ایسنا: در شرایطی که مدتی است بر لزوم عهدهداری اولین روایت حوادث از سوی رسانه ملی تاکید شده است، اعزام خبرنگاران و عکاسان به جنوب لبنان یکی از موضوعاتی است که این روزها بیشتر رسانه ملی را درگیر کرده است. .
بر این اساس بسیاری از نمایندگان رسانه ها به ویژه پس از بمباران بیمارستان الممدانی در نوار غزه و کشتار گسترده فلسطینیان، درخواست خود را برای اعزام به لبنان مطرح کردند.
این خبر ابتدا توسط محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام شد و تاکید کرد: از وزارت فرهنگ درخواست جدی برای اعزام افراد متعهد به فرهنگ و هنر و کمک رسانی به مناطق درگیری به ویژه غزه وجود دارد. وی در بخشی از سخنان خود اعلام کرد: به محض ارسال کشتی ها با کمک و سایر امکانات، تلاش می کنیم تا جمعی از اهالی فرهنگ، هنر و رسانه به پوشش اقدامات، ابراز همبستگی و حضور در منطقه بپردازند. . و در مناطق نزدیک به درگیری و ظلم، آن را بهتر و بیشتر به مردم غزه بگویید.
در پی این اطلاعیه، سه روز پیش، ایسنا در گفت وگو با فرشاد مهدی پور، معاون مطبوعاتی، این سوال را مطرح کرد که با توجه به اعلام وزیر ارشاد، شرایط فعلی هیئت ها چگونه است؟
مهدی پور در این خصوص گفت: تاکنون چند رسانه خبرنگاران خود را اعزام کرده اند و برخی رسانه ها نیز در حال آماده سازی برای اعزام خبرنگاران خود به لبنان هستند.
به گفته وی، دفتر مطبوعاتی با درخواست های متعدد خبرنگاران برای اعزام به لبنان مواجه شده است.
همچنین یک روز بعد در روز جمعه 7 مهرماه محمدمهدی سمویی رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در صفحه توئیتر خود نوشت: با توجه به تعداد زیاد متقاضیان اعزام به غزه. ، به اطلاع می رساند انشاالله در تلاش هستیم در روزهای آینده دلایلی برای حضور پیدا کرده و ارائه کنیم.
اما در پی این خبر، امروز یکشنبه 9 مهر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اعزام خبرنگاران به غزه به ایسنا گفت: برنامه ما این است که همراه با کاروان کمکرسانی بسته رسانهای تهیه کنیم، به همین منظور دیروز در این زمینه برگزار میشود. خبرنگاران و عکاسان گروه اول با هلال احمر دیدار کردند که به همراه کاروان امدادی با قایق سفر خواهند کرد.
اسماعیلی در این گفتگو با اشاره به این نکته نیز گفت: با توجه به علاقه زیاد خبرنگاران به پوشش وقایع فلسطین، با معاون مطبوعاتی این معاونت صحبت کردم تا شرایط اعزام خبرنگاران دیگر فراهم شود.