افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
4

عملکرد سازمان خصوصی سازی در سال گذشته.

  • کد خبر : 30817
عملکرد سازمان خصوصی سازی در سال گذشته.

به گزارش بازار، سازمان خصوصی‌سازی به‌عنوان تنها مجری سیاست‌های اقتصادی دولت در حوزه خصوصی‌سازی موظف است در چارچوب قانون اجرای سیاست‌های کلی قانون اجرای سیاست‌های کلی قانون اساسی، وظایف خود را رعایت کند. از اساسنامه مربوطه از سوی دیگر، بر اساس تبصره ماده (23) قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، وزارت امور […]

به گزارش بازار، سازمان خصوصی‌سازی به‌عنوان تنها مجری سیاست‌های اقتصادی دولت در حوزه خصوصی‌سازی موظف است در چارچوب قانون اجرای سیاست‌های کلی قانون اجرای سیاست‌های کلی قانون اساسی، وظایف خود را رعایت کند. از اساسنامه مربوطه از سوی دیگر، بر اساس تبصره ماده (23) قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی، وزارت امور اقتصادی و دارایی موظف است سالانه گزارش فعالیت های واگذاری را به شورای اسلامی شهر ارائه کند.

از سال 1380 خصوصی سازی فراز و نشیب های زیادی را تجربه کرده است. این در حالی است که ابلاغ سیاست های کلی اصل (44) قانون اساسی در سال های 1393 و 1394 آغاز روند اجرای طرح توزیع است. اقدامات عدالتخواهانه در سال 1385، ابلاغ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل (44) قانون اساسی در سال 1387 و تشکیل پرونده‌های چالشی در چارچوب برخی از تکالیف این سازمان از سال 1397، از عطف‌ها بود. نکته ها. مربوط به فعالیت های سازمان خصوصی سازی؛ که هر یک به نوبه خود تأثیر شگرفی بر فرآیندهای اجرایی، اهداف و عملکرد این سازمان بر جای گذاشته است.

از سوی دیگر مسئولیت بزرگ ملی تولید دارایی های دولتی را بر اساس مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی (سران قوا) و آیین نامه اجرایی مربوط به سازمان خصوصی سازی واگذار کند. از جمله «آمار و پیشنهاد فهرست دارایی های مازاد دولت به هیأت عالی تولید دارایی های دولتی»، «پیشنهاد الگوی فروش یا تولید دارایی های مازاد دولت به هیأت عالی تولید دارایی های دولتی»، «پیشنهاد برای فهرست پروژه های عمرانی نیمه تمام به هیئت عالی تولید دارایی های دولتی، «انجام اقدامات اجرایی مربوط به فروش و تولید کالاهای مازاد دولتی شامل: شناسایی، تهیه و قیمت گذاری». و اقدامات انجام شده در این راستا از مهمترین، پیچیده ترین و چشمگیرترین اقدامات سازمان خصوصی سازی در سال 1401 است.

از بدو تشکیل دولت سیزدهم، سازمان خصوصی سازی اقدامات قابل توجهی را در راستای وظایف محوله آغاز کرده است که برخی از آنها برجای مانده و یا به درستی اجرا نشده است. در سال 1401 که اولین سال دولت سیزدهم بود، این سازمان با محوریت شفاف سازی وارد بحث خصوصی سازی شد.

به طور کلی سازمان خصوصی سازی در سال 1401 در راستای واگذاری سهام و شرکت های دولتی و دولتی، قیمت پایه و شرایط واگذاری سهام قابل واگذاری متعلق به 11 شرکت به ارزش پایه 392 میلیارد تومان را اعلام کرد. به منظور جلوگیری از عرضه از طریق بورس یا واگذاری برای رد بدهی عمومی به تصویب هیئت واگذاری رسید. همچنین در این مدت ارزشی معادل 288.932 میلیارد تومان از سهام 3 شرکت دولتی و دولتی را در قالب واگذاری به متقاضیان عمومی و یا رد بدهی دولت واگذار کرد. .

بزرگترین تحویل در تاریخ خصوصی سازی
همچنین این سازمان در سال گذشته بزرگترین واگذاری تاریخ خصوصی سازی را انجام داد. رقابت شدید دو متقاضی برای خرید 12 درصد از سهام شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس موجب ثبت 270 پیشنهاد طی 3 روز معاملات شد که نشان دهنده افزایش 32.5 درصدی قیمت سهام بود. سهام فروخته شده در مقایسه با قیمت پایه این معامله به تنهایی 22 درصد از ارزش نقل و انتقالات را در 22 سال گذشته تشکیل داده است. ارزش کل این معامله به همراه سود فروش اقساطی 142.6 میلیارد تومان است که علاوه بر این که در سال 1401 مبلغ 32.6 میلیارد تومان به صورت نقد و حدود 46 درصد از کل تخصیص بودجه به خزانه واریز شده است. در سال 1401 از محل نقل و انتقالات هر ساله 27.5 میلیارد تومان به مدت 4 سال به حساب خزانه واریز می شود.

تعیین تکلیف استقلال و پرسپولیس
در ادامه یکی از چالش برانگیزترین اقدامات این سازمان در سال گذشته فراهم کردن بستر برای واگذاری باشگاه های فرهنگی ورزشی از استقلال و پرسپولیس بود. پس از حدود یک دهه تلاش برای خصوصی سازی باشگاه های فرهنگی ورزشی استقلال و پرسپولیس و پس از چندین پیشنهاد ناموفق از سوی این باشگاه ها در سال های اخیر، در سال 1400 و پس از اقدامات گسترده برای آماده سازی باشگاه های فوق الذکر، اشتراک هایی برای افزایش سرمایه انجام شد. دو شرکت «باشگاه فرهنگی ورزشی استقلال» و «بازار فرهنگی ورزشی پرسپولیس» در بازار فربورس در ۲۴ اسفند ۱۳۰۰ شروع به کار کردند و تا پایان همان سال ادامه یافتند.

با این اقدام حدود 10 درصد از سهام این شرکت از محل حق تقدم دولت در افزایش سرمایه به عموم مردم واگذار شد. مبالغ حاصل از این آبونمان برای اصلاح ساختار این باشگاه ها برای افزایش سرمایه در اختیار دو باشگاه مذکور قرار گرفت. واگذاری باشگاه های مذکور در سال 1401 انجام شد و پس از درج در بورس، طبق مصوبات هیئت واگذاری، بلوک 51 درصدی سهام این دو باشگاه در اسفند 1300 عرضه شد.

در سال 1401 سازمان خصوصی سازی مجبور شد برای پرداخت بدهی دولت، سهام دولت و شرکت های دولتی را به موسسات و مؤسسات طلبکار واگذار کند. بخشی از سهام دولت در شرکت های «پالایش نفت امام خمینی (ره) – شازند اراک، مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب و فولاد غدیر نی ریز» برای پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی، بنیاد شهید و امور ایثارگران. ، صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح و بر این اساس در سال 1401 در مجموع 113 میلیارد تومان از سهام دولت و شرکت های دولتی به دلیل بدهی دولت به سازمان های طلبکار واگذار شد. و نهادها

افزایش سرمایه بانک ها از محل واگذاری سهام
همچنین سال گذشته این سازمان سرمایه بانک ها را از محل واگذاری سهام افزایش داد. به عبارت دیگر سازمان خصوصی سازی کشور در سال گذشته بر اساس اجرای بند «د» تبصره «18» ماده واحده قانون بودجه سال 1401، صدور افزایش سرمایه بانک های معاونت را واگذار کرد. برای امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد و دارایی به منظور توضیح و اعلام مشارکت هر یک از بانک ها استعلام کرد.

متعاقباً پیش‌نویس مصوبه هیأت وزیران مبنی بر واگذاری سهام دولت در شرکت پالایش نفت امام خمینی (ره) شازند اراک بر اساس سقف تعیین شده حداکثر به مبلغ 35 میلیارد تومان، به تصویب رسید. به بانک های دولتی از جمله بانک ملی ایران، سپه، صنعت و معدن، کشاورزی، توسعه تعاون، مسکن، توسعه صادرات ایران و بانک پستی ایران به وزارت امور اقتصادی و دارایی ارسال و پس از تصویب، در کابینه وزیران

تولید، تاریخی ترین گام خصوصی سازی
یکی از مهمترین و بزرگترین اقدامات این سازمان تولید دارایی های راکد دولت با موافقت سران سه قوه در میز تولید بود که سال گذشته یکپارچه شد. فهرست و پیشنهاد به هیأت عالی تولید دارایی‌های دولتی فهرست دارایی‌های مازاد دولت، پیشنهاد الگوی فروش یا تولید دارایی‌های مازاد دولتی، پیشنهاد فهرست ساخت و ساز به هیأت عالی تولید دارایی‌های دولتی. پروژه های نیمه تمام هیئت تولید کالاهای دولتی، انجام اقدامات اجرایی مرتبط با فروش و تولید مازاد کالاهای دولتی از جمله: شناسایی، تهیه و قیمت گذاری از مهمترین وظایف این سازمان برای این منظور است.

هیأت عالی بهره‌وری دارایی‌های دولتی جلسات خود را از ابتدای دی ماه 1401 آغاز کرده و تاکنون بیش از 2050 اموال و دارایی‌های راکد دولتی در مسیر ارزش‌گذاری و ارتقای بهره‌وری قرار گرفته‌اند.

با توجه به اینکه کلیه مسئولیت های اجرایی مربوط به تولید دارایی های دولتی و فروش دارایی های مازاد و همچنین اجرا و تکمیل طرح های سرمایه گذاری از طریق مشارکت دولتی و خصوصی به صورت متمرکز و یکپارچه به سازمان خصوصی سازی واگذار شده است، اصلاح اساسنامه و ساختار ارگانیک این سازمان در دستور کار قرار دارد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=30817

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.