به گزارش بازار، رئیس کمیسیون تخصصی طلا و جواهر اتاق اصناف ایران در گفت و گو با روزنامه ایران گفت: سایت هایی که در فضای مجازی اقدام به فروش طلا می کنند باید از اتحادیه فضای مجازی مجوز و نماد اعتماد الکترونیکی این اتحادیه دریافت کنند. سازمان توسعه تجارت الکترونیک زیر نظر این سازمان ها فعالیت می کند. علاوه بر موارد فوق، این سایت ها باید دارای پورتال ملی نیز باشند.
کیومرث امیریان تاکید کرد: در حال حاضر با وجود سایت های زیادی که در حوزه طلا فعال هستند، تنها حدود 10 سایت مجوز فروش اینترنتی طلا را دریافت کرده اند. سایت هایی که یکی از مجوزهای خود را از اتحادیه فضای مجازی دریافت کرده اند نمی توانند طلای مذاب بفروشند و فقط می توانند مصنوعات طلا را بفروشند. اما سایت هایی که از اتحادیه طلا و جواهر مجوز گرفته اند می توانند علاوه بر فروش مصنوعات طلا، طلای مذاب را نیز بفروشند.
وی در خصوص افزایش تعداد سایت های فروش اینترنتی طلا افزود: در حال وضع قوانینی هستیم که بر اساس آن می توان تعداد سایت های فروش طلا را افزایش داد. در حال حاضر این قوانین توسط کمیته تخصصی وزارت حریم خصوصی ایجاد و بررسی می شود.
خوش شانسی در خرید آنلاین طلا
در ادامه محد کشتی آرای عضو کمیسیون طلا و نقره اتاق اصناف ایران گفت: خرید و فروش طلا در سایت ها تابع قوانینی است که به نفع مردم و صاحبان مشاغل است. اما در حال حاضر تعداد قابل توجهی از فعالان این بخش فاقد مجوز هستند و این امر به مردم آسیب می زند. زیرا اگر در خرید خود مشکلی پیدا کنند نمی توانند آن را حل کنند و ممکن است سرمایه مردم از بین برود.
محمد کشتی آرای افزود: مردم در هنگام خرید طلا از سایت ها به چند نکته از جمله داشتن نماد اعتماد الکترونیکی، داشتن مجوز از سندیکا و داشتن فضای فیزیکی توجه کنند. از طرفی به دلیل حساسیت بالای طلا، اکثر افراد تمایل چندانی به خرید اینترنتی طلا ندارند. بنابراین گروه کوچکی که در فضای مجازی اقدام به خرید طلا می کنند موارد ذکر شده را مد نظر قرار دهند.