افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
1

قبرستان ممنوعه تهران کجاست؟ / اولین فرمانده انتظامی تهران اینجاست؟

  • کد خبر : 362397
قبرستان ممنوعه تهران کجاست؟ / اولین فرمانده انتظامی تهران اینجاست؟

به گزارش رکنا، قبرستان ممنوعه تهران، تماس گرفت قبرستان دولاب همچنین به عنوان یک قبرستان قدیمی مسیحیان شناخته می شود. در واقع قبرستان باغ بزرگی در بزرگراه شهید محلاتی، بین خیابان شهید رضایی و مصطفی است که اهالی آن را به قبرستان «دولاب» می شناسند. این گورستان محل دفن مسیحیان فرانسه، ایتالیا، روسیه و لهستان […]

به گزارش رکنا، قبرستان ممنوعه تهران، تماس گرفت قبرستان دولاب همچنین به عنوان یک قبرستان قدیمی مسیحیان شناخته می شود. در واقع قبرستان باغ بزرگی در بزرگراه شهید محلاتی، بین خیابان شهید رضایی و مصطفی است که اهالی آن را به قبرستان «دولاب» می شناسند. این گورستان محل دفن مسیحیان فرانسه، ایتالیا، روسیه و لهستان است که در دوران باستان در ایران زندگی می کردند و در این کشور مرده اند. برخی از این افراد سرباز و برخی دیگر غیرنظامی بودند که در میان آنها افراد برجسته نیز دیده می شود.

افراد مدفون در این گورستان ملیت های مختلفی دارند. ملیت هر فرد با پرچمی بر روی قبر مشخص می شود. روی سنگ قبرها نشانه هایی مانند صلیب یا تصویر بانوی غمگین را می بینید. افرادی که در این گورستان دفن شده اند سربازان ناشناس روسی و لهستانی هستند که در راه بازگشت به وطن خود در جنگ جهانی دوم جان باختند. برخی از مقبره ها نیز متعلق به کنت های فرانسوی، شاهزادگان گرجی و پزشکان دربار قاجار و پهلوی است. افراد مشهوری چون “ایوانز اوگانیانس” اولین کارگردان سینمای ایران و بنیانگذار اولین مدرسه بازیگری در ایران، “شاهین سرکیسیان” بنیانگذار تئاتر مدرن در ایران، “کنت دومونفرت” اولین رئیس پلیس. از ایران، “ولادیسلاو هورودکی” معمار لهستانی، “ولادیمیر گردایستکی” معمار ایستگاه راه آهن تهران، “آلفرد ژان بانیست لومر” موسیقیدان نظامی فرانسوی از زمان ناصرالدین شاه قاجار، که آهنگسازی اولین کتاب سرود ملی ایران، «دکتر کلوکه» پزشک فرانسوی محمدشاه قاجار و «دکتر تولوزان» پزشک ویژه ناصرالدین شاه است که از جمله اقدامات در ایران می‌توان به بهداشت عمومی و تأسیس مجلس حفظ سلامت اشاره کرد. .

اولین مقبره متعلق به پزشک دربار است.

این منطقه زمانی زمین کشاورزی بوده که بعدها به قبرستان تبدیل شده است. اولین فردی که در این منطقه دفن شد، دکتر کلوکه، پزشک شخصی محمدشاه و ناصرالدین شاه قاجار بود. «کلوکه» در سال 1855 میلادی در این خاک به خاک سپرده شد و بعدها دکتر تولوزان از پزشکان فرانسوی دربار قاجار، زمین این منطقه را خرید و به قبرستان مسیحیان ساکن تهران تبدیل کرد. بخش‌های مختلف این گورستان توسط سفارت‌های فرانسه، ایتالیا و لهستان خریداری شده و اکنون مدیریت محل را بر عهده دارند.

گورستان دولاب بیش از 75 هزار متر مربع مساحت دارد و دارای 5 بخش مختلف است. هر یک از این بخش ها دارای یک ورودی جداگانه است. همچنین خیابانی در وسط قبرستان وجود دارد که این 5 قسمت را به دو قسمت شرقی و غربی تقسیم می کند. سه بخش گرگوری کاتولیک، ارتدکس و ارمنی در قسمت شرقی و دو بخش ارمنی کاتولیک و کلدانی آشوری در قسمت غربی گورستان دولاب قرار دارند. بیشتر قبرستان دولاب مربوط به ارامنه است و مساحتی در حدود 44000 متر مربع دارد. بیشتر افرادی که در این بخش دفن شده‌اند ارامنه ایرانی هستند، از جمله افراد مشهوری چون شاهین سرکیسیان، آرام گارونه، اسرائیل ساهاکیان، زورا ساگینیان، مارکار گارابگیان، نیکلای لاوری و خیرین کلینیک خیریه آئودیسیان. قدیمی ترین سنگ قبر این قسمت مربوط به سال ۱۳۷۵ است و پس از آن شهرداری تهران دفن در این قبرستان را ممنوع اعلام کرد.

ترسناک ترین قسمت قبرستان.

مسیحیان ارتدکس در بخش ارتدکس قبرستان دولاب به خاک سپرده شده اند که معروف ترین آنها معمار نیکولای مارکوف و عکاس آنتون سوروگین هستند. هر دو نفر روسی و اصالتا گرجی بودند. در ورودی این بخش آرامگاهی را می بینید که با معماری گرجی به شکل کلیسا ساخته شده است. این مقبره متعلق به مینادورا کوشتاریا، همسر آکاکی کوشتاریا است. آکاکی خوشتاریا تاجر گرجی است که امتیاز استخراج نفت از شمال ایران را از دربار قاجار دریافت کرد و در این منطقه فعالیت داشت. قسمت دیگری از گورستان دولاب که به عنوان ترسناک ترین قبرستان شناخته می شود، متعلق به 26 مهندس ایتالیایی است. مهندسان معدنی که از سال 1936 تا 1943 در ایران کار کردند و در اینجا فوت کردند. قبر این افراد در زیرزمین و کنار دیوارها و سنگ قبرهای آنها نیز در اطراف این دیوارها یافت می شود.

در واقع برای ورود به این قسمت باید از کنار مردگان ایستاده عبور کنید که کمی ترسناک است. از سوی دیگر حدود 14200 متر مربع از این گورستان متعلق به کاتولیک ها است. در این بخش می توانید قبور افراد مشهوری مانند دکتر کلوکه، دکتر جمشید علم و ولادیمیر گردایستکی را مشاهده کنید. اکنون این گورستان ممنوعه توسط سفارت های مربوطه روسیه، لهستان، فرانسه و شورای خلافت ارامنه اداره می شود. خانواده ای در این گورستان زندگی می کنند و وظیفه نگهبانی قبرستان را بر عهده دارند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=362397

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.