به گزارش بازار، مسیح کشاورز دبیر انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج گفت: با پایان دوره ممنوعیت 200 هزار تن برنج جاسازی شده است که از ماه آینده وارد کشور می شود و اعزام برنجی که در گمرک هم در حال انجام است اما الان آماری از میزان آن وجود دارد که دقیقاً نمی دانیم.
وی با بیان اینکه در مدت ممنوعیت بین 100 تا 120 هزار تن برنج در گمرک مانده است، افزود: میزان برنج باقی مانده در گمرک پاسخگوی نیاز بازار به مدت یک ماه است و واردات 200 هزار تن برنج ثبت شده پاسخگوی نیاز بازار است. بازار نیاز دارد. از بازار به مدت 2 ماه
کشاورز ادامه داد: با سفارش 200 هزار تنی برنج برای روزهای باقی مانده تا پایان سال، به دلیل کمبود برنج دیگر ذخایری نداریم که به تدریج وارد بازار شویم که به دلیل عدم رقابت مضر است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان و عرضه کنندگان برنج با اشاره به تاثیر کمبود برنج خارجی بر بازار برنج ایران، افزود: وقتی بازار از برنج خارجی خالی می شود، این امر باعث نوسانات قیمت برنج ایرانی می شود. بنابراین برای کاهش آسیب باید رویکردها را تغییر داد.
وی با بیان اینکه با آغاز ثبت سفارش و ترخیص برنج های ترخیص شده از گمرک، افزایش بی رویه 50 تا 100 درصدی رفع شده است، گفت: در حال حاضر قیمت برنج خارجی نسبت به قبل از دوره ممنوعیت 10 درصد افزایش یافته است. به طوری که قیمت برنج هندی از 50 به 60 هزار تومان و برنج پاکستانی به بیش از 60 هزار تومان رسیده است. اکنون امیدواریم با ورود کالاها در ماه آینده به قیمت های دوره قبل از تحریم بازگردیم.
این کشاورز درباره آخرین وضعیت بازار برنج ایران تصریح کرد: زمانی که قیمت برنج ایرانی به دلیل کاهش واردات افزایش می یابد، دوباره کاهش نمی یابد، مثلا در زمان برداشت به دلیل عدم واردات، قیمت برنج 30 درصد افزایش یافت و پس از آغاز واردات تغییری در قیمت ایجاد نشد. امیدواریم این امر منجر به رکود بازار برنج ایران و واگذاری برنج به دست کشاورزان نشود.