به گزارش بازار، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مراسم روز فناوری اطلاعات گفت: اقتصاد دیجیتال برای اولین بار هویت مستقل پیدا کرده و به یک فصل تبدیل شده است. طبق لایحه سوم، همه نهادها موظف شدند طرح هوشمندسازی خود را با تکیه بر ظرفیت بخش خصوصی به دولت برده و تصویب کنند. وزارت ارتباطات نیز موظف است زیرساخت های ارتباطی را فراهم کند.
زارع پور پس از سخنرانی خود پیام رئیس جمهور با عنوان «تقویت فناوری های اطلاعاتی و ارتباطی برای تقویت دولت و جامعه تجاری» را قرائت کرد.
در پیام رئیس جمهور آمده است: اقتصاد کشور در صد سال گذشته با تکیه بر منابع طبیعی مانند نفت، گاز و معدن رشد کرده است، اما اکنون در سال های اخیر در کنار این معادن خدادادی به تدریج مزیت های اقتصادی جدیدی ایجاد شده است. که صنایع دانش بنیان ما متکی به سرمایه انسانی ارزشمند و ماهر هستند که یکی از این مزیت ها برای پیشرفت جمهوری است. حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات علاوه بر ارزش آفرینی منحصربفرد و ظرفیت پیشرو در اشتغال و صادرات در کشور، عامل تحول آفرین و سایر صنایع به شمار می رود، از سوی دیگر دولت انقلابی که بر سر کار گذاشته است. پوشش حاکمیت شرکتی از ابتدای شروع به کار، بر این باور است که اهداف گام دوم محقق خواهد شد، انقلاب اسلامی در عرصه اقتصادی و اجتماعی در گرو تقویت نقش یک جامعه شرکتی است. از این رو حمایت از شرکت های حوزه فناوری اطلاعات و رفع موانع این حوزه همواره از اولویت های دولت بوده است.
در ادامه پیام رئیس جمهور آمده است: ایشان سال گذشته را با شعار تولید مبتنی بر دانش و اشتغال به پایان رساندند و این در حالی بود که دولت سیاست های کلیدی خود را برای حمایت از این حوزه با تشکیل گروه کاری ویژه اعلام کرد. اقتصاد دیجیتال با اختیارات هیأت وزیران و ابلاغ قانون جهشهای دانش، اساسنامههای تولید، تولید دانش و اشتغالزایی را تدوین، تدوین و تصویب کرد و در حوزه فناوری، فرصتهای رشد جدید را باید ایجاد کرد. در مسیر کارآفرینی و رشد این بخش ایجاد شود و دستورالعمل ها و مقررات دست و پا گیر و بوروکراتیک حذف شود، با همکاری مجدانه و همدلی همه ذینفعان توسعه ایران اسلامی سریعتر خواهد بود. این مهم محقق نخواهد شد مگر با فعال کردن ظرفیت بخش خصوصی و فعالان جوان خلاق که بازوان توانمند و آینده سازان این مرز و بوم هستند. اهمیت موضوع از نظر دولت تا حدی است که قصد دارد تا پایان برنامه هفتم توسعه سهم اقتصاد دیجیتال را از حدود 7.8 درصد به 15 درصد افزایش دهد و یکی از سرفصل های اصلی آن است. برنامه هفتم توسعه به اقتصاد دیجیتال اختصاص دارد. تحقق این اولویت مستلزم فعالیت جهادی همه دست اندرکاران در همه دستگاه ها و نهادهای مختلف است.
رئیسجمهور افزود: انتظار جدی از همه دستگاههای اجرایی و سازمانهای بخش خصوصی است که با توجه به موارد فوق، حل چالشهای بزرگی که کسبوکارهای دیجیتال در کشور با آن روبرو هستند را در اولویت قرار دهند تا در کوتاهمدت شاهد جهش باشیم. در صنعت اسلامی در این زمینه خواهند رفت. . زادروز آقای خوارزمی که به عنوان روز ملی فناوری اطلاعات نامگذاری شده است، یادآور این نکته است که دانشمندان و متخصصان ایرانی با توکل به خدا، اعتماد به نفس و تلاش علمی می توانند آنقدر مؤثر باشند که نتیجه علمی و عملی آنها ماندگار نباشد. فقط در کشور بلکه برای قرن ها و منشاء خوبی داشته باشید.