به گزارش خبرآنلاین به نقل از ایرنا، این قطعنامه که با 19 رای موافق، 12 رای ممتنع و 3 رای مخالف بدون اشاره به همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی به تصویب رسید، از تهران خواست تا مسائل ادعایی حفاظتی را حل کند. اقدامات ضروری و فوری را انجام دهند.
این سند ادعاهای سیاسی حمایت گرایانه ریشه در اسناد جعلی رژیم صهیونیستی را تکرار می کند و از ایران می خواهد توضیحات موثقی در مورد «ذرات اورانیوم مصنوعی در دو نقطه اعلام نشده در ایران» ارائه کند و این مکان ها را به آژانس اطلاع دهد. (ها) گزارش بدون تأخیر در مورد مواد و/یا تجهیزات هسته ای آلوده فعلی.»
قطعنامه مذکور همچنین از ایران میخواهد «اطلاعات، اسناد و پاسخهای مورد نیاز آژانس» را در این زمینه ارائه کند و دسترسی به مکانها و مواد مورد نیاز بازرسان آژانس را فراهم کند. در این قطعنامه آمده است: ارائه این اطلاعات و دسترسی به ایران و انجام راستیآزماییهای بعدی توسط آژانس بر اساس توافقنامه NPT برای گزارش دبیرخانه مبنی بر عدم وجود مشکل بیشتر و عدم نیاز به بررسی شورای حکام در این زمینه اقدام کنند.
این در حالی است که بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی بارها از تاسیسات هستهای ایران بازدید کردهاند و هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه انرژی هستهای صلحآمیز این کشور به اهداف نظامی منحرف شده است، نیافتهاند. ایران همچنین به همکاری خود با آژانس در چارچوب موافقتنامه جامع پادمان ادامه داده و تاکید می کند که مسائل باقی مانده را می توان با رویکرد حرفه ای و بدون قضاوت آژانس حل و فصل کرد.
با این حال، قطعنامه غیرسازنده ترویکا-آمریکا از مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی خواسته است تا یک ارزیابی جامع و بهروز از حضور ادعایی یا استفاده احتمالی از مواد هستهای اعلامنشده در رابطه با موضوعات باقیمانده و همچنین یک گزارش کامل انجام دهد. در مورد همکاری ایران با آژانس باید برای بررسی در جلسه شورای حاکم در اسفند 1403 یا حداکثر تا بهار 1404 آماده شود.
این پنجمین بار پس از اجرای برجام و بسته شدن پرونده ادعاهای پادمانی برنامه صلح آمیز هسته ای ایران است که کشورهای غربی قطعنامه سازمان یافته رژیم صهیونیستی علیه ایران ارائه می کنند.
پیش از این کشورهای موسوم به گروه مرکزی شامل بلاروس، چین، کوبا، نیکاراگوئه، روسیه، سوریه و ونزوئلا، زیمباوه و ایران بیانیه مشترکی در شورای حکام صادر کرده و قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی را محکوم کردند. به عنوان مثالی از سوء استفاده از فرآیند. آنها تصمیم گیری در آژانس بین المللی انرژی اتمی را تشریح کردند و بر لزوم حمایت از تداوم رویکرد تعاملی با ایران برای حل و فصل مسائل پادمان باقی مانده تاکید کردند.
جمهوری اسلامی ایران در جریان سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی نسبت به پیامدهای صدور قطعنامه هشدار داد و اعلام کرد که اگر طرفهای مقابل راه تعامل را انتخاب کنند، ایران حاضر به تعامل است، اما اگر طرفهای متخاصم راه تعامل را انتخاب کنند. راه تقابل و حل و فصل علیه ایران را انتخاب کنید، تهران نیز تصمیمات لازم را خواهد گرفت.
سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان نیز عصر سه شنبه در گفت و گوی تلفنی با مدیرکل آژانس اظهار داشت: اگر طرف های مقابل حسن نیت و رویکرد تعاملی ایران را نادیده بگیرند و اقدامات غیرسازنده را در دستور کار قرار دهند. شورای حکومتی با صدور قطعنامه ای، ایران به شیوه ای مناسب و متناسب پاسخ خواهد داد.
311311