لیلا افشار هزارخانی، دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین المللی سکته مغزی که از 22 تا 24 آذرماه در مرکز همایش های هتل قلب تهران برگزار می شود، با اشاره به پیشرفت های اخیر در زمینه درمان سکته مغزی گفت: هدف اصلی این کنگره است. ارائه آخرین دستاوردها و پیشرفت های درمان سکته مغزی و تحقیقات انجام شده به متخصصان و پزشکان مرتبط با سکته مغزی و همچنین اطلاع رسانی به جامعه است.
به گزارش انجمن سکته مغزی ایران، با بیان اینکه امروزه جامعه با علائم سکته قلبی بیشتر آشنا شده و در مورد علائم و عوامل خطر سکته مغزی آگاهی لازم وجود ندارد، اظهار داشت: شناسایی علائم سکته مغزی سکته مغزی کمی پیچیده است. . این پیچیده است و بسته به ناحیه آسیب دیده، مغز می تواند طیف گسترده ای از علائم را نشان دهد.
این بورسیه سکته مغزی گفت: علائم اولیه شامل مواجهه با ضعف همزمان در بازوها و پاها (یا فقط یک دست یا پا) همراه با اختلال گفتار و تحریف صورت و گاهی دوبینی و عدم تعادل است. با بروز علائم فوق باید فوراً به اورژانس ارجاع داده شوید.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تاکید کرد: گاهی این علائم به سرعت از بین می روند و فرد نیازی به مراجعه به پزشک نمی بیند که تصمیمی خطرناک و اشتباه است، در حالی که در برخی مواقع خطر عود علائم است. بالا بالا بوده و علل آن نیاز به بررسی دارد و برای جلوگیری از حمله بعدی باید بلافاصله فرد را به اولین مرکز سکته مغزی ارجاع داد.
این متخصص مغز و اعصاب به علل و عوامل خطرناکی که فرد را مستعد سکته می کند اشاره کرد و افزود: بروز سکته مغزی به دو عامل قابل اصلاح و غیرقابل اصلاح مربوط می شود، کهولت سن و عوامل ژنتیکی از عوامل غیر قابل تغییر هستند که فرد را مستعد می کند. مستعد باعث سکته می شوند.
دکتر هزارخانی ادامه داد: داشتن فشار خون بالا، دیابت، چاقی، رژیم غذایی نامناسب، کم تحرکی، استعمال دخانیات و بویژه آلودگی هوا که نقش مهمی در بروز سکته های مغزی نشان داده است، از عوامل قابل تعدیل در بروز سکته مغزی هستند.
دبیر علمی پانزدهمین کنگره سکته مغزی گفت: سن سکته مغزی در ایران یک دهه کمتر از سایر کشورها است و باید بررسی شود.
وی زمان طلایی را در درمان سکته مغزی بسیار مهم دانست و افزود: در صورت بروز هر یک از علائم سکته در ساعات اولیه به خصوص در 4.5 ساعت اول که به آن زمان طلایی می گویند باید به مرکز درمانی مراجعه کرد. نزدیک ترین بیمارستان برای درمان .