به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا،فرسایش دره در برخی مناطق کشور سرعت گرفته است. در این نوع فرسایش سیلابی، عمق و عرض شیارهای ایجاد شده در خاک افزایش یافته و باعث تخریب زمین، منازل و جاده ها می شود. اکثر استان های کشور شاهد این پدیده هستند. غرق شدن زمین است.
اکنون با وقوع سیل در سیستان و بلوچستان، نمایی جدید از فرسایش خندق های منطقه اورکی پیر سهراب به نمایش گذاشته شده است.
فرسایش دره از جمله انواع فرسایش پرآب است و تشدید می شود و ظهور و گسترش آن باعث تغییرات آشکار در منظر، پسرفت سرزمینی و تخریب محیطی می شود.
فرسایش خندق در منطقه سیل زده دشتیاری
فرسایش خندقی یکی از خطرناک ترین اشکال فرسایش آبی است که در برخی موارد کانال های طولانی، عریض و عمیق ایجاد می کند.
بر اساس تحقیقات شادی سادات باقرمنش – فارغ التحصیل رشته ژئودزی و مهدی موتگ – استاد مرکز تحقیقات علوم زمین آلمان و دانشگاه هانوفر در منطقه دشت. حضور حاصلخیزترین و وسیع ترین دشت منطقه چابهار با وسعت 645.31 کیلومتر مربع در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان مشخص شد که فرسایش خندق نه تنها این استان را تحت تاثیر قرار داده است، بلکه یکی از معضلات اصلی است. از مردم منطقه
نتیجه بررسی این محققان حاکی از آن است که فرسایش خندق بزرگ باعث از بین رفتن اراضی کشاورزی و مراتع منطقه می شود. همانطور که در عکس امروز از منطقه اورکی پیر سهراب گرفته شده است.
بر اساس مطالعات انجام شده علت اصلی فرونشست در این منطقه وجود رواناب سطحی ایجاد شده از حوضه های بالادست بوده و منطقه به طور مداوم در حال فرورفتن است.
خبرنگار: آزاده مختاری