به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری تسنیممحسن جوهری پژوهشگر محوری مدرسه امام خمینی (ره) مرکز رشد دانشگاه امام صادق(ع) در یادداشتی نوشت: مروری کوتاه بر بیانات حضرت آیتالله خامنهای از ابتدای سال 1402 تا کنون، به وضوح حکایت از جامعالشرایط ایشان دارد. انقلاب در دوران مدیریت دستگاه های مختلف کشور و در شرایطی که جهان در یک نقطه عطف حساس تاریخی-تمدنی قرار دارد، به طور جدی بر مولفه های قدرت ساز انقلاب اسلامی متمرکز شده و تلاش می کنیم. آنها را بازخوانی، بازسازی و تا حد امکان تقویت کنیم.
دیدار رهبر انقلاب با «دانشمندان و مسئولان صنعت هسته ای»، «خانواده معظم شهدا»، «واعظان و طلاب حوزه علمیه»، «فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی»، «نخبگان و استعدادهای عالی علمی» و هم اکنون دیدار با «بسیجیان» به وضوح نشان می دهد که رویکرد همین است. در این راستا پانزدهم مهرماه و حماسه طوفان اقصی نقطه عطفی در بیانات حضرت آیت الله خامنه ای تلقی می شود، به گونه ای که از هجدهم مهرماه و پس از فرامین معظم له در مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاه های افسری نیروهای مسلح در بیانیه های خود در جلسات مختلف بر «غیر ممکن» تاکید کردند. شکست اخیر رژیم صهیونیستی و پیامدهای آن در تضعیف اقتدار آمریکا بیشتر بر قدرت مقاومت و نقش آن در تغییرات عمده تمدنی متمرکز بود.
در ادامه این مسیر، بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در جمع بسیجیان در 17 آذر با تأکید بر فرهنگ و اندیشه بسیجی به عنوان «منطق به روز» و نقش آنها در تحولات ملی، منطقه ای و جهانی، قطعه دیگری از این پازل را تکمیل کرد. رهبر انقلاب در این دیدار ابتدا تجربه تاریخی ایران پس از انقلاب در تاسیس بسیج و توسعه آن به عنوان الگوی فرهنگی را مرور کردند. سپس با تاکید بر جنگ اخیر مقاومت فلسطین و رژیم طرد شده صهیونیستی بیان کردند که چگونه امروز الگوی بسیج یا هسته های مقاومت جهانی با محوریت ایده «آمریکایی زدایی» در ایجاد آن مؤثر بوده و خواهد بود. “جغرافیای سیاسی جدید.” “منطقه. از اظهارات وی نیز می توان نتیجه گرفت که گسترش این الگو در بین مستضعفان و آزادی خواهان جهان می تواند تحولات مهمی در تمدن ایجاد کند.
حضرت آیت الله خامنه ای در بیانات اخیر خود و مروری بر تجربه تاریخی ایران پس از انقلاب در رابطه با نهاد و فرهنگ بسیج، بیان کردند که چگونه امام راحل (ره) به عنوان «خالق و پدر بسیج» در پرتو «آینده نگری» قرار گرفته است. «و بصیرت» با توجه به نگاه مردم به انقلاب اسلامی، در قالب بسیج شروع به تشکیل «نیروی گسترده مردمی» کردند که اثربخشی و کارآمدی این گروه که در «تاریخ بسیج» به وضوح مشهود است. به ویژه در دوران هشت سال جنگ تحمیلی، همزمان با ظهور قهرمانان الهام بخش از جمله شهدای دفاع مقدس، شهید حاج قاسم سلیمانی، شهید فخری زاده و… روز به روز «جنبه فراملی و فرامرزی» را تقویت می کند. بسیج» و تحقق عملی اندیشه «تشکیل هسته های مقاومت جهانی» امام (ره) به این ترتیب الگوی بسیج که از انعطاف پذیری زیادی برخوردار است به کشورهای جهان اسلام منتقل شد. مبادله ای فرافرهنگی شد و باعث شد که کشورهای محور مقاومت با توجه به تفاوت های تاریخی و زبانی، مطالبات قومی، مذهبی و… امروز بسیج خاص خود را داشته باشند.
طوفان اقصی که یک «حادثه تاریخی» و نقطه عطف مهمی در تاریخ نهضت مقاومت تلقی می شود، صحنه ظهور شگفت انگیز قدرت این بسیج ملی در کشورهایی مانند لبنان، سوریه، فلسطین، عراق است. ، یمن و … و نقش آنها در تعیین سرنوشت منطقه. آنچه این بسیج های ملی تاکنون به خوبی درک کرده اند و رهبر انقلاب بر تقویت آن تأکید فراوان دارند، غفلت از دشمن اصلی و هدایت همه فعالیت ها در جهت «نفی سلطه آمریکا» است. ” نبرد امروز با رژیم صهیونیستی نیز از این منظر اهمیتی دو چندان پیدا می کند که این رژیم منفور «ابزار اصلی سلطه آمریکا بر منطقه» است.
توجه به نقش طوفان اقصی در آینده منطقه و حتی جهان منجر به درک بهتر جایگاه کلیدی این رویداد به عنوان یک نقطه عطف تاریخی می شود. به عبارتی طوفان الاقصی و پس از آن اقدامات وحشیانه رژیم نژادپرست صهیونیستی به استیضاح فرهنگ و تمدن غرب توسط افکار عمومی جهان انجامیده است. طبیعتاً این استیضاح و عدم پاسخگویی تمدن غرب با محوریت آمریکا موجب انحطاط شدید تمدن غرب خواهد شد. در این مقطع است که آزادی خواهان و مستضعفان در سراسر جهان این فرصت را پیدا می کنند که اگر فرصت را غنیمت شمردند و اوضاع را با دقت مدیریت کنند، «معنا بخشیدن به تمدن» است. ارزش انسان و حضور مؤثر میلیون ها نفر».
روند عمل بسیج در رابطه با مسائل انقلاب و الهامات فرامرزی آن، روندی پایدار و توقف ناپذیر است. باید این نفوذ را گسترش داد، بسیج را تقویت کرد و ساختار داخلی آن را هر چه بیشتر تقویت کرد. قدرت بسیج از یک سو در گرو انتشار تصویر صحیح از این پدیده در افق اجتماعی است و از سوی دیگر مستلزم رعایت یک سری الزامات توسط بسیجیان است. رهبر انقلاب در محور اول که احیای سیمای اجتماعی بسیج است، به عنوان آفریننده سخنرانی و تصویر ساز، با استفاده از دو استعاره «لشکر مؤمن خدا» و «مکتب اللّه» به تبیین موضوع پرداختند. عشق می ورزد، که بسیج به همان اندازه که اهل «مبارز بودن» در مواجهه با عوامل تهدید کننده است، نسبت به مردم نیز فردی مهربان و دلسوز است و در این راه برای داشتن درک صحیح از بسیج باید به آن توجه کرد. در نظر گرفتن این دو عنصر مکمل در کنار هم؛ همچنین در حوزه نیازها، «تقویت اخلاص و پرهیز از نگاه و ویترین»، «پرهیز از تکبر، غرور و بدهی»، «افزایش شهود»، «امید و ناتوانی نکردن». و ناتوانی در انجام کارهای بزرگ، «پرهیز از دوقطبی های کاذب» و «جذب نیروهای طراحی همراه با نیروهای عملیاتی» از مهم ترین مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/