به گزارش بازار، مدیریت توسعه صنایع تبدیلی شرکت ملی صنایع پتروشیمی اعلام کرد: در مرداد ماه سال 1403 حدود 12.4 میلیارد تن محصولات پتروشیمی در بورس کالا عرضه شد که مجموع فروش نسیه این محصولات 38 درصد بوده است.
بر اساس این گزارش، تامین اعتبار محصولات پتروشیمی در مردادماه سال گذشته بالغ بر 7 میلیارد تومان بود، در حالی که در مرداد 1403 با افزایش 75 درصدی عرضه، بیش از 5.4 میلیارد تومان افزایش یافت.
تقویت و توسعه صنایع تکمیلی در راستای تکمیل زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی و متناسب با توسعه صنایع بالادستی پتروشیمی در کشور، علاوه بر تامین نیازهای داخلی، پرهیز از خام فروشی نفت و واردات محصولات پتروشیمی. و اشتغال زایی در ارز، رشد اقتصادی و ارتقای جایگاه ایران در منطقه و جهان تاثیر بسزایی دارد.
از این رو شرکت ملی صنعت پتروشیمی توسعه متوازن صنعت پتروشیمی را یکی از سیاست های اصلی دولت سیزدهم قرار داده و از سال گذشته موانع تولید صنایع پایین دستی پتروشیمی را که در حال رکود هستند، شناسایی و رفع کرده است. یا کمتر از ظرفیت تولید اسمی خود داشته باشند.
بر اساس شناسایی موانع تولید صنایع تکمیلی توسط شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تامین نقدینگی و سرمایه در گردش به عنوان یکی از مهمترین چالش های فعالان صنایع تکمیلی پتروشیمی کشور برای خرید مواد اولیه شناسایی شد . از این رو لازم بود با استفاده از تمامی ظرفیت های موجود شرکت های پتروشیمی، فروش اعتباری محصولات پتروشیمی در بورس کالا و انرژی افزایش یابد تا واحدهای تولیدی ارتقا یابد و تامین مواد غذایی مورد نیاز صنایع تکمیلی در مسیر تکمیل زنجیره ارزش تسهیل شود. به عنوان راهبردی برای این امر اشاره کرد.
شرکت ملی صنعت پتروشیمی با تشویق شرکتهای پتروشیمی به عرضه اعتباری محصولات، در دستور کار قرار دارد تا این فرآیند را افزایش دهد تا به توسعه متوازن صنعت پتروشیمی و تکمیل زنجیره ارزش کمک کند.
سال گذشته حدود 80 پیشنهاد اعتباری و امسال تا پایان مردادماه بیش از 46 پیشنهاد اعتبار با هدف تامین نیاز صنایع تکمیلی توسط هلدینگ ها و مجتمع های پتروشیمی انجام شده است.