پایگاه خبری سیاسی «شهرام دبیری»؛ احتمالاً غافلگیرکننده ترین انتصاب مسعود مزیکیان از لحظه روی کار آمدن وی در دولت چهاردهم است.
رئیسجمهور نهم که دولت چهاردهم ایران را تشکیل میدهد، همین چند ماه پیش بر برگزاری انتخابات بسیار تخصصی بر اساس نظرات کارشناسی تاکید زیادی داشت. دولتی مسئولیت پذیر که برای هر انتخابات مبنای علمی داشته باشد. اکنون او یک متخصص پزشکی هسته ای را که قبل از انحلال اتحاد جماهیر شوروی دوره ویژه حفاظت در برابر تشعشعات اتمی را گذرانده بود، برای تعامل با پارلمان می فرستد.
شهرام دبیری; از محله رشدیه تبریز تا دانشگاه علوم پزشکی تهران
شهرام دبیری در سال ۱۳۳۹ در تبریز به دنیا آمد. پدرش سربازی بود و در رشدیه از محله های اصیل تبریز بزرگ شد و به مدرسه رفت. تحصیلات خود را در رشته پزشکی از دانشگاه تبریز آغاز کرد و سپس به دانشگاه علوم پزشکی تهران رفت و دوره تخصصی را گذراند.
نام دبیری در تبریز به دو دلیل تقریباً یکی از مشهورترین آنهاست. یکی بیمارستان بین المللی ولیعصر، اولین بیمارستان فوق تخصصی بخش خصوصی و دیگری باشگاه دیبیری.
ابتدا یک تیم دارید، سپس نماینده شورای شهر هستید.
شهرام دبیری از دوران جوانی همیشه به فوتبال علاقه داشت، البته ورزش های زیادی را نیز تجربه کرده است. از سال 1977 به همراه باشگاه سوارکاری خود که محل اجتماعات ورزشی شهر در روزهای آخر هفته است، یک تیم حرفه ای تأسیس کرد و وارد لیگ فوتبال داخل سالن شد. او با وحید شمسایی و جمعی از ستارگان فوتسال مانند سنگ سفیدی، حمید احمدی و فرهاد فخیم توانست برای اولین بار برای تبریز قهرمان لیگ شود. دبیری با ورود صنایع مس به تیم فوتسال، در اواسط دهه 90 از این تیم جدا شد و باشگاه را تعطیل کرد.
آغاز روزهای سخت برای شهرام دبیری
وی در سال 1399 پس از بحران شهرداری تبریز به دلیل تخلفات مالی و اداری توسط نهادهای امنیتی بازداشت شد اما از این اتهامات تبرئه و مجوز حضور مجدد در انتخابات شوراها را گرفت. این پزشک اصلاح طلب که دارای گرایش های مدیریتی نزدیک به کارگزاران بوده و با افرادی مانند نجفی شهردار سابق تبریز به عنوان پزشک همکاری داشته است، بدون توجه به میزان مشارکت در انتخابات محلی، توانسته است اکثریت لازم برای حضور در شورا را داشته باشد. .
در کارنامه او حتی یک روز فعالیت پارلمانی هم دیده نمی شود و شاید همین مدت کوتاه حضور در مجمع عالی استان های پزشکی باعث شده تا دوست و همکار قدیمی خود را به تهران بیاورد و به عنوان معاون پارلمانی دولت انتخاب کند. این مسئولیت سنگین و دشواری است که اولین قدم آن لابی و تعامل با مجلس برای اخذ رای اعتماد به کابینه پیشنهادی است.
این دومین حکم پزشکان پس از حکم معاون اجرایی رئیس جمهور است که برای حلقه اول همکاران دکتر و دوستان قدیمی وی صادر می شود.
شاید بزرگ ترین نخبگان پزشکی به مجلس فشار می آورند تا از فردی که حتی یک روز سابقه حضور در مجلس را ندارد و حتی کار قانونی و مجلسی نداشته است به جای یک نماینده متخصص و با تجربه استفاده کند.
فردی با تخصص ویژه در حفاظت از تشعشعات هسته ای در اتحاد جماهیر شوروی گورباچف قرار است تعامل بین دولت و پارلمان بنیادگرا را سازماندهی کند.