احمد خانی نوذری با بیان اینکه در زمینه مرغ در کشور خودکفا هستیم، گفت: در چند ماه اخیر تولید بسیار بالایی را تجربه کرده ایم و تلاش شده تا بازار به گونه ای تامین شود که پاسخگویی به تقاضا در روزهای پر مصرف در ماه های اخیر رکورد جوجه ریزی شکسته شده و بیش از 150 میلیون قطعه جوجه ریزی ساخته شده است. این میزان مرغ نه تنها بازار را تامین می کند، بلکه در وزارت جهاد کشاورزی برای صادرات مرغ برنامه هایی داریم و نگرانی برای عرضه مرغ به مقدار کافی و با قیمت مصوب در بازار وجود ندارد. .
عرضه مرغ با قیمت کمتر از 80 هزار تومان
وی افزود: در دی ماه امسال 153 میلیون قطعه و در بهمن امسال 150 میلیون قطعه جوجه کشی کردیم. بازار سیال است و مرغ در بازارها کمتر از 80 هزار تومان به فروش می رسد.
معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی همچنین به وضعیت تولید گوشت قرمز اشاره کرد و گفت: شرایط ما در عرضه گوشت قرمز کمی با مرغ متفاوت است. به طور سنتی تمام نیاز کشور به گوشت قرمز از داخل تامین نمی شد و برخلاف مرغ که کاملاً وابسته به تولید ملی بود، همیشه بخشی از نیاز بازار را با واردات تامین می کردیم. این نیاز وارداتی عمدتاً گوشت منجمد است که نیاز تجارت و صنعت را تامین می کند.
تولید گوشت قرمز در سال های گذشته با چالش هایی مواجه بود
وی تصریح کرد: در دو سالی که گذراندیم یعنی 1400 و 1401 شرایط بسیار خاصی در کشور پیش آمد. یک سری عوامل دست به دست هم دادند و زنجیره تولید گوشت قرمز با چالش و آسیب مواجه شد. مهمترین آنها خشکسالی و به موازات آن افزایش قیمت جهانی نهاده ها، عدم حمایت کافی از زنجیره های تولیدی در حوزه سرمایه در گردش به دلیل خروج ارز ترجیحی و مجموعه این موارد بود. چالش ها باعث شد تولید ملی با آسیب ها و چالش های جدی مواجه شود. در سال 1402 در زمینه گوشت قرمز شیوع داشتیم و وزارت جهاد کشاورزی دو اقدام در این زمینه انجام داد.
خانی نوذری در یک برنامه تلویزیونی گفت: نسبت به سال های گذشته واردات گوشت منجمد را توسعه داده ایم. واردات گوشت منجمد را در سال گذشته در سال 1402 تقریباً دو برابر کردیم تا نیاز تجارت و صنعت را به طور کامل برطرف کنیم و صنعت را از بازار گوشت گرم خارج کنیم.
به گفته وی، امسال تقریبا به مرز 80 هزار تن واردات رسیده ایم و امیدواریم تا پایان سال یا پایان ماه مبارک رمضان به 100 هزار تن گوشت منجمد برسیم تا کل صنعت مورد نیاز باشد. به طور کامل پوشش داده خواهد شد. . علاوه بر این، ما در حال حاضر به طور معمول روزانه بین 250 تا 300 تن گوشت گرم وارد می کنیم.
معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: موازی بودن ماه مبارک رمضان و عید، تقاضای عظیمی را به بازار تحمیل می کند. اما سعی می کنیم با حجم واردات بیشتر بازار را به تناسب کنترل کنیم.
واردات در درازمدت به تولید ملی آسیب می رساند
وی گفت: امکان تامین بیشتر از طریق واردات وجود دارد، اما واردات در حجم بسیار بالا در بلندمدت برای جریان تولید داخلی مضر است. بازار باید از داخل تامین شود، بنابراین تمام تلاش وزارت جهاد این است که گوشت گرم به اندازه کافی وارد شود تا ثبات در بازار برقرار شود و جریان تولید نیز تقویت شود و به روال قبلی خود بازگردد.
نوذری همچنین اضافه کرد: در هفته های اخیر به دلیل بارش و بارش برف، عرضه گوشت گرم به کشور قطع شد و افزایش جزئی قیمت داشتیم، اما تلاش می کنیم با عرضه بیشتر ثبات را به بازار برگردانیم.
وی در پاسخ به این سوال که چه زمانی بازار داخلی به ثبات می رسد، گفت: بارندگی های هفته ها و ماه های اخیر فضای مناسبی را برای پرورش دام داخلی فراهم کرده است. همچنین عرضه نهاده های دامی ارزان قیمت در کشور که در نیمه دوم سال جاری رخ داد و به موازات آن عرضه بلندمدت نهاده های دامی در اختیار دامداران عشایری کشور، انگیزه های نگهداری دام را افزایش داد. در این مرحله که فصل زایش است.
معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: با رشد تولیدات داخلی در بهار سال آینده با عرضه بیشتر دام داخلی مواجه خواهیم بود. برآورد واحدهای تخصصی ما این است که با این حجم تولید و با این حجم نهاده های دامی با قیمت مناسب، قطعاً در بهار امسال عرضه دام داخلی بیشتری خواهیم داشت.
بدون تورم و سایر عوامل موثر، قیمت آپارتمان برای گوسفندان 500 تومان کمتر می شود
این مقام مسئول در وزارت جهاد کشاورزی در ادامه گفت: با فرض اینکه طی سال آینده تورم یا سایر عوامل موثر بر آن نداشته باشیم، برآورد واحدهای تخصصی این است که با قیمت دام زنده حدود 210 تا 220 هزار تومان جنازه ها و جنازه ها کمتر از 500 می شود هزار تومان.
سال آینده، 145 میلیون قطعه تا سال آینده جوجه ریزی می شود
وی در ادامه گفت: برنامه ما در وزارت جهاد کشاورزی برای سال آینده این است که ماهانه حداقل 145 میلیون قطعه جوجه کشی مستمر داشته باشیم. برنامهها صادرات مازاد تولید است که به زنجیره تولید کمک میکند و نگرانی برای تامین بازار داخلی نخواهد داشت. با داشتن 145 میلیون فرزند، ماهانه حداقل 220 هزار تن گوشت مرغ تولید خواهیم کرد.
گوشت گرم وارداتی با روشی جدید عرضه می شود
وی در پاسخ به این سوال که آیا عرضه گوشت در میدان بهمن متوقف شده است، تصریح کرد: عرضه گوشت متوقف نشده است، اما روز گذشته به دلیل مسائل مربوط به تعطیلات سوریه عرضه متوقف شد اما از امروز برخی از گوشت گرم وارداتی را به روشی جدید ارائه خواهیم کرد.
عرضه گوشت گرم وارداتی در ظروف لیبل دار
نوذری افزود: از امروز دوباره گوشت گرم وارداتی در میدان بهمن به صورت انبوه به فروش می رسد اما نحوه تحویل متفاوت است تا شهروندان در صف نمانند. پیش از این توزیع به صورت لاشه بره داغ در میدان بهمن بود که قطعه قطعه شدن لاشه بره نیاز به زمان داشت، اما از امروز بلافاصله در حجم زیاد و بسته بندی در ظروف آماده و سنگین در دسترس شهروندان قرار می گیرد. و با برچسب قیمت .
وی در ادامه گفت: روزانه 6 تا 7 تن گوشت گرم وارداتی عرضه می کردیم اما برنامه داریم در صورت تقاضای بازار روزانه 10 تن گوشت گرم در میدان بهمن عرضه کنیم.
وی همچنین تصریح کرد: در فروشگاه های زنجیره ای و میادین میوه و تره بار به صورت زنجیره ای در سراسر محدوده جغرافیایی شهرستان و استان توزیع می شود. در میدان بهمن همانطور که به صورت جنازه و آپارتمان عرضه می شد، حجم بیشتری در اختیار مردم بود و بسته بندی نشد که باعث ایجاد صف هایی شد که امیدواریم کاسته شود. البته تفاوت قیمت با قیمت بازار طبیعتاً انگیزه هایی را برای مردم ایجاد می کند که برای نیازهای غیر مصرفی صف بکشند. امیدواریم با کمک شهروندان و مدیریت بتوانیم از این مسیر عبور کنیم.
گوشت گرم تنظیم شده توسط بازار در مراکز استان های پرجمعیت توزیع می شود.
معاون بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: بر اساس مصوبات موجود بیشترین نیاز بازار در زمینه مصرف گوشت گرم به مراکز پرجمعیت کشور، مراکز استانی پرجمعیت کشور تامین می شود. زیرا این استان های پرجمعیت مانند تهران، البرز، اصفهان، خراسان، رضوی، دام در سطح بالایی تولید نمی کنند و نیاز خود را از سایر استان ها تامین می کنند. قرار بر این است که برای این مراکز پرمصرف که شاخص قیمت در سراسر کشور هستند و قیمت را در سراسر کشور تعیین می کنند، برنامه ریزی شود تا با عرضه گسترده گوشت وارداتی در مراکز پرمصرف، هم سیگنال مدیریت قیمت باشد. برای کل بازار صادر خواهد شد و کمک خواهد کرد. مهم این است که این مراکز پرمصرف بازار دام در استان ها را رها کنند و در استان هایی که تولیدات دامی خود را دارند قیمت مناسب و رقابتی باشد.