افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 5 November , 2024
2

قالیباف: دخل و خرج مردم همخوانی ندارد/اصلاحات اقتصادی باید انجام شود+فیلم

  • کد خبر : 298082
قالیباف: دخل و خرج مردم همخوانی ندارد/اصلاحات اقتصادی باید انجام شود+فیلم

به گفته یک روزنامه نگار سیاسی آیرین، محمد باقر قالیباف نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، جمعه چهارم خرداد بعد از ظهر ساعت 22:45 با حضور در برنامه «میزگرد اقتصادی» شبکه یک سیما به تشریح دیدگاه ها، راهکارها و برنامه های خود در حوزه اقتصادی پرداخت. کره. در این جلسه مجید شکری و سید امیرسیاه […]

به گفته یک روزنامه نگار سیاسی آیرین، محمد باقر قالیباف نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، جمعه چهارم خرداد بعد از ظهر ساعت 22:45 با حضور در برنامه «میزگرد اقتصادی» شبکه یک سیما به تشریح دیدگاه ها، راهکارها و برنامه های خود در حوزه اقتصادی پرداخت. کره.

در این جلسه مجید شکری و سید امیرسیاه به عنوان مشاور محمد باقر قالیباف و حسین حسین زاده بحرینی، داود دانش جعفری و یحیی آل اسحاق آنها به عنوان کارشناسان در بازجویی از این کاندیدای ریاست جمهوری حضور داشتند.

دخل و خرج مردم یکی نیست

قالیباف در ابتدای این برنامه در سخنانی با تحلیل شرایط اقتصادی کشور گفت: انقلاب اسلامی افتخارات بزرگی از جمله در قدرت نرم، مردم سالاری دینی، دفاعی، علمی و پژوهشی، سیاسی و فرهنگی و امروز ایجاد کرده است. ما یک کشور آزاد و مستقل هستیم. باعث افتخار است.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه نباید از چالش های خود فاصله بگیرم افزود: در دهه گذشته میانگین رشد سالانه کمتر از یک درصد بوده است. این در شرایطی اتفاق می افتد که رشد نقدینگی ما 26 برابر شده است. نتیجه این گفته به این معناست که امروز همه خانواده های ایرانی احساس می کنند دخل و خرجشان یکسان نیست.

وی ادامه داد: حتی زمانی که مردم برخی هزینه ها را حذف می کنند، نیازهای اولیه آنها تامین نمی شود. به ویژه کارگران، کارمندان، بازنشستگان، صندوق های نظامی و تامین اجتماعی که درآمد ثابتی دارند. این امر باعث می شود خدمات جانبی مانند بهداشت، معیشت و اوقات فراغت را از دست بدهند.

تا چند سال دیگر باید 31 میلیارد دلار برای واردات گاز بپردازیم

قالیباف افزود: در بخش سرمایه گذاری مانند پارس جنوبی با افت فشاری که رخ می دهد، در سال 1420 تقریباً به استخراجی که امروز انجام می دهیم دسترسی نخواهیم داشت. حتی در چند سال آینده ظرفیت ما به نصف خواهد رسید.

کاندیدای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تاکید کرد: زمانی که برداشت گاز به نصف برسد، در شرایط فعلی باید بیش از 31 میلیارد دلار برای واردات گاز پرداخت کنیم که این نشان از حساسیت شرایط دارد.

اکنون فرصت آزمون و خطا وجود ندارد.

قالیباف با تاکید بر اینکه دیگر امکان آزمون و خطا وجود ندارد، یادآور شد: در واقع مدیریت کشور در سطوح بالای اجرایی باید به فردی سپرده شود که بتواند این موضوع را مدیریت کند؛ در واقع مدیریت کشور در سطوح بالای اجرایی باید به فردی سپرده شود که بتواند این موضوع را مدیریت کند. اینکه رئیس دولتی بیاید که تجربه کاری، برنامه و آگاهی لازم را از مشکلات نداشته باشد یا در شرایط سخت اقتدار، اجماع و تصمیم گیری لازم را نداشته باشد، درست نیست، اما اجرای مستحکم است. مهم ترین چیز. نکته مهمی که رئیس جمهور باید به آن اشاره کند.

برخی از اصلاحات ریشه در مسائل اقتصادی دارد و برخی دیگر مربوط به امور خارجی است. اما این دو قطعا روی هم تاثیر می گذارند.

وی با بیان اینکه در جریان اجرای برنامه هفتم رئیس جمهور آینده باید به مردم بگوید که چه چیزی سر میز می آورد و چه چیزی سر سفره مردم می آورد نمایان می شود.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم اصلاحات اقتصادی در دولت آینده گفت: برخی از اصلاحات نشات گرفته از مسائل اقتصادی و برخی دیگر مربوط به امور خارجی است. اما این دو قطعا روی هم تاثیر می گذارند. البته اگرچه تحریم اقتصادی را دشمنان ما ایجاد کردند، اما فراموش نکنیم که بخشی از آن به مشکلات ما مربوط می شود.

قالیباف افزود: بی توجهی، کمبود نیروی کار، ناکارآمدی، فساد و اتلاف سرمایه از جمله مشکلات اداره کشور است. اگر نتوانیم فرصت ها را با روش ها و ابزارهای خاص، مدیریت مستحکم و راه حل های صحیح غنیمت بشماریم، ظلم به گروه است.

ما باید دو کار انجام دهیم، تورم و رشد اقتصادی را متوقف کنیم.

قالیباف با بیان اینکه برای رسیدن به نقطه مطلوب دو کار باید انجام شود، تصریح کرد: اول مهار تورم و دوم رشد اقتصادی است. برای مهار تورم دو موضوع مهم کسری بودجه است که به فرموده رهبر معظم انقلاب «ام الخبائث» و عدم تعادل بانکی باید برطرف شود.

قرمز یا سبز کردن بازار سهام بر عهده دولت نیست

مجید شکری قالیباف دار گفت: اگر چند سال گذشته را مرور کنیم، از سال 1400 با سطح جدیدی از کسری بودجه مواجه هستیم، یعنی رشد 67 درصدی جبران خدمات ما جهت جدیدی از کسری بودجه بود، نکته اینجاست که در حالی که وجود دارد. کسری بودجه به دلیل تقاضاهای تورمی وجود داشت، این خطر وجود داشت که با رشد بالای تقاضا برای اعتبار و خدمات مواجه شویم. در واقع نهاد ناظر چاره ای ندارد جز اینکه دستور بدهد کل اعتبارات قابل پرداخت در یک سال چقدر است و عملاً چاره ای جز این وجود ندارد که به آن کنترل تراز می گوییم.

شکری تصریح کرد: این مسائل باعث کاهش چشمگیر رشد نقدینگی شده و رکود ناشی از آن را نمی توان فراموش کرد.

وی خاطرنشان کرد: کم کم در آمار بخش‌های مختلف شاخص کارگاه‌های صنعتی و غیره در پایان سال 1402 شاهد مراحل آن هستیم، اما در اواخر سال 1402 اتفاق دیگری افتاد و شاهد ارائه یک گواهی سپرده 30 درصد افزایش نرخ سود سپرده در تمام بانک ها. این ما بودیم که باعث شدیم شرایط رکودی که از قبل وجود داشت آنقدر شدید شود که نرخ های تامین مالی شرکت ها از کنترل خارج شد.

شاکری تاکید کرد: در این دوره در بهار 1403 همه به ویژه تجار آثار رکود را در زندگی خود مشاهده می کنند و همیشه با علامت همیشه قرمز بورس مواجه هستند.

وی تصریح کرد: وظیفه دولت قرمز یا سبز کردن بورس نیست، بلکه وظیفه تامین مالی واقعی بخش اقتصادی بر عهده دولت است. در کوتاه مدت راه حل روی میز این است که بانک مرکزی فعالانه عمل کند. با حفظ کنترل نقدینگی و کاهش نرخ سود در بازار تامین مالی اوراق مشارکت، اما مشکل اصلی اینجاست که ما بر سر دوراهی قرار داریم، دو جاده که هر دو طرف آن بن بست است.

شاکری افزود: از یک سو با این موضوع مواجه هستیم که نگران تورم بالا یا رفتن به سمت تورم بالا هستیم، از سوی دیگر می گوییم تورم باید باشد اما به قیمت رکود و در حالی که تصمیم گیری زمان بیشتری می برد، ما این گزینه را داریم که با تورم بالاتر یا عمیق تر روبرو شویم، راه آسانی باقی نمانده است.

قالیباف در تولد و تدوین قانون برنامه هفتم باید بهتر از رقبای خود نقش آفرینی کند.

وی تاکید کرد: نظام بانکی را اصلاح کنید و وارد ترازنامه بانکی و بحث کسری بودجه شوید و اکنون که فرصتی را خریده ایم، در این زمینه به ویژه اصلاح نظام بانکی اختیار نداریم. ، بسیاری از شرکت ها در 10 سال شکست خورده اند. در گذشته به یاد داریم که برخی از آنها تبدیل به بحران اجتماعی شدند، برخی دیگر بار جدیدی بر پایه پولی وارد کردند و گاهی هر دو اتفاق می افتاد.

شاکری گفت: در واقع در مقطعی هستیم که باید به بحث اصلاح نظام اقتصادی بپردازیم، در عین حال در برنامه هفتم توسعه یک ارگان بزرگ بانکی نیز در حوزه اصلاح نظام اقتصادی است.نظام بانکی خرید دارایی های اسمی و ایجاد شرکت مدیریت دارایی های بانکی از سوی دیگر، بانک مرکزی ابزارهای جدیدی را در اختیار بانک مرکزی قرار داده است که قبلا وجود نداشت.

وی افزود: در واقعیت اگرچه بعد حقوقی موضوع بهتر شده است، اما می دانیم که اصلاح نظام بانکی نه تنها یک تصمیم سیاسی، بلکه یک تصمیم سیاسی است و باید بتوانیم پاسخ های سیاسی درستی بدهیم. به اتفاقاتی که در اصلاح نظام بانکی به دلیل منافع ذینفعان متعدد رخ می دهد.

شکری گفت: فکر می کنم در این حوزه خاص، دکتر قالیباف در رابطه با تولد و تدوین قانون برنامه هفتم و قانون بانک مرکزی گزینه نزدیکی است. آنها نقش بازی می کنند، از طرفی آماده انجام آن هستند. متوقف کردن.

بعد از 50 سال قانون دائمی بانک مرکزی را تغییر می دهیم

قالیباف گفت: ممکن است مردم بگویند قالیباف تاکنون در حوزه قانون گذاری چه کرده اید؟ بعد از 50 سال موضوع قانون دائمی بانک مرکزی را تغییر دادیم، قانون جدیدی به وجود آمد که همه اختیارات را به آن داد اما. برنامه هفتم با آن همراه شد و آن را قانون کرد. ما همیشه یک برنامه هفتم داریم که در زمینه کسری بودجه و در زمینه عدم تعادل بانکی که موضوعی موثر برای مهار تورم است، آماده اجراست. اینها مهم هستند، البته یک تکه کاغذ بیش نیستند. یک مدیر قوی، آشنا و آگاه به موضوع لازم است تا این سند به واقعیت تبدیل شود و هم در زمین و هم در سفره مردم دیده شود.

چوب باید از چرخ تولید خارج شود.

سیدامیر سیاح مشاور قالیباف گفت: سال 90 را با رشد کم یا نزدیک به صفر گذراندیم. درست است که تحریم موثر بود اما یک عامل بسیار موثر تحریم داخلی بود. برای حل این مشکل، تحریم داخلی باید آسان و راحت باشد. برای سرمایه گذاری در کشور باید تولید را حذف کرد.

وی افزود: تلاش می کنیم با کمک قانون مصوب مجلس گذشته، صدور مجوز را تسهیل کنیم. صدور مجوز تأخیر دارد، اما به اوج خود رسیده است. ما سه نوع مجوز داریم: مجوز خانگی، مجوز تجاری و مجوز دستگاه.

شکستن این پوسته سخت یک انسان جنگ می خواهد، بدون جنگ نمی شود، اگر این کار را تمام نکنیم کل نقشه شکست می خورد.سیاح تصریح کرد: پروانه داخلی را تمام کردیم، شهید رئیسی چون رانتی نیست تمام کرد، آسان و تمام شد، پروانه تجاری سخت بود، امضای طلایی داشت، اما خود اتحادیه ها کمک کردند، کمی سخت بود، یک جنگ لازم بود، اما تمام شد.

وی خاطرنشان کرد: در همان زمان از ابتدای سال 1401 اقدام به اخذ مجوز ماشین آلات کردیم، شرایط مجوزها را بگویید، استعلام را بگویید. آسان ها را به من دادند، یعنی آن هایی که وجود نداشتند. اجاره کردند و مردم رفتند دنبالشان، از 4200 کسب و کاری که وجود داشت، 80 درصد آن حل شده است، اما مجوزهایی که حاوی رانت هستند، نرسیدند، مانند مجوز تجارت خارجی. خدا شهید رئیسی را بیامرزد، زحمت کشید.

سیاح گفت: ادامه این کار، شکستن این پوسته سخت، مرد جنگ می خواهد، بدون جنگ نمی شود، اگر این کار را تمام نکنیم، کل نقشه شکست می خورد.

وی خاطرنشان کرد: ما با مقررات زدایی مشکل داریم، این سیستم های ناکارآمد راکد هستند، می گویند مقررات را بردارید و مقررات را آسان کنید، پس ما اینجا چه می کنیم، دیگران هستند که می گویند چه بلایی سر کسب و کار ما می آید. سیستم برخی از سازمان ها آنقدر فاسد است که افرادشان فاسد نیستند، اما سیستمشان فاسد و قدیمی و قدیمی است، ذهنیت هایشان از قبل از اصل 44 کهنه است.

این خبر در حال تکمیل است…

سعید جلیلی، سید امیرحسین قاضی زاده هاشمی، محمدباقر قالیباف، علیرضا زاکانی، مصطفی پورمحمدی و مسعود بزیکیان نامزدهای واجد شرایط چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستند.

روز جمعه 17 تیر 1403، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیس جمهور برگزار می شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=298082

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.