به گزارش بازار به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، ناصر عشوری با اشاره به عدم پیگیری های انجام شده برای اصلاح نرخ خوراک پالایشگاه ها اظهار داشت: متاسفانه گوش هایی در دولت برای اصلاح وجود ندارد. نرخ خوراک و محصولات اصلی، به دنبال اقدامات. با توجه به قانونی بودن این موضوع و مکاتبه با معاون اول رئیس جمهور دستور لازم برای بررسی قطعی این موضوع صادر شد.
وی ادامه داد: همچنین نامه ای به وزیر اقتصاد به عنوان متولی بازار سرمایه ارائه کردیم. وزیر نفت خواستار بررسی های لازم در خصوص اصلاح نرخ خوراک پالایشگاه ها شد.
زیان 36 درصدی پالایشگاه بندرعباس
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت تصریح کرد: با توجه به اخطارهای صادره، بررسی و اصلاح قیمت ها لحاظ نشده و اصلاح نشدن نرخ خوراک موجب کاهش 36 درصدی سود پالایشگاه بندرعباس شد. که باعث شد سرمایه گذاران تمایلی به ورود نداشته باشند.” سرمایه در این صنعت خواهد بود.
به گفته وی، سود پالایشگاه لاوان و شیراز نسبت به سال گذشته 35 درصد کاهش داشته است.
عاشوری ادامه داد: این اتفاق در حالی رخ داد که خدمات پالایشگاه ها به عنوان بنگاه های بزرگ اقتصادی کشور باید به مردم تحویل داده شود و از مزایای آن ها بازنشستگان و افراد تحت تکفل می شود. اقدامات عدالتخواهانه بودن
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت پالایش نفت فعالیت این پالایشگاه ها را عام المنفعه می داند و دولت موظف به حفظ ارزش سهام این صنعت است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به تورم فعلی و ابلاغ قیمت جدید خوراک و فرآورده های نفتی، مطمئناً پالایشگاه ها در سال جاری هم برای پیشبرد برنامه های توسعه و هم برای حفظ تولید فعلی با مشکلات جدی بسیاری مواجه خواهند شد.
مشکل عدم پرداخت حقوق در پالایشگاه ها
عاشوری با بیان اینکه اکنون برخی از پالایشگاه ها با مشکل پرداخت حقوق مواجه هستند، تصریح کرد: با توجه به وضعیت نامناسبی که صنعت پالایشگاه با آن مواجه است، دیگر نمی دانیم برای رفع مشکل موجود با کدام آژانس تماس بگیریم.
وی با اعلام اینکه در این زمینه با رئیس مجلس مکاتباتی انجام داده ایم تا اقدامات لازم برای رفع مشکل موجود و جلوگیری از زیان به پالایشگاه ها انجام شود، گفت: دولت اولین ارگانی است که متحمل ضرر می شود. از این اتفاق، زیرا صورتهای مالی نشان میدهد که 25 درصد سود به عنوان مالیات به دولت تعلق میگیرد و در سال 1401 رقم 50 درصد به عنوان سود به دولت تعلق میگیرد.
عاشوری تاکید کرد: اکنون مشکلی که گریبانگیر صنعت پالایش شده است باعث شده برنامههای توسعه روی زمین بماند و بودجهای برای ادامه فعالیت بیشتر پالایشگاهها وجود نداشته باشد.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پالایش نفت کشور گفت: اگر این بخشنامه در آینده اصلاح نشود، تولید کشور در حوزه فرآورده های نفتی با بحران جدی مواجه خواهد شد و دولت نیز با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد. در اين زمينه.