به گزارش «تابناک» به نقل از روزنامه آرمان ملی، اگرچه بسیاری از مردم نسبت به سازوکار پیشثبتنام انتخاباتی انتقاد داشتند، اما پس از مدتی مشخص شد که افراد زیادی در پیشثبتنام شرکت کردهاند و آنطور که احمد وحیدی وزیر کشور درباره تودوس گفت. جریان های سیاسی از اصلاح طلبان و اصولگرایان گرفته تا اعتدالیون و مستقل ها در انتخابات ثبت نام کرده اند. ثبت نام اصلی انتخابات از ششم مهرماه آغاز و تا ساعت 18 به مدت 7 روز کاری ادامه داشت و بنا به اعلام سخنگوی ستاد انتخابات کشور، 24 هزار و 829 نفر به طور قطعی در این انتخابات ثبت نام کردند.
در عین حال نگاهی به حوزه پراکنده و گروه های مختلف اصولگرایان نشان می دهد که همگی دست به علم استقلال زده اند و به فکر ارائه لیستی جداگانه هستند. جبهه پایداری، شورای ائتلاف نیروهای انقلاب «شانا»، شورای وحدت اصولگرایان، شبکه راهبردی رفقای انقلابی «شریان» و احزابی مانند جامعه اسلامی مهندسین، حزب مؤتلفه و… گروه هایی هستند که بد نیست موقعیت آنها را در این روند سنجید.
چیزی که بسیاری از فعالان اصولگرا هشدار می دهند که منجر به شکست اصولگرایان در انتخابات می شود. از سوی دیگر، اعتدالیون اصولگرا را داریم که به نظر می رسد به فکر اتحاد با اعتدالیون هستند. کسانی که مرزبندی مشخصی با تندروهای این جریان دارند و با ایفای نقش در انتخابات پیش رو سعی در جلوگیری از تکرار مجلس یازدهم و ورود تندروها به مجلس دارند. نمونه ای از این تحرکات را می توان در کارنامه انتخاباتی اعتدال گرایان نیز مشاهده کرد.
جایی که چهره ای مانند محمدرضا بهنار دبیر کل جبهه پیروان خط امام و کاندیداتوری پس از دو دوره غیبت می خواهد دوباره در مجلس دوازدهم تاثیرگذار باشد. روابط عمومی جامعه اسلامی مهندسین نیز با تایید این خبر از فعال شدن مجدد حساب کاربری محمدرضا بهنار در شبکه اجتماعی علی لاریجانی در انتخابات خبر داده و در نهایت با عدم ثبت نام وی مشخص شد که لاریجانی فاقد هرگونه ثبت نام است. برای انتخابات مجلس برنامه ریزی می کند و در صورت انجام، طیفی از پیروان و هواداران وی در انتخابات حضور خواهند داشت.
همانطور که منصور حقیقت پور از چهره های نزدیک به علی لاریجانی درباره احتمال ائتلاف لاریجانی و روحانی در انتخابات آتی مجلس گفت: فکر نمی کنم لاریجانی بخواهد با کسی ائتلاف کند. دوستانش را تشویق می کند که در انتخابات ثبت نام کنند و پای صندوق های رای بروند اما اینکه بخواهند لیست محرمانه داشته باشند اصلا اینطور نیست، حالا معلوم نیست اصولگرایان چه اعتدالی و چه غیر آن چه رویکردی در پیش خواهند داشت، تا این لحظه آنچه مسلم است. احتمال حضور اعتدالگرایان در ائتلاف با اعتدالگرایان و یا حضور مستقل در انتخابات است.حسن بیادی، دبیرکل حزب جوانان آبادگران اخیراً گفته است: «در انتخابات پیش رو، صادقانه و سالم رقابت خواهیم کرد. حفظ دوستی با گروه ها و ائتلاف های سیاسی.
حضور چهره های معتدل را به فال نیک می گیرم
یک فعال سیاسی اصولگرا درباره شرایط اصولگرایان برای انتخابات آتی اظهار داشت: میدان اصولگرایان گسترده است و در برخی انتخابات به وحدت رسیدند و در برخی دیگر به وحدت نرسیدند. در این دوره باید منتظر ماند و دید در نهایت چه اتفاقی خواهد افتاد. شاید جمع آوری نظرات این طیف های مختلف برای این انتخابات کمی سخت باشد و به سختی این اتفاق بیفتد و برخی با بقیه اصولگرایان موافق نباشند.
ناصر ایمانی به آرمان ملی گفت: همچنین قابل ذکر است که در یک انتخابات همه طیف های یک گرایش سیاسی به یک اندازه مشکل دارند و نباید وحدت را به این معنا بگیریم که صددرصد است و ممکن است در یک جناح 80 درصد اجرا شود. .
وی در خصوص ثبت نام برخی از چهره ها مانند محمدرضا بهنر در انتخابات مجلس گفت: به نظرم فال نیک می آید که برخی از چهره ها و جریان های سیاسی اصولگرا در این دوره فعالیت بیشتری داشته باشند، احزاب سیاسی نباید تشکیل شود و بیشتر در در انتخابات باید افراد معتدل و با تجربه شرکت کنند.
ایمانی تصریح کرد: در بین اصولگرایان جریان هایی داریم که تندرو سیاسی هستند و امیدواریم نتوانند سناریوی انتخابات را تغییر دهند.