به گزارش آرمان ملی آنلاین، یک نماینده مجلس گفت: در جریان اخبار چای دباش باید بگویم که 10 درصد فساد مربوط به دولت قبل و 90 درصد مربوط به دولت جدید 13 است. ذبیح الله اعظمی ساردویی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در خصوص فساد چای دباش گفت: با توجه به همه مواردی که نظام جمهوری اسلامی به صراحت به مردم گفته است برخی از خبرگزاری ها حقیقت را گفته اند که گویی همه اینها مربوط به دولت رئیس جمهور است. گزارش داد و قوه قضائیه با جدیت پیگیر این موضوع است، اقدام خوبی است. اما مردم عصبانی هستند و حق دارند.
به گزارش جماران، بخش هایی از گفتگوی ساردویی را در ادامه می خوانید:
در حالی که ما دولت و قوه قضائیه را تحسین می کنیم که به این موضوع پرداخته اند و به صورت شفاف به مردم اطلاع رسانی می کنند، اما واقعیت این است که به هر طرف نگاه می کنیم مردم ناراحت هستند و انتظار چنین موضوعی گسترده را نداشتند. در مجموع یک سال پیش این موضوع در کمیسیون مطرح شد، اما این میزان فساد مشکلی نداشت. در اخبار مربوط به چای دباش باید بگویم که 10 درصد فسادی که پیش آمده مربوط به قبلی بوده است. دولت و 90 درصد متعلق به دولت جدید است، 13. اگرچه برخی خبرگزاری ها حقیقت را طوری می گویند که انگار همه اینها مربوط به دولت رئیس جمهور است، اما من از رسانه ها گله دارم، زیرا حقیقت این است که آنها در سال 2018 حدود دو میلیون دلار بودند. و 21 میلیون دلار در سال 2019 و در مجموع اگر با احتساب 1401 تا آمدن دولت بعدی به 5 تا 10 درصد از این رقم که مربوط به دولت روحانی است نرسد. یعنی بیشتر این فساد بعدا اتفاق افتاده است. در حالی که ما دولت و قوه قضائیه را تحسین می کنیم که به این موضوع ورود کرده اند و به صورت شفاف به مردم اطلاع رسانی می کنند، واقعیت این است که به هر طرف نگاه می کنیم مردم ناراحت هستند. و اینطور نبود. منتظر چنین موضوعی با این گستره باشید.
در مجموع یک سال پیش کمیسیون این موضوع را مطرح کرد اما بحثی از این میزان فساد وجود نداشت. بلکه موضوعاتی مانند کیفیت چای، واردات بی رویه به تولید داخلی ما آسیب می رساند و مواردی از این دست در کمیته کشاورزی مورد رسیدگی قرار گرفت و ما با جدیت به آن پرداختیم و از آن اجتناب کردیم. پای بانک مرکزی چه در دولت قبل و چه در دولت جدید گیر کرده است. از بانک مرکزی بپرسید چرا با وزارت جهاد کشاورزی به وزارت صمت ضربه زد؟ چرا فساد متوقف نشده است؟ چای ها بی کیفیت بودند و اضافه هزینه هم داشتند، اما چرا گمرک جمهوری اسلامی جلوی این مشکل را نگرفت؟ با در نظر گرفتن همه موارد، جمهوری اسلامی ایران به صراحت به مردم اطلاع رسانی کرده و قوه قضاییه نیز به این امر اهتمام داشته است. موضوع: جدیت را رعایت کنید، کار خوبی است. اما مردم عصبانی هستند و حق دارند. واقعیت این است که من میخواهم حرفهای من نشان دهد که این فساد از دولت قبل شروع شد و وقتی نمایندهای را به هر شکلی تخریب کردند، در واقع مجلس را تخریب کردند.
مجلس این کار را نکرده و نخواهد کرد. برخی از همکاران ما فراتر رفته اند. اما برگشتن هم خوب نیست. امروز باید چه کار کنیم؟! قوه قضائیه و مجلس وارد شده اند. علاوه بر این، گزارش به صحن علنی مجلس خواهد رسید. وقتی در بحث میوه شب عید وارد شدیم و جلوی آن را گرفتیم، در سال 1401 فساد بود، اما در بهار 1402 نه فسادی بود و نه بیت المال ریالی خرج شد، بنابراین هرجا مجلس وارد شد، جلوی فساد را گرفته است. دولت سیزدهم در مبارزه با فساد موفق بوده است. کارخانه هایی راه اندازی کردند که تولید نمی کردند و از رانت استفاده می کردند یا به خاطر بانک ها کار نمی کردند. شعار دولت از ابتدا مبارزه با فساد بوده است، اما وقتی چنین اتفاقی می افتد، چه پاسخی به مردم بدهیم؟