به گزارش بازار، رضا جدیدی اظهار داشت: با توجه به بررسی های انجام شده در زمینه دسترسی به اراضی از نظر محدودیت های مساحتی، متقاضیان قبلی پروانه اکتشاف به دلیل ماده 24 قانون معادن، محدودیت های زیست محیطی به طور قطع اعتراض داشتند. و مناطق حفاظت شده، مناطق مرزی، مناطق شهری و روستایی و دریاچه ها و تالاب های داخلی و با کسر این مناطق از مساحت کشور طی تحلیلی به رقمی کمتر از 8 درصد از مساحت کشور برای انجام فعالیت های اکتشافی رسیده ایم. متقاضیان برای ورود به فرآیند ماینینگ که در پایان نیز بسیار خوش بینانه است و سایر مولفه ها مانند مشاوره موردی مرتبط با دستگاه. اجرای ماده 24 قانون معادن و مناطقی که قبلاً دارای پروانه بهره برداری و کشف هستند. گواهی بر شما نیز تاثیر می گذارد و این عدد را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
وی با اشاره به تنوع ساختارهای زمینشناسی و انواع معدنی و امکان وجود ذخایر معدنی مناسب در ایران، گفت: با توجه به فعالیتهای گسترده سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور برای شناسایی ذخایر معدنی و اثبات وجود 80 نوع ماده معدنی، کشور ایران از نظر پتانسیل معدنی در موقعیت مناسبی قرار دارد. اما مقوله دسترسی به زمین و امکان ورود متقاضیان به حوزه اکتشافی برای شروع فعالیت و اخذ پروانه اکتشاف بسیار کم و کافی نیست.
مدیرکل دفتر برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در ادامه افزود: در حال حاضر محدودیت دسترسی به اراضی باعث شده تا میزان موفقیت ورود متقاضیان فعالیت معدنی به حوزه اکتشافی کاهش یابد. کمتر از 1 درصد باشد که این نیز نتیجه نظارت مسئولان اکتشاف وزارت صنعت، معدن و تجارت است که نسبت به قبل بهبود چشمگیری داشته است.
با بیان اینکه از هر 100 درخواست اکتشاف کمتر از 1 درخواست مجوز فعالیت (مجوز اکتشاف) دریافت می کند، خاطرنشان کرد: وزارت صنعت، معدن و تجارت همواره در تلاش است تا مشکلات و محدودیت های دسترسی به زمین و تعامل را برطرف کند. نهادهای موضوع ماده 24 قانون معادن آن را به عنوان یک اصل عملیاتی قرار داده اند.
وی لزوم بازنگری در سیاستهای مرتبط با اکتشاف و فعالیتهای معدنی در کشور از سوی دولت را مورد توجه قرار داد و افزود: با توجه به پتانسیل بالای حوزه معدن برای ایفای نقش در اقتصاد و اشتغال کشور و همچنین ایجاد پایداری در صنایع، بازنگری و تغییر سیاستها در حوزه آمایش سرزمین و مخالفتهای قبلی و فعلی، انجام این فرآیند و همچنین آزادسازی هر چه سریعتر زمینههای قابل بهرهبرداری، برای کشوری با پتانسیلهای فراوان مانند ایران حیاتی است.
مدیر کل دفتر برنامه ریزی، فناوری و بودجه سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور تصریح کرد: همچنین هوشمندسازی فرآیند استعلام ماده 24 قانون معادن بدون استفاده از قضاوت کارشناسی و با تکیه بر تحلیل های مختلف انجام شده است. میادین طبیعی کشور از طریق سامانه های تک پنجره آنلاین مسیر تحول در بخش اکتشاف و معدن است.