افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 21 November , 2024
3

غرق شدن رژیم صهیونیستی در باتلاق بحران مالی شش چالش اقتصادی تل آویو در سال 2024

  • کد خبر : 175140
غرق شدن رژیم صهیونیستی در باتلاق بحران مالی شش چالش اقتصادی تل آویو در سال 2024

بازار؛ گروه بین المللی: بدون شک یکی از پیامدهای جنگ غزه تاثیر آن بر اقتصاد رژیم صهیونیستی است. اخیراً رادیو رشت بت اسرائیل گزارش داده است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، در تلاش برای کنترل هزینه ها، سرانجام در حال بررسی گزینه تعطیلی برخی از وزارتخانه های کوچک دولتی است. این رادیو اعلام کرد که […]

بازار؛ گروه بین المللی: بدون شک یکی از پیامدهای جنگ غزه تاثیر آن بر اقتصاد رژیم صهیونیستی است. اخیراً رادیو رشت بت اسرائیل گزارش داده است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، در تلاش برای کنترل هزینه ها، سرانجام در حال بررسی گزینه تعطیلی برخی از وزارتخانه های کوچک دولتی است. این رادیو اعلام کرد که بحث کنونی حول محور امکان حفظ انتصاب وزرای وزارتخانه‌های مربوطه در سمت‌هایشان با وجود تعطیلی وزارتخانه‌های متبوعشان است تا به نوعی در ائتلاف دولتی این رژیم بحران ایجاد نشود. که وزرا هستند اما وزارتخانه هایشان نیست.

واشنگتن پست همچنین اخیرا گزارش داد که هزینه‌های کابینه و استقراض نتانیاهو افزایش یافته است، در حالی که درآمدهای مالیاتی کاهش یافته و رتبه‌بندی اعتباری ممکن است به نوبه خود تحت تأثیر پیامدهای جنگ قرار گیرد. این روزنامه افزود: برخی کارشناسان انتظار دارند اقتصاد اسرائیل از 3 درصد در سال 2023 به 1 درصد در سال 2024 کاهش یابد و انتظار می رود تولید ناخالص داخلی کاهش یابد. رژیم صهیونیستی اخیرا برای رسیدگی به وضعیت اقتصادی خود تصمیم به خروج چند تیپ رزمی از غزه با توجه به ملاحظات اقتصادی گرفت.

رسانه های رژیم صهیونیستی بر این باورند که این کاهش ارزش ناشی از تشدید تنش در مرز شمالی سرزمین های اشغالی با لبنان، ارجاع اسرائیل به دیوان بین المللی دادگستری و کاهش نرخ سود بانک مرکزی این کشور است. رژیم

همچنین به نقل از رسانه های رژیم صهیونیستی، به دلیل عوامل سیاسی و امنیتی که بر عملکرد واحد پول اسرائیل تأثیر گذاشته است، نرخ مبادله شیکل اسرائیل در معاملات روز دوشنبه نسبت به مدت مشابه هفته گذشته 3.1 درصد کاهش یافت. بر اساس داده های بانک مرکزی اسرائیل، نرخ مبادله شیکل در برابر دلار به 3.71 کاهش یافت، در حالی که در جلسه دوشنبه هفته گذشته 3.59 بود که نشان دهنده کاهش 3.1 درصدی است. رسانه های رژیم صهیونیستی بر این باورند که این کاهش ارزش ناشی از تشدید تنش در مرز شمالی سرزمین های اشغالی با لبنان، ارجاع اسرائیل به دیوان بین المللی دادگستری و کاهش نرخ سود بانک مرکزی این کشور است. رژیم

فشار جنگ بر اقتصاد اسرائیل

بر اساس اطلاعات منتشر شده، رشد سالانه اقتصاد اسرائیل در سه ماهه سوم سال 2023، یعنی سه ماه قبل از جنگ غزه، 2.5 درصد بوده است. اما ارقام رشد سه ماهه سوم منتشر شده توسط اداره آمار اسرائیل رشد بیش از 2.8 درصدی را پیش بینی می کرد و برنامه دولت اسرائیل برای تضعیف قوه قضاییه و بازار ضعیف مسکن تأثیر منفی بر داده های قبلی جنگ داشت. البته شرایط پس از جنگ نیز بدتر شده است. اقتصاد اسرائیل در سه ماهه آخر سال 2023 و حتی سال آینده به دلیل جنگی که در نوار غزه به راه انداخته است، با چالش های مهمی در رابطه با رشد تولید ناخالص داخلی روبرو خواهد شد که احتمالاً آن را مجبور به کاهش سریع نرخ بهره خواهد کرد.

پیامدهای جنگ ویرانگر اسرائیل در نوار غزه دلیل اصلی فشار بر اقتصاد تل آویو خواهد بود و در تلاش برای احیای اقتصاد، کاهش نرخ بهره با هدف افزایش وام اولین و مهم ترین عامل آن خواهد بود. برای فعال سازی مجدد اقتصاد

داده های اقتصادی منتشر شده در روز جمعه، 15 دسامبر 2023 نشان داد که نرخ تورم در نوامبر گذشته به دلیل تقاضای ضعیف مصرف کننده، بیش از حد انتظار کاهش یافته است. اداره آمار اسرائیل اعلام کرد که نرخ تورم سالانه در اسرائیل از 3.7 درصد در اکتبر گذشته به 3.3 درصد کاهش یافته است. به همین ترتیب، در حال حاضر نرخ بهره این رژیم حدود 4.75 درصد است. البته بانک مرکزی اسرائیل 10 افزایش متوالی را از ابتدای نیمه دوم سال 2022 تا سه ماهه سوم سال 2023 با هدف مهار تورم اعمال کرد. بر اساس داده های تاریخی منتشر شده توسط بانک اسرائیل، نرخ بهره 4.75 درصدی بالاترین نرخ بهره از سال 2007 است.

به گفته کارشناسان، پیامدهای جنگ ویرانگر اسرائیل در نوار غزه دلیل اصلی فشار بر اقتصاد تل‌آویو خواهد بود و در تلاش برای احیای اقتصاد، کاهش نرخ بهره با هدف افزایش وام‌ها اولین و مهمترین چیز برای فعال سازی مجدد اقتصاد در مورد اقتصاد اسرائیل، این مهمترین انتظار تحلیلگران بورس تل آویو از ابتدای سال 2024 است.

6 چالش اقتصادی برای اسرائیل در سال 2024

اما اقتصاد اسرائیل در سال 2024 با چالش‌های متعددی مواجه است، از جمله: 1- هزینه جنگ در نوار غزه: بر اساس برآوردهای بانک اسرائیل، هزینه جنگ علیه غزه از 10 درصد تولید ناخالص داخلی فراتر رفته است. بیش از 50 درصد تولید ناخالص داخلی میلیارد دلار، در پایان نوامبر.

2- رکود بازار مسکن: این نه تنها به کاهش 48 درصدی فروش مسکن در ماه های اول جنگ مربوط می شود، بلکه بخش های ساختمانی شاهد غیبت 100 درصدی کارگران خود هستند. به گفته اتحادیه پیمانکاران اسرائیل، این کارگران کاملاً فلسطینی هستند و تعداد آنها تقریباً 90000 کارگر است و از 7 اکتبر کار خود را از سر نگرفته اند.

3- فروپاشی صنعت گردشگری: بخش مهمی از اقتصاد این رژیم است که تقریباً 6 درصد تولید ناخالص داخلی یا تقریباً 30 میلیارد دلار را تشکیل می دهد. این فقط کاهش گردشگری در طول جنگ نیست، بلکه این صنعت در سال آینده برای گردشگران خارجی اولویت نخواهد داشت، زیرا آنها در درجه اول به دنبال امنیت و ثبات هستند که اسرائیل فاقد آن است.

4- تأمین مالی جنگ و پیامدهای آن در بودجه سال آینده و پرداخت غرامت به مجروحان اسرائیلی به ویژه ساکنان شهرک های اطراف نوار غزه، عامل مهمی در تأثیرگذاری بر اقتصاد است. تا به امروز هیچ رقمی در مورد میزان غرامت مورد انتظار منتشر نشده است، اما از زمان شروع جنگ بیش از 20000 درخواست برای غرامت به دفاتر رسمی در اسرائیل ارسال شده است.

تامین مالی جنگ و پیامدهای آن در بودجه سال آینده و پرداخت غرامت به اسرائیلی‌های مجروح، به‌ویژه کسانی که در شهرک‌های اطراف نوار غزه زندگی می‌کنند، عامل اصلی تاثیرگذار بر اقتصاد است.

5- وخامت بخش کشاورزی به دلیل جنگ غزه از یک سو و تنش با «حزب‌الله» در شمال «اسرائیل» در مرز با لبنان از دیگر چالش‌های مهم این رژیم است. اراضی اطراف غزه سبد غذایی اسرائیل محسوب می شود و تقریباً 60 درصد برخی از محصولات اساسی کشاورزی در آنجا علاوه بر تخم مرغ و شیر تولید می شود و زمین های کشاورزی در شمال این رژیم از تنش با لبنان رنج می برند.

6- بحران سیاسی; ششمین چالش و مورد انتظار اسرائیل روز پس از توقف جنگ است. احزاب چپ و حتی راست خواهان برکناری بنیامین نتانیاهو نخست وزیر کنونی شدند. فرضیه خلاء سیاسی در اسرائیل برای چندین ماه و شاید بیش از یک سال برای سرمایه گذاری خارجی در این کشور که به دنبال تحریک بازارهای خود است، مضر خواهد بود.

کاهش 20 درصدی درآمد اسرائیل در طول جنگ

روز سه شنبه 19 دسامبر 2023، روزنامه عبری Clackist با استناد به گزارش سازمان “لتیت” که وضعیت اقتصادی و معیشتی اسرائیلی ها را رصد می کند، نوشت که برای اولین بار حداقل هزینه زندگی یک خانواده به 12900 رسیده است. مثقال یعنی دو حقوق 5570. این رقم به حداقل استاندارد زندگی کشور نمی رسد. به گفته این سازمان، 20 درصد از جمعیت این کشور اشغالی مدعی هستند که درآمدشان در جریان جنگ با غزه کاهش یافته است.

وی با استناد به گزارش سازمان «لتیت» که وضعیت اقتصادی و معیشتی اسرائیلی‌ها را رصد می‌کند، نوشت که برای اولین بار حداقل هزینه زندگی یک خانواده به ۱۲۹۰۰ مثقال رسیده است و دو حقوق ۵۵۷۰ مثقالی موفق به انجام آن نمی‌شوند. دستیابی به حداقل استانداردهای زندگی در کشور

مدیریت این چالش ها همه با کاهش نرخ بهره با هدف تزریق نقدینگی به بازارهای محلی شروع می شود، اما می تواند بحران پیچیده ای را ایجاد کند که بازگشت تورم فوق العاده است. جبران خسارت آسیب دیدگان، بازگشت 100 درصدی ذخایر به کار و کاهش نرخ سود موجب افزایش نقدینگی و افزایش مصرف به عنوان برجسته ترین سوخت تورم می شود. این بدان معناست که رژیم اسرائیل پس از اجرای طرح تحریک بازار با بحران تورمی مواجه خواهد شد که کاهش نسبی آن تا دوره قبل از جنگ غزه تقریباً به یک سال و نیم زمان نیاز داشت.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=175140

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.