افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
1

عدم دستیابی به رشد اقتصادی، ایرانیان را فقیر کرده است. / عبداللهی: صادرات ما ارزان شده و واردات ما گران شده است.

  • کد خبر : 377411
عدم دستیابی به رشد اقتصادی، ایرانیان را فقیر کرده است. / عبداللهی: صادرات ما ارزان شده و واردات ما گران شده است.

به گزارش خبرآنلاین، اگرچه سیاست های دولت به ویژه در دولت سیزدهم بر کاهش فقر متمرکز شده است، اما در پنج سال گذشته به دلیل افزایش تورم و عدم تعدیل دستمزدها، فقر در ایران افزایش یافته است. محمدرضا عبداللهی کارشناس اقتصاد کلان و فقر در گفتگو با خبرآنلاین گفت: بررسی وضعیت فقرا نشان می دهد […]

به گزارش خبرآنلاین، اگرچه سیاست های دولت به ویژه در دولت سیزدهم بر کاهش فقر متمرکز شده است، اما در پنج سال گذشته به دلیل افزایش تورم و عدم تعدیل دستمزدها، فقر در ایران افزایش یافته است.

محمدرضا عبداللهی کارشناس اقتصاد کلان و فقر در گفتگو با خبرآنلاین گفت: بررسی وضعیت فقرا نشان می دهد در حالی که در سال 1389 کمتر از 20 درصد مردم ایران فقیر محسوب می شدند، این میزان افزایش یافته و در سال 1401 به حدود 30 درصد جمعیت کشور رسیده است.

وی در خصوص علل تشدید فقر گفت: مهمترین عامل این روند را باید در شاخص های کلان اقتصادی کشورمان دید که یکی از مهمترین شاخص ها درآمد سرانه است؛ بنابراین در سال 1400 درآمد سرانه بود. یک سوم کمتر از این شاخص در سال 1390 که می توان آن را این گونه تعبیر کرد که میانگین درآمد مردم ایران در سال 1400 دو سوم اوایل دهه 90 بوده است، به عبارت دیگر وضعیت جامعه به طور متوسط ​​بدتر شده است باعث شده است که بخشی از طبقه متوسط ​​سابق اکنون خود را در میان فقرا بیابد.

این کارشناس مسائل فقر ادامه می دهد: در دهه 90 اتفاقات زیادی رخ داد که هر کدام به بحران فقر در کشور کمک کردند و بدون شک تحریم ها نقش مهمی داشتند و در کنار آن، شکل مدیریت اقتصادی نیز بحران ها را تشدید کرد. به گونه ای که اگر چه در برنامه پنجم و ششم توسعه، رشد اقتصادی 8 درصد تعیین شده بود، اما بررسی رشد سرانه در سال 90 نشان می دهد نزدیک به صفر درصد، اقتصادی که پای خود را افزایش نمی دهد، بدون شک یکی از عوامل اصلی گسترش فقر در کشور است رشد اقتصادی بالا و پایدار

عبدالهی با اشاره به شرایط تجارت در اقتصاد ایران گفت: شرایط مبادلات به ضرر اقتصاد ما تغییر کرده است که با بررسی این شاخص متوجه می شویم که طی دهه 90 این شاخص روند نزولی داشته است که به این معنی است. که صادرات ما ارزان‌تر شده و واردات گران‌تر شده است سال ها و همچنین تحریم هایی که باعث افزایش هزینه های صادرات و واردات شد.

افزایش تورم طبقه متوسط ​​را به زیر خط فقر رساند

یکی از اعضای هیات علمی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی با اشاره به تورم بالا در اقتصاد کشور تصریح کرد: افزایش تورم در کشور ما به روندی بی سابقه رسید. این در حالی است که تورم بالا یک معضل دیرینه در ایران است، اما از سال ۱۳۹۶ این نرخ به قدری افزایش یافته که در گذشته سابقه نداشته است. این امر به دلایل دیگری برای بدتر شدن توزیع درآمد در کشور افزود. از یک سو، تورم بالا ثروت صاحبان دارایی را غنی می کند، اما صاحبان درآمدهای ثابت مانند حقوق بگیران را روز به روز فقیر می کند. به عبارت دیگر، تورم دلیل اصلی فقیر شدن حقوق بگیران که اغلب در طبقه متوسط ​​قرار دارند، بوده است.»

عبداللهی با اشاره به راهبرد اقتصادی دولت ها افزود: در خصوص نابرابری موجود باید توجه داشت که استراتژی دولت از سال 1396 افزایش حقوق کارکنان دولت، حقوق کارگران و مستمری بازنشستگان به نسبت نرخ جلوگیری از تورم و افزایش هزینه ها واضح است که این رویکرد و استراتژی فشار بر حقوق بگیران (چه طبقه کارگر و چه کارمندان) را افزایش داده و در نتیجه تورم بالا و ناچیز اقتصادی ناشی از تحمیل است تحریم های ظالمانه همراه با سیاست های بعضاً نادرست در این دهه دست به دست هم داد تا وضعیت فقر به این شکل شود.

وی با اشاره به اینکه آخرین گزارش های رسمی حاکی از فقیر بودن 30 درصد جمعیت است، ادامه داد: در عین حال آمارهای رسمی نشان می دهد که از سال 1400 تا 1402 سه سال است که کشور رشد اقتصادی بیش از 4 درصدی را تجربه کرده است، اما آنها متوجه نشدند که این به چند دلیل است، اولاً در این سال ها استراتژی دولت مبنی بر عدم افزایش حقوق و دستمزد مطابق با تورم بوده است و ثانیاً نرخ تورم بالا واقعاً نابرابری را تشدید کرده است. همچنین بررسی کیفیت رشد اقتصادی این دوره نیز نشان می‌دهد که این رشد عمدتاً ناشی از رشد صادرات نفت و افزایش تولید صنایع بزرگ مانند خودروسازی بوده است و تأثیر چندانی بر رشد کوچک و متوسط ​​نداشته است مشاغل با اندازه

۲۲۳۲۲۳

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=377411

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.