افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 4 November , 2024
3

فیلم تله کابین مرمت قلعه دختر فیروزآباد; مواد در حال جابجایی هستند. 80 درصد مرمت قلعه دختر به پایان رسیده است.

  • کد خبر : 260384
فیلم تله کابین مرمت قلعه دختر فیروزآباد;  مواد در حال جابجایی هستند.  80 درصد مرمت قلعه دختر به پایان رسیده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چند ماهی است که طناب زنی فیروزآباد پس از چند سال بیکاری و با تعمیرات اساسی آغاز به کار کرده است. این تله کابین با همکاری یکی از خیرین اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس مجدا فعال شده و انتهای آن به قلعه دختر فیروزآباد می […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، چند ماهی است که طناب زنی فیروزآباد پس از چند سال بیکاری و با تعمیرات اساسی آغاز به کار کرده است. این تله کابین با همکاری یکی از خیرین اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس مجدا فعال شده و انتهای آن به قلعه دختر فیروزآباد می رسد و با مصالح انتقال یافته توسط آن این میراث جهانی در حال مرمت است.

محمد ثابت اقلیدی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان فارس نیز در این خصوص اظهار داشت: خوشبختانه با تعمیر تله کابین در این مجموعه، حرکت مرمتگران برای بهسازی و انتقال مصالح نیز سرعت گرفته است.

اعظم الله کاظمی ثابت یک جانباز استان فارس در گفت و گو با رکنا گفت: حدود سال 1353 قراردادی با مرمتگران دانشگاه زوریخ منعقد شد تا در 10 سال تمام مطالعات انجام شود. باستان شناسی و مرمت را انجام دهد و به ایران تحویل دهد و این تله کابین را برای فعالیت در قلعه دختر، شهر گور و کاخ اردشیر نصب کند. تله فریک فقط برای حمل مواد به قلعه دختر آمده بود. این کابین ها ظرفیت جابجایی حدود 3 تن بار را دارند.

وی در ادامه تاکید کرد: بعد از انقلاب این قرارداد محقق نشد; اما در همان مدتی که این گروه به مرمت آثار پرداختند، تقریباً 80 درصد از مرمت قلعه دختر به پایان رسیده بود.

اعظم الله کاظمی گفت: بعد از خروج آن تیم از ایران، تا سال 1394 مسئولیت این تله فریک را بر عهده داشتم و مشکلی پیش نیامد. اما پس از آن شاهد کمی مهجوریت در این مسیر بودیم.

کاخ قلعه دختر به دستور اردشیر بابکان رئیس سلسله ساسانیان در نقطه کلیدی مشرف به گذرگاه مهم تنگاب ساخته شد. دوره ساخت این بنا بین سال های ۲۱۲ تا ۲۲۴ میلادی است که تاریخ آغاز قیام اردشیر اول و پیروزی او بر اردوان پنجم آخرین پادشاه اشکانی است. ایجاد این تأسیسات به اردشیر امکان نظارت بر مسیر ارتباطی منتهی به دشت فیروزآباد را می داد. شیب صخره به این معناست که این بنا در سه قسمت ناهموار طراحی و ساخته شده است.

این بنا در فهرست آثار ملی کشور نیز به ثبت رسیده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=260384

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.