افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
0

قوز قرنیه چیست و چه کسانی را مبتلا می کند؟

  • کد خبر : 406629
قوز قرنیه چیست و چه کسانی را مبتلا می کند؟

آفتاب نیوز: سید جواد هاشمیان فوق تخصص بیماری های چشم، فوق تخصص پیوند قرنیه و جراحی انکساری قرنیه درباره بیماری اکتازی قرنیه گفت: اکتازی یا قوز قرنیه با تغییرات پیش رونده در عیوب انکساری مشخص می شود، یعنی بیمار نزدیک بینی پیدا می کند و تعداد عینک ها هر بار افزایش می یابد. 3 تا […]

آفتاب نیوز:

سید جواد هاشمیان فوق تخصص بیماری های چشم، فوق تخصص پیوند قرنیه و جراحی انکساری قرنیه درباره بیماری اکتازی قرنیه گفت: اکتازی یا قوز قرنیه با تغییرات پیش رونده در عیوب انکساری مشخص می شود، یعنی بیمار نزدیک بینی پیدا می کند و تعداد عینک ها هر بار افزایش می یابد. 3 تا 6 ماهگی و از آستیگماتیسم و ​​از دست دادن بینایی رنج می برد. این عوارض ناشی از بیرون زدگی قرنیه به جلو و اکتازی قرنیه است که معمولا در سن بلوغ اتفاق می افتد.

وی گفت: بروز قوز قرنیه در خانواده هایی که سابقه این بیماری را دارند چندین برابر سایرین است. این بیماری هر دو چشم را به صورت غیر مشابه درگیر می کند، یعنی یک چشم بیشتر و دیگری کمتر مبتلا می شود. قوز قرنیه می تواند همراه با بیماری های دیگری رخ دهد که شایع ترین آنها “اتوپیا” یا سابقه خانوادگی آلرژی است، مانند آلرژی بهاری، آسم، کهیر و اختلالات کروموزومی مانند سندرم داون. کسانی که از این مشکلات رنج می برند باید از نظر سلامت چشم و عوارض قوز قرنیه در سن بلوغ معاینه شوند.

این فوق تخصص پیوند قرنیه و جراحی انکساری اضافه کرد: یکی از عوامل ایجاد و پیشرفت این بیماری مالش طولانی مدت چشم ها است که بیشتر دیده می شود.

هاشمیان گفت: قوز قرنیه اختلالی در ساختار قرنیه است که می تواند در اثر ژنتیک، آتوپی یا مالش طولانی مدت و به دلیل شل بودن قرنیه و فشار وارد شده از داخل چشم به حدود یک نقطه ایجاد شود. و قسمتی از قرنیه آن قسمت برجسته می شود در نتیجه سطح قرنیه نامنظم می شود و دچار آستیگماتیسم می شود.

راه حلی برای جلوگیری از تغییرات پیشرونده قوز قرنیه

وی درباره راه های پیشگیری از قوز قرنیه تصریح کرد: مهمترین روش پیشگیری از قوز قرنیه که امروزه مطرح می شود تقویت قرنیه به کمک «کراس لینکینگ» به محض تشخیص قبل از 20 سالگی است. در این روش ویتامین b. 2. ریبوفلاوین را به مدت 20 تا 30 دقیقه داخل قرنیه می ریزیم، سپس اجسام فرابنفش را با دوز معین به قرنیه با روش های مختلف به مدت 10 تا 30 دقیقه تابش می دهیم، پیوندهای پروتئینی جدید در رشته های کلاژن قرنیه و روی سطح سلول. قرنیه تغییرات ساختاری ایجاد می کند که قوام قرنیه را تقویت می کند، مقاومت قرنیه را افزایش می دهد و از سایر تغییرات پیشرونده جلوگیری می کند. بنابراین اگر این عمل به موقع و در مراحل اولیه انجام شود باعث توقف بیماری می شود و در آینده جای نگرانی وجود نخواهد داشت اما اگر به موقع انجام نشود منجر به کاهش بینایی و در نهایت پیوند قرنیه می شود. .

هاشمیان تصریح کرد: مهمترین ویژگی قوز قرنیه در سن بلوغ با کاهش پیشرونده بینایی، نزدیک بینی و آستیگماتیسم همراه است و با پیشرفت بیماری به دلیل نامنظم بودن آستیگماتیسم، علیرغم استفاده از عینک، دید بیمار ضعیف می شود. کاملا اصلاح شده و دید کافی ندارد.

روش های تشخیص زودرس قوز قرنیه

وی گفت: تشخیص قوز قرنیه در مراحل اولیه را می توان بر اساس تصویربرداری یا توپوگرافی قرنیه، بررسی ضخامت قرنیه از مرکز به سمت اطراف با دستگاه های Orbscan، Pentacam یا OCT انجام داد.

این فوق تخصص پیوند قرنیه و جراحی انکساری قرنیه در ادامه افزود: راه درمان قوز قرنیه به محض تشخیص، جلوگیری از پیشرفت آن و دید صحیح است که در مراحل اولیه شامل تجویز عینک، تجویز لنزهای تماسی مانند تماسی است. لنزهای نرم لنزها در مراحل اولیه و لنزهای تماسی سخت. در مراحل پیشرفته، لنزهای هیبریدی جدید و لنزهای اسکلرال در دسترس هستند. اگر بیماری با این عناصر کنترل نشود یا بیمار تمایلی به استفاده از لنزهای سخت نداشته باشد، روش بعدی تعویض لنز است. شکل قرنیه و بازسازی شکل قرنیه به کمک لیزر فمتوثانیه را می توان با فناوری لیزر فمتوثانیه به خوبی انجام داد تا شکل و قوس قرنیه دوباره مرتب شود، در این موارد بیمار می تواند دید خوب و کافی پیدا کند. با عینک یا لنزهای تماسی

هاشمیان تصریح کرد: در صورت نیاز به عینک برای اصلاح بینایی و عدم تمایل بیمار به عینک می توان از لنزهای جدید داخل چشمی مانند ICL و توریک استفاده کرد که در بهبود بینایی این افراد بسیار موثر است. در صورتی که بیمار به پزشک مراجعه نکند و بیماری پیشرفت کند و باعث لک شدن قرنیه یا کاهش دید شدید شود، عمل نهایی پیوند قرنیه است که به روش لایه ای انجام می شود و بیماران کاندید این عمل نمی باشند. نگران باشید

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=406629

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.