بازار؛ گروه آب و انرژی: یکی از دلایل اصلی کمبود بنزین در ایران، سهم پایین CNG در سبد مصرف سوخت است. بر اساس آماری که کرامت ویس کرمی، معاون اجرایی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی در نشست خبری راهکارها و اقدامات مدیریت مصرف بنزین منتشر کرد، گفت: در کشور تنها 23 میلیون متر مکعب CNG در روز است. در حالی که ظرفیت موجود حدود 35 میلیون متر مکعب برآورد شده است. گفتنی است فعالان صنعت CNG ظرفیت موجود در این صنعت را 40 میلیون متر مکعب می دانند.
در واقع با فرض صحت از سوی مسئولان صدا و سیما، در حال حاضر 12 میلیون مترمکعب ظرفیت استفاده نشده در این صنعت وجود دارد و با فرض صحت آن از سوی فعالان صنعت، حدود 17 میلیون مترمکعب ظرفیت استفاده نشده وجود دارد.
عدم اطلاع از ظرفیت CNG در کشور در حالی که هوا افزایش می یابد و سفرهای تابستانی آغاز می شود، در روزهای آینده با رکود مصرف بنزین مواجه خواهیم شد. در مواجهه با چنین وضعیتی، مسئولان ایستگاه از اما و آگار برای مدیریت مصرف راضی بوده اند. ویس کرمی در نشست خبری امروز خود با بیان اینکه اگر برنامه های آمار عملکرد ناوگان بر اساس کنترل سوخت تخصیص یابد، گفت: مصرف کاهش می یابد.
شکست طرح دوگانه سوز برای خودروهای عمومی
تنها در صورت شکست طرح عمومی دوگانه سوز خودرو به دلیل مشکلات فنی، خودروسازان حاضر به انجام تعهدات خود در زمینه تولید خودروهای دوگانه سوز نیستند زیرا تولید خود را اقتصادی نمی دانند. البته بزرگراه های خصوصی مدعی هستند که تقاضایی برای خودروهای دوگانه سوز وجود ندارد و محدودیتی برای تولید این خودروها ندارند. اما فارغ از بایدها و نبایدها، به نظر می رسد صدا و سیما اکنون چاره ای جز همراهی با خودروسازان برای عبور از شرایط بحرانی ندارد.
تولید خودروهای دوگانه سوز، ارتقای کیفیت خودروها، اسقاط خودروهای فرسوده باید در دستور کار قرار گیرد و در قالب یک تفاهم نامه 4 جانبه شرایط را برای اسقاط فرسوده ها فراهم کنیم. خارج از ماشین ها
معاون اجرایی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی با تاکید بر اینکه باید شرایط برای تولید خودروهای CNG در یک کارخانه فراهم شود، تصریح کرد: تولید خودروهای دوگانه سوز باید تولید شود و کیفیت خودروها ارتقا یابد. ، ماشین های قدیمی را برچیده کنید. در برنامه قرار گیرد و در قالب یک تفاهم نامه 4 طرفه بتوانیم شرایطی را برای بازنشستگی خودروهای فرسوده ایجاد کنیم.
ویس کرمی با بیان اینکه باید 920 هزار خودروی دوگانه سوز به ناوگان اضافه شود، یادآور شد: در صورت اضافه شدن این تعداد خودرو، قطعا مصرف 23 میلیون مترمکعب CNG افزایش می یابد.
در حال حاضر 63 درصد سوخت مصرفی کشور و 61 درصد نفت و گاز در بخش حمل و نقل مصرف می شود.
وی تصریح کرد: بهینه سازی مصرف سوخت باید در خودروهای سبک و سنگین اجرا شود و این پتانسیل در کشور وجود دارد، کارگاه های تبدیل خودرو در کشور زیاد است اما به هر حال در تولید خودرو دوگانه سوز عقب هستیم و این وضعیت را به وجود آورده است. که مصرف بنزین افزایش یافته و تامین آن برای وزارت نفت مشکل خواهد بود.
حمل و نقل ممکن است بزرگترین مصرف کننده سوخت کشور باشد. بر اساس آمار منتشر شده از سوی معاونت اجرایی شرکت پالایش و پخش فرآورده های نفتی، در حال حاضر 63 درصد سوخت مصرفی کشور و 61 درصد نفت و گاز در حوزه حمل و نقل مصرف می شود.