افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
3

فراریان مالیاتی با تصویب لایحه دولت گرفتار شدند – خبرگزاری ایران و جهان نیوز

  • کد خبر : 194870
فراریان مالیاتی با تصویب لایحه دولت گرفتار شدند – خبرگزاری ایران و جهان نیوز

به گزارش خبرنگار مهر، مالیات بر کل درآمد در بسیاری از کشورها مبنای اخذ مالیات از مردم است و افراد با توجه به مجموع درآمد خود مشمول مالیات یا معافیت مالیاتی می شوند. در ایران به جای مالیات بر کل درآمد، مالیات بر شرکت ها وضع می شود و اقشار مختلف با نرخ های متفاوت […]

به گزارش خبرنگار مهر، مالیات بر کل درآمد در بسیاری از کشورها مبنای اخذ مالیات از مردم است و افراد با توجه به مجموع درآمد خود مشمول مالیات یا معافیت مالیاتی می شوند. در ایران به جای مالیات بر کل درآمد، مالیات بر شرکت ها وضع می شود و اقشار مختلف با نرخ های متفاوت مالیات می پردازند یا از پرداخت مالیات معاف هستند.

این شیوه مالیات استانی باعث شده است که کشور از بسیاری از منابع درآمد مالیاتی محروم شود. در حال حاضر اتحادیه ها و شرکت ها بر اساس شغل خود مالیات پرداخت می کنند و به دلیل عدم شفافیت در درآمد آنها، معافیت های مالیاتی متعدد و غیرضروری و فرارهای مالیاتی فراوان در نظام مالیاتی کشور ایجاد شده است.

شورای دولت در آبان ماه امسال لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم که توسط وزارت اقتصاد تهیه شده بود را تصویب و به مجلس فرستاد. با اجرای این لایحه نظام مالیاتی کشور که پیش از این منبع محور بود به سمت درآمد کل سوق پیدا می کند و کل درآمد مردم مبنای دریافت مالیات قرار می گیرد.

طرح اصلاح مالیات مستقیم باعث کاهش فرار مالیاتی می شود

مهدی محدی باکن نظر سخنگوی سازمان امور مالی در این خصوص اظهار داشت: مالیات بر درآمد کل مالیاتی است که کل درآمد افراد را از محل درآمدهای مختلف محاسبه و هزینه های قابل قبول را کسر می کند و آنچه قطعی می ماند مشمول مالیات می شود.

موحدی تاکید کرد: اگر آنچه پس از کسر هزینه ها از درآمد باقی می ماند کمتر از ارقام اعلام شده باشد، فرد به هیچ وجه مالیات نمی پردازد و حتی تصریح می کند که فرد باید حمایت و یارانه دولتی دریافت کند و در غیر این صورت تا سقف معینی بیشتر باشد. ، مشمول مالیات خواهند شد.

اخذ مالیات از کل درآمد موجب برقراری عدالت مالیاتی در کشور می شود و افرادی که تاکنون به دلیل خلأهای قانونی مالیات واقعی خود را پرداخت نکرده اند از زیر بار پرداخت مالیات فرار نخواهند کرد.

در این روش کلیه درآمدهای افراد از منابع مختلف مانند سود سپرده، اجاره، تقسیم سود و غیره با هم تلفیق شده و پس از کسر و معافیت از کل مالیات دریافت می شود.

کاهش مالیات تولید در لایحه جدید دولت

در این لایحه سعی شده است که مالیات بیشتری از اشخاص حقیقی و حقوقی مانند شرکت ها و کارخانه ها اخذ شود که معافیت های بیشتری دریافت خواهند کرد. در حال حاضر مالیات بر درآمد شرکت ها 25 درصد است اما دولت در لایحه این رقم را به 15 درصد کاهش داده است. به همین ترتیب، سود تقسیم نشده شرکت هایی که در آنها سرمایه گذاری می شود از مالیات معاف است.

همین موضوع باعث می شود تولید از حمایت بیشتری برخوردار شود و مردم انگیزه سرمایه گذاری روی آن را پیدا کنند. مجیدرضا حریری، عضو اتاق بازرگانی ایران و چین در این خصوص اظهار داشت: هر قدر مالیات ها را به سمت درآمد و مصرف سوق دهیم، می توانیم مالیات بخش تولیدی را کاهش دهیم، بنابراین کل مالیات بر درآمد اصلاح و اصلاح صحیح است. خط مشی.

همچنین فریال مستوفی، عضو اتاق بازرگانی ایران، کاهش مالیات تولید از 25 درصد به 15 درصد و موضوع هدفمندسازی معافیت های مالیاتی به سمت تولید و ایجاد ارزش بیشتر را اعطای اعتبارات مالیاتی می داند. برای تحقیق و توسعه در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم نکاتی است که نقطه عطفی در تاریخ اقدامات دولت در راستای حمایت از تولید محسوب می شود.

به گفته کارشناسان، هر چه مالیات بر بخش تولیدی کاهش یابد و به بخش غیرمولد اضافه شود، جریان تولید در کشور بیشتر شده و سود در نهایت نصیب کشور و خانواده ها می شود. چرا که با تسریع تولید در کشور، درآمد خانواده و به تبع آن رفاه بیشتر می شود و این امر به پیشرفت بخش های مختلف اقتصادی کشور کمک می کند.

بعد خانواده را در نظام مالیاتی لحاظ کنید

در لایحه مالیاتی دولت علاوه بر تعیین فرمول هایی برای کاهش بار مالیاتی بر تولید، موارد دیگری نیز مطرح شده است که موجب تسهیل فعالیت مالیاتی استانی و کاهش مسئولیت مودیان در تهیه اظهارنامه می شود. با تصویب این لایحه در مجلس و اجرای آن، تنظیم اظهارنامه بر عهده دولت بوده و مؤدیان صرفاً موظف به تأیید یا اعتراض به آن خواهند بود.

این در حالی است که مودیان در حال حاضر مسئولیت تنظیم اظهارنامه را بر عهده دارند و در صورت عدم تنظیم و تسلیم به موقع اظهارنامه کلیه کسورات و معافیت ها را از دست می دهند.

از دیگر مزایای لایحه پیشنهادی دولت، درج هزینه زندگی و خانوار در مبلغ نهایی مالیات پرداختی افراد است. در حال حاضر اکثر هزینه های مودیان و افراد تحت تکفل آنها در تعیین مالیات نقشی ندارد و مردم بدون توجه به هزینه هایی مانند تحصیل، اجاره و تسهیلات مسکن، درمان و خدمات درمانی، مالیات خود را پرداخت می کنند. این در حالی است که با اجرای لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم ابتدا هزینه خانوار از درآمد کسر و سپس مالیات اخذ می شود.

همچنین هدف از این لایحه ایجاد ارتباط بین بعد خانوار مردم و نظام مالیاتی کشور است به همین دلیل با افزایش تعداد خانوار مردم، معافیت های اساسی آنها نیز افزایش می یابد. در نظام مالیاتی فعلی و در سال 1402 معافیت حقوق افراد مجرد و متاهل معادل 10 میلیون تومان اعلام شد، در حالی که هزینه این افراد متفاوت است و طبیعتاً باید مالیات متفاوتی بپردازند.

این موضوع در راستای سیاست های جمعیتی کشور نیز قابل استفاده است. زیرا با پیوند این دو موضوع می توان برای خانواده های دارای فرزند بیشتر مشوق های مالیاتی در نظر گرفت و حمایت بیشتری از آنها کرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=194870

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.