افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
3

فشار خون بالا خطر ابتلا به آلزایمر را تا 50 درصد افزایش می دهد

  • کد خبر : 332504
فشار خون بالا خطر ابتلا به آلزایمر را تا 50 درصد افزایش می دهد

به گزارش رکنا، فشار خون بالا و آلزایمر دو موضوع مهم در حوزه بهداشت عمومی وجود دارد که بر کیفیت زندگی افراد تاثیر بسزایی دارد. آلزایمر به عنوان یک بیماری دژنراتیو مغزی، به تدریج بر حافظه و توانایی های شناختی فرد تأثیر می گذارد. تحقیقات نشان می دهد که فشار خون بالا می تواند خطر […]

به گزارش رکنا، فشار خون بالا و آلزایمر دو موضوع مهم در حوزه بهداشت عمومی وجود دارد که بر کیفیت زندگی افراد تاثیر بسزایی دارد. آلزایمر به عنوان یک بیماری دژنراتیو مغزی، به تدریج بر حافظه و توانایی های شناختی فرد تأثیر می گذارد. تحقیقات نشان می دهد که فشار خون بالا می تواند خطر ابتلا به آلزایمر و سایر بیماری های شناختی را افزایش دهد.

مطالعات بالینی و تجربی نشان داده اند که فشار خون بالا می تواند به عروق مغزی آسیب برساند و جریان خون مغز را تغییر دهد. با گذشت زمان، این آسیب ها می تواند منجر به کاهش عملکرد مغز و افزایش خطر ابتلا به بیماری های دژنراتیو مانند آلزایمر شود. علاوه بر این، فشار خون بالا می تواند باعث کوچک شدن بخش هایی از مغز شود که مسئول حافظه و یادگیری هستند.

در حالی که فشار خون بالا مستقیماً باعث آلزایمر نمی شود، تحقیقات نشان داده است که افراد مبتلا به فشار خون بالا، به ویژه در میانسالی، احتمال بیشتری دارد که در مراحل بعدی زندگی دچار مشکلات شناختی شوند. کنترل فشار خون در طول زندگی می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های شناختی مانند آلزایمر کمک کند.

تحقیقات نشان داده است افرادی که فشار خون خود را (از طریق رژیم غذایی، داروها و فعالیت بدنی) کنترل می کنند، نسبت به افرادی که فشار خون خود را کنترل نمی کنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند. برخی از مطالعات بالینی بزرگ، مانند مطالعه SPRINT MIND، نشان داده اند که کاهش فشار خون به سطوح طبیعی می تواند به کاهش خطر زوال شناختی کمک کند.

اطلاع رسانی کند سازمان بهداشت جهانی (WHO) تقریباً 48٪ از 1.28 میلیارد بزرگسال نمی دانند که فشار خون بالا دارند. بر اساس مطالعات جدید، افراد مبتلا به فشار خون بالا از سن 60 سالگی در معرض خطر جدی ابتلا به بیماری آلزایمر هستند. افراد مبتلا به فشار خون بالا درمان نشده نسبت به افرادی که از داروهایی برای کنترل فشار خون خود استفاده می کردند، 42 درصد بیشتر در معرض ابتلا به آلزایمر بودند.

اگرچه درصد دقیق افراد مبتلا به فشار خون بالا که به آلزایمر مبتلا می شوند متفاوت است، تخمین زده می شود که حدود 50 درصد از افراد مبتلا به فشار خون بالا در معرض خطر ابتلا به زوال شناختی هستند. علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد که درمان زودهنگام و منظم فشار خون بالا می تواند به کاهش این خطر کمک کند.

کنترل منظم فشار خون و مصرف مداوم داروهای تجویز شده توسط پزشک و همچنین اتخاذ رژیم غذایی کم نمک و سرشار از میوه و سبزیجات، فعالیت بدنی منظم مانند پیاده روی، دویدن یا شنا کردن، کنترل استرس از طریق روش هایی مانند مدیتیشن. یوگا و ورزش، تنفس، مطالعه، بازی های فکری، تعاملات اجتماعی، یادگیری مهارت های جدید، ترک سیگار و کاهش مصرف الکل می تواند به طور مستقیم و غیرمستقیم در کنترل فشار خون و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر موثر باشد.

فشار خون بالا عامل خطر اصلی برای آلزایمر و سایر مشکلات شناختی است. با توجه به اهمیت پیشگیری از این بیماری ها، کنترل و درمان فشار خون می تواند نقش اساسی در حفظ سلامت مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر داشته باشد. ردیابی فشار خون و استفاده از اقدامات پیشگیرانه می تواند نه تنها به سلامت قلب بلکه به سلامت مغز شما نیز کمک کند و خطر ابتلا به بیماری های مخرب مغز را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=332504

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.