به گزارش بازار سازمان توسعه تجارت ایران، ˈسید محمد اتابکˈ امروز (یکشنبه) در مراسم روز ملی صادرات افزود: ناهماهنگی بین سازمان ها به طور مستقیم بر میزان صادرات تاثیر گذاشته است.
وی تاکید کرد: نهادهای متولی تجارت خارجی یعنی بانک مرکزی، وزارت حراست و وزارت اقتصاد باید برای رفع مشکلات صادراتی تشکیل جلسه دهند و راهکارهایی برای حل آن بیاندیشند.
وزیر صامت، صادرات را یکی از مولفه های اصلی بهبود اقتصاد کشور معرفی کرد و ادامه داد: فعالان اقتصادی و مدیران دولتی معتقدند که از برنامه هفتم توسعه فاصله گرفته ایم و لازم است برای جبران این موضوع اقدامات جدی را در دستور کار خود قرار دهیم. مشکل .
اتابک تصریح کرد: بخشی از عقب ماندگی ما در تجارت خارجی ناشی از سیاستگذاران است.
سهم ایران از صادرات جهانی 0.5 درصد است.
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک ایران در منطقه گفت: موقعیت جغرافیایی ایران امکان رشد صادرات را به وجود آورده است و این در حالی است که تنها نیمی از صادرات دنیا در اختیار ایران است و به نظر می رسد یکی از عوامل عدم تعادل تجاری محدود است. سبد صادراتی ما در حال بازگشت است.
وزیر صامت بر جبران عدم تعادل تجاری در دولت چهاردهم تاکید کرد و افزود: آمارها نشان می دهد در 10 سال گذشته از خام فروشی راضی بوده ایم و این نشان می دهد که برنامه ریزی چندانی برای تولید کالاهای با افزوده بالا نداشتیم. ارزش و محصولات صادراتی ما متمرکز هستند. تاکید می کنم که نباید این موضوع را مزیت بدانیم.
به گزارش اتابک؛ در 10 سال گذشته 48 درصد از کل صادرات ایران به 5 کشور جهان صادر شده است. اما امروز این عدد به 73 درصد رسیده است یعنی تنها 27 درصد از کل صادرات ما به کشورهایی غیر از 5 مقصد اول صادراتی ما صادر می شود و این آمار نشان می دهد که صادرات ما محدود است.
وزیر صامت با بیان اینکه سیاست های ارزی در راستای توسعه تجارت نیست، گفت: ایجاد بستر برای امضای تفاهم نامه های منطقه ای، امضای تفاهم نامه های تجاری ترجیحی و رسیدن به تعرفه کالاهای اساسی قطعا یکجانبه در تجارت را برطرف می کند.
وی با اشاره به توانمندی های ایران در تولید کالاهای خدمات فنی و مهندسی، گفت: صادرکنندگان در بسیاری از موارد ضمانت را تعلیق می کنند، اما این موضوع نباید مانعی در روند تجارت ایجاد کند. امیدواریم این مشکل برطرف شود و در افزایش حجم صادرات تاثیر مثبت داشته باشد.