به گزارش بازار، متن سخنرانی علی اکبر محرابیان که قرار بود به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران در بیست و هشتمین کنفرانس مبارزه با تغییرات اقلیمی در امارات متحده عربی ارائه شود به شرح زیر است:
ابتدا میخواهم از میزبان بیست و هشتمین نشست کنوانسیون چهارچوب کنوانسیون تغییر اقلیم، CUP 28 که به درستی CUP “همبستگی و اقدام” نامیده میشود، تشکر کنم. ما کشورهای عضو سازمان ملل متحد در این نشست گرد هم آمده ایم تا از آلودگی های زیست محیطی بر روی کره زمین بکاهیم، زندگی بهتری را برای انسان ها و همه موجودات زنده فراهم آوریم و رنج بشر را کاهش دهیم. اما وقتی بیش از 14 هزار نفر از مردم عزیز غزه به ویژه زنان، کودکان و نوزادان بی دفاع توسط رژیم غاصب صهیونیستی به قتل رسیده اند، چگونه می توان به این هدف دست یافت؟ و ده ها هزار نفر با اجساد مجروح و قطع شده و بدون امکانات پزشکی در بدترین شرایط ممکن زندگی می کنند. مایه تاسف بیشتر است که بسیاری از آنها در حملات این رژیم جعلی به بیمارستان ها و مراکز درمانی جان خود را از دست داده اند. اتخاذ تدابیر مناسب سیاسی، اقتصادی و غیره توسط همه کشورها برای توقف و محکومیت نسل کشی و کشتار مردم بی گناه غزه و محاکمه فوری جنایتکاران “مسئولیت مشترک” همه اعضای حاضر در این نشست است.
بدیهی است که همه حامیان و حامیان این رژیم به ویژه آمریکا در این جنایات دست دارند.
تغییر اقلیم به عنوان یکی از بحران های بزرگ جهان امروز، منجر به افزایش حوادث شدید و شدید آب و هوایی در سطح جهان به ویژه در خاورمیانه و در نتیجه امنیت آب و غذا، سلامت و زندگی نسل بشر شده است. تحت تاثیر قرار گرفته اند. به طور جدی در خطر است ظهور مفاهیمی چون «مسئولیت مشترک اما متفاوت» در ادبیات جهان و تثبیت آن به عنوان «تعهد جامعه به جامعه جهانی» گامی مهم و پیش رونده است و پیگیری جدی آن تا حصول نتیجه مورد تأکید است.
رمز موفقیت در تلاش مشترک برای کاهش تغییرات اقلیمی، ارتقای سازگاری و افزایش تابآوری، اتخاذ اقدامات جبرانی توسط کشورهای توسعهیافته بر اساس مسئولیت و وعدههای تاریخی و اتخاذ رویکردی مبتنی بر اصول «عدالت»، «انعطافپذیری» و “مسئولیت مشترک اما متمایز” برای کشورهای در حال توسعه از طریق حمایت مالی، فنی و فناوری. نمی توان آسیب های ناشی از تغییرات اقلیمی را به کشورهای در حال توسعه تحمیل کرد و در نتیجه روند توسعه آنها را به عنوان یک حق مسلم متوقف یا کند کرد. با این حال، برای بخش قابل توجهی از کشورهای در حال توسعه، مبارزه با فقر و توسعه سلامت و تامین مسکن و انرژی از اولویتهای اساسی محسوب میشود. از این نظر، فقدان ابزارهای اجرایی برای اقدامات اقلیمی از جمله منابع مالی و انتقال فناوری، بزرگترین چالش برای این کشورها است. از این نظر باید بر جبران خسارات و خسارات کشورهای توسعه یافته تاکید شود.
لازم به ذکر است که گذار عادلانه به آینده ای مقاوم در برابر اقلیم مستلزم توجه به ظرفیت ها، شرایط و اولویت های مختلف کشورها است. مسیر هر کشوری خاص و منحصر به فرد است و کشورها برای تعیین اهداف کمی در این زمینه باید داوطلبانه بر اساس قوانین و مقررات ملی خود عمل کنند.
ایران با عضویت در بیش از 15 کنوانسیون و پروتکل چندجانبه زیست محیطی یکی از کشورهای فعال منطقه است. علیرغم تلاش برخی کشورها برای مهار ایران در قالب تحریم، جمهوری اسلامی ایران اقدامات متعددی را برای مقابله با تهدیدات اقلیمی انجام داده است. یکی از اقدامات ایران ایفای نقش فعال در هم افزایی کشورهای منطقه برای مقابله با گرد و غبار منطقه با برگزاری کنفرانس تهران در سال جاری است.
علاوه بر این به دنبال اقداماتی مانند کاهش میزان فلرینگ در صنعت نفت و گاز، افزایش چند برابری توسعه انرژی های تجدیدپذیر، برقی سازی حمل و نقل عمومی با اولویت و هوشمندسازی و ارتقای راندمان نیروگاه های کشورمان هستیم. ابلاغ استانداردهای اجباری در بخشهای صنعت، ساختمان و حملونقل بهویژه در بخش مدیریت مصرف خانوار، بخشی دیگر از اقدامات دولت ایران در زمینه کاهش چشمگیر انتشار گازهای گلخانهای است که هماکنون در حال اجراست.
در خاتمه به این نکته اشاره می کنم که محیط مشترک نقطه اتصال و میراث ارزشمند همه ماست. امیدواریم جوامع بینالمللی با کنار هم قرار گرفتن و ارائه و تبادل دانش و توانمندیهای فناوری و منابع مالی مشترک بدون تبعیض، آینده سالم و پاکی را برای نسلهای آینده رقم بزنند و در عین حال با ظلم و جنایت، نسلکشی و نسل کشی به شدت مقابله و محکوم کنند. اشغالگری که مظهر بارز اقدامات رژیم صهیونیستی است.
برای جامعه جهانی آرزوی موفقیت و بهروزی دارم.
هیئت جمهوری اسلامی ایران که به ریاست وزیر نیرو در کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد شرکت کرده بود در اعتراض به حضور مقامات رژیم جنایتکار صهیونیستی این کنفرانس را ترک کرد.