افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
2

“قطع برق” درد مزمن از صنایع گلستان

  • کد خبر : 31873
“قطع برق” درد مزمن از صنایع گلستان

الهام رئوفی فر; بازار: علیرغم وعده های مسئولان در سال های اخیر، امسال واحدهای تولیدی استان به دلیل عدم تعادل انرژی الکتریکی تولیدی در کشور درگیر خاموشی هستند. بر اساس آمارهای رسمی نزدیک به 12 هزار مگاوات عدم تعادل در تولید انرژی الکتریکی در کشور داریم به همین دلیل امکان تامین انرژی برق مسکونی و […]

الهام رئوفی فر; بازار: علیرغم وعده های مسئولان در سال های اخیر، امسال واحدهای تولیدی استان به دلیل عدم تعادل انرژی الکتریکی تولیدی در کشور درگیر خاموشی هستند. بر اساس آمارهای رسمی نزدیک به 12 هزار مگاوات عدم تعادل در تولید انرژی الکتریکی در کشور داریم به همین دلیل امکان تامین انرژی برق مسکونی و صنعتی در پیک مصرف وجود ندارد که به همین دلیل مدیریت مصرف برای آن اعمال شده است. تولید واحدهای شهرک صنعتی تبصره 3 ماده 3 مصوبه تیر 1400 هیأت وزیران مغایر است زیرا بر اساس این مصوبه شهرهای صنعتی از قطعی برق مستثنی هستند.

جدای از اینها بحث عدم تعادل برق موضوعی نیست که به طور ناگهانی مطرح شده باشد، زیرا قبلاً در برنامه ششم توسعه 25 هزار مگاوات افزایش ظرفیت تولید برق وجود داشت که ظاهراً اجرایی نشده است. به هر حال صنایع در شرایط سخت اقتصادی کشور و دقیقاً در دوره ای که تاکید بر تولید بیشتر شده است، تاوان این کمبود را خواهند داد.

به گفته کارشناسان، ایجاد زیرساخت هایی مانند برق و گاز وظیفه دولت است و دولت نباید مسئولیت این کمبودها را بر دوش بخش خصوصی بگذارد.

چالش صنایع گلستان

مدیرعامل شرکت سروین مهر گلستان در این خصوص به خبرنگار بازار می گوید: در حال حاضر کمبود گاز در زمستان و برق در تابستان مانعی نیست، اما چالشی است که صنعت با آن مواجه است و در درازمدت به یک مانع تبدیل خواهد شد.

حامد مهرزادی ادامه می دهد: تلف شدن یک روز کاری از سوی صنایع برای تامین برق یا گاز مشترکان داخلی بسیار نگران کننده است چرا که در این مدت بسیاری از صنایع استان به دلیل نبود زیرساخت ها متضرر شدند.

مدیرعامل شرکت سروین مهر گلستان: تنها صنایع کوچک و متوسط ​​در استان فعال هستند و بنابراین نیاز به بازنگری در سیاست های کلان در خصوص قطع برق صنایع کوچک و متوسط ​​مانند گلستان است.

وی با اشاره به اینکه دولت تاکنون اقدامی برای جبران خسارت انجام نداده است، می افزاید: این روند مغایر با ماده 25 قانون بهبود مشاغل است زیرا بر اساس این قانون در صورت قطع برق یا گاز، دولت مکلف است. خسارات وارده به صنایع را جبران کند.

این فعال اقتصادی با تاکید بر اینکه دولت باید سیاست و راهبرد جدیدی در این زمینه تعریف کند، می افزاید: به نظر می رسد با توجه به اینکه تنها صنایع کوچک و متوسط ​​در استان فعالیت می کنند، باید در سیاست های کلان مرتبط با قدرت بازنگری شود. قطعی ها صنایع کوچک و متوسط ​​مانند گلستان باید با هدف مدیریت مصرف انرژی متحد شوند.

در حالی که فعالان اقتصادی و صاحبان صنایع، خاموشی یک روز در هفته را پیامد زیان تولید و آسیب به اقتصاد استان می دانند، اما مدیران در مورد خاموشی 12 ساعته صنایع نظر متفاوتی دارند.

قطع یک روزه برق نتیجه لمس است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: قطعی برق یک روز در هفته نتیجه تدبیر و تدبیر وزیر نیرو است چرا که در سال های اخیر این خاموشی ها غیرقابل پیش بینی و بدون هشدار قبلی بوده است.

سید احمد موسوی می افزاید: تمامی مشترکان صنعتی کوچک خارج از شهرک صنعتی می توانند به صورت تمام وقت از برق استفاده کنند و تنها محدودیت برای واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی است.

ادامه می‌دهد: بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارت امنیت و وزارت نیرو منعقد شده است، صنایع مستقر در شهرک‌های صنعتی، مشتریان بیش از ۵۰۰ مگاوات خارج از شهرک صنعتی و آن دسته از مشتریان خارج از شهرک صنعتی که با شرکت Companía تفاهم دارند. توزیع کننده برق هفته ای یک روز از ساعت 11 الی 11 شب برق را قطع می کنند.

وی با بیان اینکه صنایع می توانند آخر هفته را با روز جمعه جایگزین کنند، می افزاید: صنایع بزرگ از اجرای این سیاست رضایت دارند و معتقدند امسال 40 درصد بیشتر از سال گذشته کار کرده اند.

برخی از مدیران مفهوم تولید را درک نمی کنند.

علیرغم اظهارنظر مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان گلستان مبنی بر رضایتمندی صنایع از قطعی برق یک روز در هفته و جایگزینی آن با یک روز تعطیل در پایان هفته، رئیس اتاق صنعت و معدن گلستان این گفته ها را به شوخی تشبیه کرده و برای صنایع غیرممکن می کند.

رئیس خانه صنعت و معدن گلستان به خبرنگار بازار گفت: به نظر می رسد برخی مدیران مفهوم تولید را درک نکرده و اقتصاد بلد نیستند.

رئیس خانه صنعت و معدن گلستان: به ازای هر روز تعطیلی صنعت، 15 روز از فعالیت یک واحد تولیدی از بین می رود.

رمضان بهرامی معتقد است: به ازای هر روز تعطیلی صنعت، 15 روز از فعالیت یک واحد تولیدی از بین می رود.

وی با بیان اینکه مدیریت استان در قبال توسعه گلستان مسئولیتی ندارد، می افزاید: مسئولان حاضر به تعامل با بخش خصوصی نیستند زیرا پیشنهاد قطع برق ساعت 14 به جای قطع برق را نمی پذیرند. ساعت 11:00

وی می افزاید: یک واحد تولیدی با 100 کارگر باید ماهانه حدود دو میلیارد تومان بابت دستمزد و بیمه کارگران پرداخت کند و راه جبران این هزینه ها از طریق تولید است که با قطع انرژی امکان پذیر نیست.

در این سال ها به دلیل نبود زیرساخت هایی مانند برق، اکثر مسئولان بر استفاده صنایع در زمان خاموشی از سوخت های جایگزین تاکید دارند که برای بسیاری از صنایع به دلیل صرفه اقتصادی غیرممکن است.

استفاده از سوخت جایگزین غیرمنطقی است

یک کارشناس اقتصادی در این خصوص به خبرنگار بازار گفت: استفاده از سوخت های جایگزین برای بسیاری از واحدهای تولیدی غیرمنطقی است زیرا مصرف برخی از واحدهای تولیدی استان حدود دو مگاوات است، بنابراین برای صنعتی از این نوع استفاده از سوخت جایگزین. سوخت معنی ندارد اصلا توجیه اقتصادی

ابوالفضل رضایی می افزاید: بسیاری از صنایع استان فصلی هستند و استفاده از سوخت جایگزین برای آن واحدهای تولیدی به صرفه نیست تا در این دوره کسادی از دیزل ژنراتورها استفاده کنند.

وی ادامه می دهد: دولت یا مسئولان نباید مسئولیت سرمایه گذار را بر دوش زیرساخت هایی مانند برق یا گاز بگذارند که ایجاد آن وظیفه دولت است و به دلیل عدم سرمایه گذاری رها شده است.

با توجه به اهمیت تولید در اقتصاد استان گلستان و فعالیت صنایع کوچک و متوسط ​​در این منطقه، به نظر می رسد مدیران استانی باید توجه بیشتری به این بخش داشته باشند تا همین میزان تولید از بین نرود. در استان و امکان توسعه صنعت در اقتصاد استان بیش از گذشته خواهد بود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=31873

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.