روحانی:
روحانی تصریح کرد: الان می گویند انتخابات چه تاثیری دارد و دولت یا مجلس چه فرقی می کند. اما اگر مجلس یازدهم نبود و مجلس دیگری بود در تاریخ 9/9/1390 قانون اقدام راهبردی را تصویب نمی کرد. با این قانون دست همه را بستند تا جارجم حل نشود.
گفتن فردا | حسن روحانی رئیس جمهور ایران در دولت های یازدهم و دوازدهم دیروز در نشست روسای سابق آموزش و پرورش با گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: آیت الله هاشمی به فکر آینده کشور است و همیشه به دنبال شکوفایی و رشد است. . و عظمت ایران او مانند امیرکبیر می اندیشید و عظمت و اعتلا و استقلال ایران را آرزو می کرد.
روحانی با تاکید بر اینکه نمی توان مسائل آموزشی را از مسائل کل کشور جدا کرد، گفت: متاسفانه اعتماد عمومی، امید و سرمایه اجتماعی کاهش یافته و روز به روز بر سختی زندگی افزوده می شود. برای همه افراد اعم از نوجوانان و جوانان، اگر آینده روشن و قابل اعتماد نباشد، زندگی بسیار سخت و دشوار می شود. آنها می خواهند بدانند اگر درس بخوانند، آیا حداقل می توانند امرار معاش کنند؟ به خصوص وقتی شرایط خود را حداقل با زندگی مردم کشورهای همسایه مقایسه می کنند.
وی به وجود شکاف بین مطالبات نسل جوان و بخشی از دولت اشاره کرد و گفت: برخی از افراد نظام با توجه به برنامه ریزی ناقص خود سعی می کنند کشور را تنها بر اساس نظر خود اداره کنند. اما نمی توانیم جدا از دنیا زندگی کنیم و بگوییم دور خودمان دیوار می کشیم. آیا با ممنوع کردن ویدیو از دین جوانان محافظت شد؟ آیا ممنوعیت ماهواره ها و جمع آوری آنها از پشت بام ها کارساز بود؟ آیا این روش ها برای فضای مجازی جواب می دهد؟
روحانی افزود: باید با دنیا زندگی کنیم و دین و ایمان خود را حفظ کنیم. بسیاری از ایرانیان و غیرایرانی ها در خارج و غرب هستند که ایمانشان از ایمان عده ای در داخل کشور بیشتر است. آنها در جامعه ای زندگی می کنند که آزادی کامل دارند، اما نماز می خوانند و روزه می گیرند. پس اینطور نیست که بعضی ها ترک کنند.
رئیس دولت تدبیر و امید با اشاره به نکاتی که در سال 1400 مطرح کرد مبنی بر اینکه «باور نکنید اگر همه قوا متحد شوند، مشکلات کشور حل می شود» اشاره کرد و اظهار داشت: عده ای به من گفتند اگر فلانی می خواهند بیاید و همه. نیروهای متحد مشکلات کشور را حل می کنند. گفتم اگر مشکلات حل شود خوب است اما می ترسم این اتفاق نیفتد و دیدیم که نشد.
وی گفت: الان می گویند انتخابات چه تاثیری دارد و چه فرقی می کند دولت یا مجلس سر کار باشد. اما اگر مجلس یازدهم نبود و مجلس دیگری بود در تاریخ 9/9/1390 قانون اقدام راهبردی را تصویب نمی کرد. با این قانون دست همه را بستند تا جارجم حل نشود. بر اساس این قانون، برجام در صورت لغو تمامی تحریم های هسته ای و غیرهسته ای قابل اجرا است. مشخص شد که تحریمهای غیرهستهای با برجام لغو نمیشوند. من همان موقع اعلام کردم که این مصوبه مجلس خلاف قانون اساسی است. متاسفانه شورای نگهبان به نامه من توجهی نکرد و مصوبه به تصویب رسید. بنابراین آنچه مجلس و دولت روی آن کار می کنند بسیار تأثیرگذار است.
روحانی با تاکید بر اینکه نمی توانیم نسبت به موضوع انتخابات بی تفاوت بمانیم، گفت: فکر نمی کردم بعد از بیانات اخیر مقام معظم رهبری این همه نامزد انتخابات شورای اسلامی رد صلاحیت شوند. ما فکر میکردیم که هیئتهای نظارت جبران عملکرد هیئتهای اجرایی باشند. اما بسیاری از افرادی که انتظار داشتیم در استان ها و در تهران تایید صلاحیت شوند تا افراد بیشتری برای رای دادن بیایند تایید نشدند که کار را بسیار سخت کرد.
روحانی پرسید: تأیید 11 هزار نفر عمدتاً از یک جناح چه تأثیری دارد؟ وی تاکید کرد: به جای 11 هزار نفر، اگر 110 هزار نفر از همان فراکسیون را تایید کنید، همان افرادی که قرار بود در انتخابات شرکت کنند پای صندوق های رای می آیند و حضور مردم افزایش نمی یابد. مشارکت کم در انتخابات تاثیر نامطلوبی بر کشور و نظام دارد.
وی با تکرار پیشنهاد رأی اعتراضی گفت: اعتراض به شرایط حاکم دو نوع است. یکی از راه ها شرکت نکردن در انتخابات است اما اینطور نتیجه نمی گیرید. بهترین راه این است که پای صندوق های رای رفته و به فردی که مخالف شرایط فعلی است رای دهید. رای اعتراضی بهتر از بی رای است. مشکلات ما بالاخره باید از طریق صندوق حل شود، راه دیگری نداریم.