افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
3

قبول یا رد حرف بدون دلیل خلاف فطرت انسان است – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

  • کد خبر : 239078
قبول یا رد حرف بدون دلیل خلاف فطرت انسان است – خبرگزاری مهر اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی کارشناس مذهبی به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امیرالمومنین(ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و درباره مرد از دیدگاه قرآن گفت. : شک از افراط در حکمت است که بر دو قسم است. و افزود: یکی شبهه اساسی، آن شبهه ای است که […]

به گزارش خبرنگار مهر ، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی کارشناس مذهبی به مناسبت ماه مبارک رمضان در مسجد امیرالمومنین(ع) به ایراد سخنرانی پرداخت و درباره مرد از دیدگاه قرآن گفت. : شک از افراط در حکمت است که بر دو قسم است.

و افزود: یکی شبهه اساسی، آن شبهه ای است که حجت ندارد و اعتبار ندارد. این تردید ویرانگر است. دیگر شک علمی است که انسان با امری مجهول مواجه می شود. ناظر می توان آن را کشف کرد و در مورد آن شناخت پیدا کرد، اما ضعف استدلال مانع از رسیدن به پاسخ قطعی می شود. این تردید مانعی ندارد و سازنده است.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی درباره جهل مختلط نوشت: بیانیه ای از عیسی (ع)به) داره میگه؛ من با بدبینی و بیماری سر و کار داشتم. سرخی من درمانده نیستم، اما نمی توانم یک نادان را درمان کنم. در فلسفه می گویند که جهل مرکب، جاهل است; زیرا نمی داند که نمی داند و خود را بی نیاز از آموختن می داند; بنابراین، او هرگز به دنبال حقیقت نیست.

این کارشناس مذهبی قبول یا رد حرف بدون دلیل را خلاف فطرت انسان عنوان کرد و اظهار داشت: انسان از منظر قرآن و فلسفه موجودی است که دارای دو جنبه جسم و روح است. بدن مادی بودن و روح حقیقتی است که به بدن اضافه شده است. ما در مورد انسان از منظر قرآن صحبت می کنیم که می فرماید; بنابراین ما آن را ایجاد می کنیم خلاقیت بالاخره ما آن را با خلقت دیگری خلق کردیم.
یعنی چیز دیگری اضافه می کنیم. ما در مورد این حقیقت صحبت می کنیم.

وی در خصوص حکم عقل بیان کرد: در جلسات گذشته گفتیم خداوند سه قوه را در بدن انسان قرار داده است که وقتی به حد تعادل رسید انسان قائم می شود. این سه قوه زمانی در حد اعتدال هستند که تحت حاکمیت عقل باشند. عقل تمام حقایق بشری و پرسش از پاسخگویی در روز قیامت است با توجه حکمت است.

حجت الاسلام والمسلمین علوی تهرانی با بیان اینکه در روایات از عقل به عنوان اساس انسان یاد شده است، بیان کرد: شخصی با امام صادق (ع)به) او از عبادت شایسته یکی از مردم صحبت کرد. حضرت پرسید؛ حال عذاب روز قیامت چگونه است؟ با توجه کیفیت عقل است.

این استاد اخلاق روایتی از امام صادق(ع) نقل می کند.به) در باره سربازان خرد و نادانی؛ وی گفت: حضرت هفتاد و پنج ویژگی برای عقل بیان کردند که یکی از مهم ترین نسخه های رفتار انسان است. عبدالله بن دندان ها خدمت امام صادق(ع)به) گفتن مال برتر از مال بنی آدم است. حضرت به نقل از حضرت امیربه) آنها گفتند؛ خداوند خمیرمایه ملک را عقل محض قرار داد و هیچ عنصر نفسانی در آن قرار نداد. او حیوانات را صرفاً بر اساس نفس آفرید و عقل را در آنها قرار نداد، بلکه در کودکان انسان هم نفس و هم عقل قرار داد. هر انسانی که نفسش تحت سیطره عقل باشد، برتر از مال است و آن که قوای بدن را کنترل کند از حیوانات پستتر است.

وی به سخن دیگری از حضرت امیرمؤمنان امام علی (ع) اشاره کرد.به) فرمود: معظم له می فرمایند; خداوند فقط به مال عقل داده نه شهوت و غضب و به حیوانات فقط شهوت و خشم داده است. عزت انسان این است که خداوند همه چیز را به او داده است. اگر غضب و شهوت تابع عقل باشد، از ملائکه برتر است، زیرا در حالی که درگیری دارد به مقام پادشاهی می رسد.

این کارشناس مذهبی با بیان اینکه مرحله ای از سطح انسان وجود دارد که از سطح حیوانات پایین می آید، اظهار داشت: وی بیان کرد: خداوند در سوره اعراف آیه 179 فرمود; آنها مانند حیوانات هستند اشتباه کرداما اشتباه تر از حیوانات زیرا تلف شدن حیوانات با نرسیدن به خواسته هایشان، به دلیل حق نبودن آنهاست، اما اینکه انسان ها زیان بیشتری دارند، به خاطر حق با آنهاست، اما آن را تحت حاکمیت شهوت و غضب قرار داده اند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=239078

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.