افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 14 November , 2024
3

فلاحت پیشه: خط قرمز مانع از جنگ بین ایران و آمریکا می شود

  • کد خبر : 194691
فلاحت پیشه: خط قرمز مانع از جنگ بین ایران و آمریکا می شود

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از خبرآنلاین، از یک سو حمله جمعه شب آمریکا به سوریه و عراق و از سوی دیگر تهدید تهران از سوی مقامات آمریکایی مبنی بر احتمال حمله نظامی ایران به زمین. . از سوی دیگر با واکنش هایی همراه بوده است. حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت […]

به گزارش آرمان ملی آنلاین به نقل از خبرآنلاین، از یک سو حمله جمعه شب آمریکا به سوریه و عراق و از سوی دیگر تهدید تهران از سوی مقامات آمریکایی مبنی بر احتمال حمله نظامی ایران به زمین. . از سوی دیگر با واکنش هایی همراه بوده است. حشمت الله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم به خبرگزاری خبرآنلاین گفت: ایران و برخی گروه های نیابتی بارها اعلام کرده اند که هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و این گروه ها مستقل هستند. این مواضع خیلی دیر اعلام شد و ایران باید سیاست های کلی کشور را از یک سری رفتارهای غیرقابل پیش بینی گروه های مختلف منطقه جدا کند.

وی تاکید کرد: معتقدم اگر ایران و آمریکا در این مقطع زمانی به فکر روابط دیپلماتیک نباشند، به سرعت به سمت جنگ پیش می روند.

مشروح مصاحبه حشمت الله فلاحت پیشه نماینده سابق مجلس با خبرآنلاین را بخوانید.

********

* آقای. فلاحت پیشه! ارزیابی و تحلیل شما از حملات جمعه شب آمریکا به سوریه و عراق چیست؟

من معتقدم که «عملیات جنگی» از نظر حملات آمریکا هنوز از «تبلیغات جنگ» جدا نشده است. دولت بایدن از زمان کشته شدن سربازان آمریکایی با فشارهای داخلی زیادی مواجه شده است. تا به حال خط قرمزی را مطرح کرده بودند که حتی اگر ده ها حمله به پایگاه های آمریکایی صورت گیرد، خط قرمز آنها جان سربازان آمریکایی اعلام شده است. طبیعتا چاره ای جز اقدام نظامی نداشتند.

آمریکایی ها سعی کردند این حملات را واکنشی به حمله چند روز پیش به اردن نشان دهند. آمریکایی ها در میدان عملیات به مجموعه ای از پایگاه ها موسوم به نیروهای نیابتی حمله کردند اما در تبلیغات خود بارها نام ایران و نیروهای ایرانی، نیروی قدس و سپاه پاسداران را مطرح کردند. به عبارت دیگر، دغدغه اصلی بایدن مدیریت مخالفان سیاسی در داخل ایالات متحده است. به همین دلیل، جمهوری خواهان بلافاصله انتقادات خود را مطرح کردند و این حملات را ناکافی دانستند.

اشتباه استراتژیک ایران و آمریکا کنار گذاشتن سفره مسقط بود

بر این اساس دو اتفاق می تواند بیفتد. ابتدا ایران و آمریکا که بخش مهمی از مناقشات منطقه ای ناشی از اختلافات و چالش های این دو کشور هستند، وارد فاز مذاکره شدند و سازوکاری مانند سازوکار مسقط را شکل دادند. همچنین بارها گفته ام که اگر ایران و آمریکا میز سرخ مسقط را حفظ می کردند، فضای بین دو کشور چالشی نبود. اشتباه استراتژیک ایران و آمریکا کنار گذاشتن سفره مسقط بود.

خوشحال ترین فرد از تنش بین ایران و آمریکا نتانیاهو است

اتفاقی که افتاده این است که جنگ سالاران منطقه سیاست های ایران و آمریکا را هدایت می کنند و به نظر من خوشبخت ترین فرد نتانیاهو است. زیرا حوادث در مسیری است که او شکل داده بود. از سوی دیگر، تعدادی از گروه‌های مسلح که بدون سلاح جایی ندارند، تلاش می‌کنند به چالش ایران و آمریکا ادامه دهند. من شخصا معتقدم که نباید سرنوشت 90 میلیون ایرانی را به یک سری رفتارهای بی ثبات و بی ریشه در منطقه مرتبط کرد.

به عنوان مثال، ایران و برخی گروه های نیابتی طی چند روز گذشته بارها اعلام کرده اند که هیچ ارتباطی با یکدیگر ندارند و این گروه ها مستقل هستند. این مواضع خیلی دیر اعلام شد و ایران باید سیاست های کلی کشور را از یک سری رفتارهای غیرقابل پیش بینی گروه های مختلف منطقه جدا کند.

[فلاحت پیشه: ایران و آمریکا اگر به فکر ارتباط دیپلماتیک نباشند، به سمت جنگ خواهند رفت /«میز قرمز» مسقط باید حفظ می‌شد]

ایران و آمریکا در حال جنگ نیستند، اما در مسیر جنگ هستند

* برخی مقامات آمریکایی ایران را به گسترش دامنه جنگ به خاک ایران تهدید کردند، نظر شما در این مورد چیست؟

من فکر می‌کنم ایران و آمریکا هنوز در حال جنگ نیستند، اما در راه آن هستند. یعنی وقتی حمله به مواضع یکدیگر جزو ادبیات جنگی آنها شده است، یعنی جنگ طرفدارانی پیدا کرده است. زمانی که جناح های سیاسی خاص سعی می کنند جنگ ایران و آمریکا را به موضوعی انتخاباتی تبدیل کنند. مهمترین چیز این است که مسیر تحولات یک مسیر عقلانی نیست، بلکه راهی است که نتانیاهو ترسیم کرده است.

یادم هست چند روز بعد از 16 مهر، در جلسه ای که در جماران برگزار شد، هشدار دادم که یک سری رفتارهایی که در حال دمیدن است می تواند منجر به جنگ بین ایران و آمریکا شود. جنگی که نه منافع ایران و نه منافع آمریکا را تامین می کند. این جنگ فقط به نفع یک سری جنگ سالاران منطقه و نتانیاهو است.

اگر ایران و آمریکا به فکر روابط دیپلماتیک نباشند، به سرعت به سمت جنگ خواهند رفت.

کسانی که مخالف نبود کانال ارتباطی بین ایران و آمریکا بودند، مسئول وضعیت کنونی هستند. یعنی اگر یک میز قرمز یا یک کانال ارتباطی بین ایران و آمریکا وجود داشت، هیچ‌وقت گروه‌هایی که هر روز نام‌های جدیدی به خود می‌گیرند و نتانیاهو که سیاست جنگ بی‌پایان را در پیش گرفته است، وجود نداشت. آنها سیاست های استراتژیک ایران و آمریکا را اداره نمی کردند. من معتقدم اگر ایران و آمریکا در حال حاضر به فکر روابط دیپلماتیک نباشند، به سرعت به سمت جنگ خواهند رفت.

آنها با پدیده جنگ های کاذب روبرو هستند که به نفع ذینفعان تحریم است.

جنگ وقتی مقدس است که مربوط به آب و خاک یک ملت باشد. بدن مردم ایران روز به روز از جنگ های پی در پی که ربطی به منافع ملت و آب و خاکش ندارد می لرزد. مشروعیت بخشیدن به چنین جنگ هایی برای مردم ایران دشوار است. در طول جنگ تحمیلی، ایرانیان 8 سال تمام جان خود را در جنگ با عراق فدا کردند. اما جنگ تحمیلی بود و کشور در شرایط دفاعی جنگید. رزمندگان و شهدای آن جنگ همچنان قهرمانان این کشور هستند.

متاسفانه منطقه ما در حال حاضر با پدیده جنگ های ساختگی مواجه است. جنگ هایی که در خدمت منافع بازیگرانی مانند نتانیاهو، جنگ سالاران و عوامل تحریم هستند. جنگ های امروز به نفع مردم ایران نیست و دلیلی هم ندارد که هزینه آن را بپردازند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=194691

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.