صحن علنی مجلس مطرح می شد، نمی شد چیز زیادی را تغییر داد، حتی نظرات کارشناسی را هم نمی شد وارد کرد. در داخل مجلس و در جلسه علنی اگر بحث شد، می توان موافق و مخالف صحبت کرد و بعد کمیسیون و دولت نظر دادند و بعد رای گیری شد.
نایب رئیس دوم شورای اسلامی تاکید کرد: اما برخی از این موضوعات که در لایحه عفاف و حجاب بود برای یک بند تنها 4.5 ساعت مطرح شد و نهادهای مختلف، شخصیت های مختلف سلطنتی و حقوقی اظهار نظر و بحث کردند. بنابراین این پیشنهاد در جلسه علنی مجلس قابل بررسی نبود و آیین نامه مجلس نیز اجازه آن را نمی دهد چرا که حد مشخصی برای اظهار نظر موافق و مخالف دارد.
مجتبی ذوالنور در ادامه گفت: اما در کمیسیون به تفصیل بحث شد که لازم الاجرا و بازدارنده است. از طرفی نباید با شرع مخالفت کرد و جنبه های مختلف مسئله را دید تا پیامدهای مثبت اجتماعی داشته باشد. لذا این پرونده ها به صورت کلی بررسی و به مجلس آورده شد.
نماینده قم در شورای اسلامی تاکید کرد: وقتی لایحه ای را به مجلس ارائه کردند یک نکته را به مجلس آوردند که این لایحه تا چند سال اجرا شود. زیرا اگر موضوعی طبق اصل 85 قانون اساسی توسط کمیسیون تخصصی یا ویژه اجرا شود، قانون نه دائمی است و نه موقت و زمان آن باید توسط مجلس تعیین شود و در اختیار کمیسیون نیست. کمیسیون فقط یک پیشنهاد می تواند ارائه دهد. کل موضوع باید با اکثریت آرا تصویب شود.
ذوالنور اضافه کرد: در مجلس 5 تا 3 سال برای اجرای این طرح پیشنهاد کردند، برای برخی قوانین به طور همزمان 10 یا 20 سال تعیین کردند و این بستگی به موضوع دارد. برای این طرح مجلس 3 سال رای داد و تصویب شد. دوباره به شورای نگهبان فرستاده شد که خب این شورای محترم هم ایراداتی گرفت که در واقع مراحل پایانی خود را در کمیسیون طی کرد و با امضای ریاست محترم مجلس به شورای نگهبان برگشت.
اگر شورای نگهبان اصلاحات مجلس را بپذیرد دیگر تمام می شود و نظرشان را اعلام می کنند. اما اگر اصلاحات را نپذیرد و ایرادات دیگر را بپذیرد و به مجلس ارجاع دهد، یا به کمیسیون برمیگردد یا کمیسیون مجدداً نظرات شورای نگهبان را اصلاح میکند یا بر نظرات خود پافشاری میکند و ارجاع میشود. . به مجمع تشخیص که البته با توجه به ایرادات وارده به شورای نگهبان، ایرادات آن چنان اساسی نیست که ماهیت طرح را تغییر دهد.
نایب رئیس دوم شورای اسلامی تاکید کرد: به نظر من تصمیم به مجمع نمی رود بلکه بین شورای نگهبان و مجلس اتخاذ می شود و انشالله اجرا می شود.
۲۱۹۲۲۰