به گزارش بازار، علی محمودیان مدیرعامل اتحادیه سوخت های جایگزین و خدمات وابسته امروز در نشست خبری همایش ملی رفاه سبز، نوآوری های انرژی و حمل و نقل پاک، اظهار کرد: یکی از مهمترین چالش های امروز چالش انرژی است. و این بحران فراتر از یک بحران اقتصادی است، باید توجه داشت.
وی ادامه داد: تحلیل بحران انرژی کنونی نشان می دهد که اگرچه تولید بنزین 110 میلیون لیتر است، اما مصرف به 135 میلیون لیتر رسیده است که نشان دهنده فاصله 20 میلیون لیتری است و در صورت ادامه این روند مصرف به 250 میلیون لیتر می رسد. حدود سال 1408
به گفته وی، هدر رفت گازوئیل بیش از 10 درصد است که سالانه 15 میلیارد دلار برآورد می شود.
محمودیان خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش ها 10 میلیون لیتر بنزین و 8 میلیون لیتر گازوئیل در مجموع 6 میلیارد دلار به دلیل جذابیت قیمت حامل های انرژی در کشورهای همسایه قاچاق می شود.
وی همچنین بیان کرد: هر ساله 60 درصد منابع انرژی به دلیل پرداخت یارانه ها هدر می رود.
عضو اتحادیه سراسری سوخت های جایگزین خاطرنشان کرد: وابستگی به سوخت های فسیلی و سهم اندک انرژی های تجدیدپذیر در کشور با استاندارد جهانی فاصله زیادی دارد، بنابراین این شاخص در ایران 3 درصد و در جهان 26 درصد است. .
محمودیان افزود: سهم فعلی CNG در خودروهای سبک 18 درصد است در حالی که می تواند تا 35 درصد سوخت را تامین کند. اگر این امر اجرا می شد، سالانه 4 میلیارد دلار در مصرف سوخت صرفه جویی می شد.
وی ادامه داد: در خصوص LPG نیز تا ابتدای سال 1402 روزانه 7 میلیون لیتر صرفه جویی می شد که با افزایش 10 برابری از چرخه مصرف خارج شد که پیشنهاد می شود با توجه به شرایط موجود، مجدداً وارد سبد سوخت شود. عدم تعادل موجود
نیاز به تغییر ترکیب سبد سوخت.
در ادامه این نشست شهرام اباذر، مشاور اتحادیه سراسری سوخت های جایگزین گفت: بدترین گزینه در بین گزینه های مربوط به صرفه جویی در مصرف بنزین، افزایش قیمت سوخت است زیرا طبق تجربه، افزایش منابع به مسائل زیرساختی مربوط نمی شود.
وی ادامه داد: با افزایش قیمت ها نرخ تورم افزایش می یابد و شاهد نهادهای بودجه خوار در کشور هستیم که ابتدا باید این نهادها بررسی شوند.
ایجاک خاطرنشان کرد: افزایش قیمت انرژی یک گزینه محسوب می شود و بر تنوع بخشیدن به سبد سوخت تمرکز داریم.
به گفته این رهبر صنفی باید اقدامی انجام شود که تاثیر عمیق و جدی داشته باشد. تغییر ترکیب سبد سوخت و تغییر تخصیص منابع یکی از راهکارهای مناسبی است که به زندگی مردم فشار نمی آورد.