به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، در برنامه به افق فلسطین شبکه افق، در پاسخ به این سوال که فلسطین برای جمهوری اسلامی ایران از لحاظ عاطفی و آرمانهای دینی که داریم مهم است یا از نظر سیاسی، گفت: از همه جهات است، از نظر منافع ملی هم برای ما اهمیت دارد. یعنی باید توجه داشته باشید که ما صحنه جهانی را چه می بینیم، جنگل می بینیم یا دارای نظاماتی.
وی ادامه داد: اگر این صحنه جنگل باشد، هرکسی زد و از بین برد، دیگری نمی تواند کاری داشته باشد اما اگر نظاماتی وجود داشته باشد، عالم و نظامات بین المللی باید قبول کند که اگر روزی از مظلوم دفاع نکند، روز دیگر کسی از آنان دفاع نخواهد کرد. یعنی گاهی منافع ملی یک کشور همپای منافع انسانی و اسلامی تعریف می شود.
سعید لیلاز: می خواستم به غزه بروم /به حق پنج تن راه بدهند که بروم
مشاور رهبر انقلاب در ادامه گفت: شما در جنگی که صدام علیه ما راه انداخت، چه احساسی در آن زمان داشتید؟ نمی گفتید که چرا برخی از کشورهای بزرگ هیچ واکنشی نشان نمی دهند؟ مثلا سوریه، لیبی، کمک می کردند و از آنان ممنون بودیم. این حس را امروز دیگران هم دارند. شما زمانی که به دیگران کمک نمی کنید، دیگران هم به شما کمک نخواهند کرد. متاسفانه عالم اینقدر بی برنامه نیست.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه در فضای غرب این موضوع مطرح است که ایران از این قضیه اخیر حمایت کرده است، تصریح کرد: ما این موضوع را پنهان نمیکنیم که ایران حمایت میکند اما واقعیت این است که مشکل، حمایت ما نیست. فرض کنید در زمان شاه که حامی رژیم صهیونیستی بود، چند جنگ بین کشورهای اسلامی و رژیم صهیونیستی شکل گرفت؟ پس این یک بحران داخلی برای رژیم صهیونیستی است.
لاریجانی یادآور شد: بله، ایران حمایت میکند کما اینکه غربیها از طرف دیگر حمایت میکنند. با اقداماتی مثل کشتار آیا مشکل حل شده یا حادتر شده است؟ این رژیم به زور مردم را بیرون کرده است و این مردم نمیتوانند این موضوع را قبول کنند.
وی تاکید کرد: با آمدن و رفتن کشورهای غربی هم مشکل حل نمیشود. اگر یک کاری برمبنای درست باشد نیازی به رژه سیاسی ندارد که رئیسجمهوری آمریکا یا نخستوزیر انگلیس بیاید و رژه بروند تا این مهر تاییدهای بدلی بر چیزی که اصالت ندارد، بخورد.
علی لاریجانی در پاسخ به سوالی درباره عدم دعوت ایران به نشست قاهره گفت: الان در مورد فلسطین نشست میگذارند و ایران را دعوت نمیکنند، قبلا هم این کار را کردهاند اما سوال این است که مشکلِ فلسطین حل شد؟ هدف اینها این است که بگویند ما هم برای فلسطین یک سُرفهای کردیم. ایران نیازی به حضور در این نشستها ندارد و وظیفهاش را انجام میدهد و جایگاهش هم روشن است. البته اینها حتی حماس را هم دعوت نکردند. خُب این نشان میدهد که این کشورها مشکلشان را با خودشان هم حل نکردند و نمیدانند که طرف ظالم هستند یا مظلوم.
علی لاریجانی در بخش دیگری از برنامه افق فلسطین، تاکید کرد: بعضی بحثها درباره حماس ، شیطنت و با هدف انحراف افکار عمومی است. نمیگوییم اشتباهاتی ندارند ولی مسلمانانی هستند که آرایی هم دارند. به آنها ظلم میشود. من خیلی از آنها را میشناسم.
وی با تاکید براینکه ناصبی نیستند، گفت: افراطی گری در هر جریانی میتواند باشد. رهبرانشان این طور نیستند. آیا ما در میان شیعیان، افراطی نداریم؟ تلویزیون هم دارند و فحاشی میکنند. آیا ما آنها را به حساب ایران میگذاریم؟
مشاور رهبری انقلاب اسلامی با بیان اینکه موضوع فلسطین از نظر منافع ملی برای ما اهمیت دارد، اظهار کرد: گاهی منافع ملی یک کشور همپای عواطف انسانی و اسلامی تعریف میشود. در زمان جنگ صدام علیه ایران هم همین حس وجود داشت که چرا بسیاری از کشورهای دیگر به ما کمک نمیکنند. ممکن است همه مردم این تحلیل را نداشته باشند که علت حمایت از فلسطین چیست؟ باید کار رسانهای کرد و برای آنان توضیح داد.
وی تاکید کرد: یک وجه این موضوع حمایت به حمایت مسلمانان از یکدیگر برمیگردد، یک وجه دیگر حمایت انسانی است و وجه دیگر منافع ملی ماست. اسرائیل یک رژیم ناراحت و غده سرطانی است. به دنبال ایجاد مزاحمت هستند. البته کشورهای دیگری هم به فلسطین حمایت میکنند. باید تشخیص دهیم که الان باید طرف ظالم باشیم یا مظلوم یا اصلا با موضوع کاری نداشته باشیم. ممکن است که بزرگان ما هم نتوانسته باشند منافع ملی را برای همه مردم تبیین کرده باشند. البته این موضوع پیچیده است و لایههای پنهان دارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام یادآور شد: مسئله فلسطین هم جنبه تاریخی دارد که باید به اطلاع جوانان ما برسد و این امر نیازمند اطلاعرسانی است. یک جنبه دیگر آن است که این مسیر چگونه طی شد و به اینجا رسید؟ رهبری انقلاب بر این موضوع تاکید کردند که رفراندومی برای تعیین سرنوشت فلسطین برگزار شود اما پذیرفته نشده است؟ چرا؟ حتی پیمانهای دیگر مثل اسلو هم اجرا نشد. این رژیم بنا ندارد به ساکنان اصلی این سرزمین راه دهد و درصدد است مابقی آنان را هم بیرون کند.
وی افزود: قوه اجتماعی پرتحرکی در مردم فلسطین وجود دارد و این از پیر تا جوان و کودک این مردم را شامل میشود. مسئله را باید برای جوانان توضیح داد و صبورانه هم توضیح داد تا متوجه لایههای امنیت ملی این موضوع برای کشور ما باشد.
لاریجانی با بیان اینکه توسعه ملی بسیار مهم است اما تنها اعتبار برای یک کشور نیست، اظهار کرد: اعتبار آن کشور رفتار سنجیده انسانی با دیگر کشورهاست. این اعتبار را از یک کشور بگیرند، آن کشور دیگر در چشم جهان اعتبار ندارد. پس این موضوع هم مهم است.
این خبر درحال تکمیل است…
2727