علی باستین در حاشیه جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: نزدیک به 4 هزار هکتار از اراضی استان به کشت توتون اختصاص دارد و بین 11 سال برداشت می شود. و سالانه 12 هزار تن محصول از این اراضی تولید می شود.
وی افزود: بوشهر قطب اصلی تولید دخانیات در کشور است و تقریبا 65 درصد دخانیات ایران در این استان تولید می شود و با وجود اینکه دخانیات استان از بازارپسندی خوبی در بازار داخلی و خارجی برخوردار است، تاکنون سرمایه گذاری مناسبی صورت نگرفته است. برای ساخت واحدهای فرآوری توزیع و سایر حلقه های زنجیره تولید این محصول انجام نشده و همین امر باعث شده است که کشاورزان استان علاوه بر سوء استفاده تجار و بدهکار از حداقل سود نیز برخوردار شوند. برخی از سال ها مشتری مناسبی برای خرید محصول وجود ندارد و محصول در دست کشاورز باقی می ماند.
باستین ضمن تاکید بر لزوم بررسی همه بخشهای تولید، فرآوری، بستهبندی و صادرات دخانیات گفت: این ظرفیت مهم بومی استان تاکنون آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفته است، اما مدیریت استان مصمم است تا اقتصاد این محصول را ساماندهی کرده و درآمد و معیشت اکثر کشاورزان استان تقویت می شود.
معاون اقتصادی استاندار بوشهر گفت: برنامه و زمانبندی مشخص دستگاه های اجرایی ذیربط برای اخذ مجوز از جمله اخذ کد کشاورزی دخانیات از طریق وزارت جهاد کشاورزی و اخذ مجوز گمرک ویژه صادرات دخانیات از بوشهر از طریق گمرک ایران. ، سرمایه گذاری شرکت دخانیات برای راه اندازی واحد بسته بندی و رفع اشکالات قانونی و تسهیل شرایط در ستاد مدیریت دخانیات مشخص و اعلام شده است.
وی تصریح کرد: انتظار می رود با رفع مشکلات فوق و تکمیل مطالعه زنجیره ارزش این محصول و جذب سرمایه گذاران بخش خصوصی، شاهد رشد روزافزون سرمایه گذاری در محافل مختلف فرآوری، بسته بندی و صادرات و ایجاد سنگدانه های بیشتر باشیم. ارزش برای تولیدکنندگان تنباکو در سطح استان باشد.