قیمت طلا به عنوان یکی از محبوب ترین فلزات گرانبها در جهان تحت تاثیر عوامل مختلف اقتصادی و جهانی قرار دارد. افزایش یا کاهش قیمت طلا به طور کلی به سیاست های پولی دولت ها، عرضه و تقاضای جهانی، شرایط اقتصادی و نوسانات بازارهای مالی بستگی دارد. به دلیل قرار گرفتن در معرض خطرات مالی و نوسانات اقتصادی، طلا به عنوان یک سرمایه گذاری جذاب و ابزار حفظ ارزش در نظر گرفته می شود.
قیمت طلا در معاملات اولیه در آسیا در روز دوشنبه به بالاترین سطح 9 هفته اخیر خود رسید، اما در زیر 2100 دلار معامله شد.
داده های اقتصادی آمریکا که روز دوشنبه منتشر شد، احتمال کاهش کوتاه مدت نرخ بهره توسط فدرال رزرو را افزایش داد. علاوه بر این، کاهش بازده اوراق قرضه خزانه داری ایالات متحده تمایل سرمایه گذاران به خرید این فلز گرانبها را افزایش داده است.
قیمت هر اونس طلا امروز با 0.08 درصد کاهش به 2081 دلار و 20 سنت رسید. قیمت طلا در بازار کامکس نیویورک با 0.25 درصد کاهش به 2090 دلار و 40 سنت رسید.
دادههای روز جمعه مؤسسه مدیریت عرضه ایالات متحده نشان داد که شاخص مدیران خرید تولیدی ایالات متحده در ماه فوریه به 47.8 کاهش یافته است که از 49.1 ماه قبل کاهش یافته است. این شاخص برای شانزدهمین ماه متوالی زیر 50 است که نشان دهنده رکود در بخش تولید کارخانه است.
فدرال رزرو آمریکا در نشست ژانویه خود نرخ بهره را بین 5.25 تا 5.50 درصد ثابت نگه داشت. سرمایه گذاران انتظار دارند که بانک تا پایان سال 2024 نرخ بهره را کاهش دهد. رافائل باستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا، گفت در صورتی که شرایط اقتصادی انتظارات بانک مرکزی را برآورده کند، در تابستان امسال نرخ بهره کاهش خواهد یافت.
کاهش نرخ بهره باعث کاهش هزینه نگهداری طلا به عنوان سرمایه غیر سودآور و افزایش تمایل به خرید آن می شود.
دادههای مربوط به تولید کارخانهای در چین طی ماه گذشته سیگنالهای متفاوتی در مورد سلامت اقتصاد این کشور ارائه کرده است. اما ارائه محرک های مالی بیشتر از سوی مقامات این کشور می تواند از قیمت طلا حمایت کند.
در میان سایر فلزات گرانبها، نقره با 0.40 درصد کاهش به 23.27 دلار و پلاتین با 0.21 درصد کاهش به 886.38 دلار رسید.