به گفته بازار، اعمال تحریم های جدید نفتی طرحی است که دولت آمریکا پس از حمله موشکی ایران به اسرائیل در حال بررسی آن است. پس از حمله مستقیم ایران در 26 آوریل سال جاری با بیش از صدها پهپاد، موشک کروز و موشک بالستیک، دولت آمریکا به دنبال اعمال تحریمهای جدید علیه صادرات نفت ایران، برای خنثی کردن حمله ایران به اسرائیل و پایان دادن به این است. کشور تحت فشار
اما اخباری که در روزهای اخیر مبنی بر میزان صادرات نفت ایران و افزایش آن منتشر شده است بسیار حائز اهمیت است و حکایت از مقاومت ایران در برابر تحریم های نفتی دارد.
هفته گذشته اوپک گزارشی منتشر کرد مبنی بر اینکه تولید نفت ایران در ماه مارس افزایش یافته و ایران همچنان جایگاه سوم را به عنوان تولیدکننده نفت پس از عربستان سعودی و عراق حفظ کرده است. بر اساس این گزارش، ایران در اسفند ماه با افزایش 28 هزار بشکه ای تولید نفت، تولید خود را به سه میلیون و 188 بشکه در روز رساند.
حالا چند روز بعد روزنامه فایننشال تایمز با انتشار گزارشی از افزایش صادرات نفت ایران صحبت کرده است. این روزنامه می نویسد که صادرات نفت ایران به بالاترین حد در شش سال گذشته رسیده و 35 میلیارد دلار برای این کشور درآمد داشته است.
همچنین این روزنامه در گزارش خود با استفاده از داده های شرکت تحلیل انرژی ورتسکا اعلام کرده است که تهران در 3 ماهه نخست امسال به طور متوسط روزانه یک میلیون و 560 هزار بشکه نفت صادر کرده که بیشتر آن به چین بوده است. این رقم بالاترین رقم از سه ماهه سوم سال 2018 است. همچنین فرناندو فریرا از گروه انرژی موسسه راپیدان آمریکا اظهار داشت: ایران هنر دور زدن تحریم ها را پیدا کرده و صادرات آن به دو میلیون بشکه رسیده است.
اگرچه ایران در سالهای ابتدایی که تحت تحریمهای ظالمانه آمریکا قرار گرفت، وضعیت بدی را در زمینه تولید و صادرات نفت تجربه کرد، اما اکنون به عنوان سومین تولیدکننده نفت در میان کشورهای عضو اوپک، وضعیت خود را بهبود بخشیده است . بنابراین این موضوع با واکنش های بسیاری از سوی دیگر کشورها همراه بوده است.