افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
0

طرح رفاه محله تشریح شد

  • کد خبر : 425049
طرح رفاه محله تشریح شد

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به توسعه طرح بهزیستی محله در این سازمان به تشریح اهداف خود از اجرای این طرح پرداخت و جزئیات آن را تشریح کرد. به گزارش گروه اجتماعی اسمارتک نیوز، دکتر سید جواد حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تغییرات راهبردی در سازمان بهزیستی چگونه خواهد بود، گفت: […]

رئیس سازمان بهزیستی کشور با اشاره به توسعه طرح بهزیستی محله در این سازمان به تشریح اهداف خود از اجرای این طرح پرداخت و جزئیات آن را تشریح کرد.

به گزارش گروه اجتماعی اسمارتک نیوز، دکتر سید جواد حسینی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه تغییرات راهبردی در سازمان بهزیستی چگونه خواهد بود، گفت: سازمان بهزیستی یک سازمان اجتماعی، عاطفی و انسانی است. ما 160 ماموریت مختلف برای بهبود سلامت اجتماعی و کیفیت زندگی، به ویژه برای آسیب‌دیدگان و آسیب‌پذیران، از معاینات قبل از زایمان تا سن بالا داریم.

حسینی با اشاره به تاسیس سازمان بهزیستی در سال 59 ادامه داد: در این مدت نگاه توانمندسازی به جای نگاه اهدایی محور بوده است. دید پیشگیرانه از دید علّی پیشی گرفته است. علاوه بر این، نگاه مشارکت جویی جایگزین نگاه دولت محور شده است.

وی گفت: برای تقویت این نوع نگاهی که در یکی دو دهه اخیر ایجاد شده است، باید تصمیمات و مدیریت را به صورت دانش محور، مشارکت محور، خانواده محور (در مقابل نهادگرایی) و با محوریت پیش ببریم. مرکز) و به کار با محوریت محله».

رئیس سازمان بهزیستی درباره اجتماعی شدن این سازمان و اقدامات لازم برای رسیدن به این هدف گفت: سازمان بهزیستی از دیرباز در قالب خانه های مثبت نشیمن، CBR، همیاران سلامت و … محله محور بوده است.

وی با اشاره به توسعه طرح بهسازی محله درباره جزئیات این طرح گفت: ما به محله مرکزی مراجعه می کنیم، به مجموعه قابلیت های محلات توجه می کنیم. خانواده و محله دو نهاد سنتی و تأثیرگذار جامعه ایران بودند. خوشبختانه، خانواده یک نهاد برجسته باقی مانده است، اما محله کاملاً ناپدید شده است.

و افزود: یکی از تمرکزهای ما این است که بتوانیم با رفاه محله را احیا کنیم. این امر با اولین استفاده از قابلیت های محله محقق خواهد شد. در محله ها مدارسی داریم که در ساعات روز فعالیت آموزشی ندارند این مدارس دارای امکاناتی مانند سالن اجتماعات، فضاهای ورزشی و … هستند. مساجد و پایگاه های بسیج در کنار کانون های اجتماعات و مراکز بهداشتی و درمانی از ظرفیت هایی هستند که می توانند خدمات رفاهی ارائه دهند.

معاون وزیر رفاه افزود: نکته دوم این است که هم اکنون بیش از 30 هزار نهاد دولتی و غیردولتی مرتبط با بهزیستی در کشور داریم. طبیعتاً اینها قابلیت هایی است که در محلات وجود دارد. علاوه بر این افراد متخصص و مورد اعتماد در محله ها هستند که می توانند به ما کمک کنند.

وی با بیان اینکه با استفاده از این قابلیت ها خدمات رفاهی به صورت فعال ارائه می شود، گفت: مورد سوم ارائه خدمات به صورت فعال است. یعنی یک دفتر مشاوره یا زندگی مثبت ما که الان منفعل هستند و منتظرند مردم برای دریافت خدمات بیایند اگر در بهزیستی محله هستند این مراکز به مردم مراجعه کنند.

حسینی با اشاره به ارائه خدمات مشابه در محلات بیان کرد: هر محله ای نیازهای خاص خود را دارد و باید با توجه به نیاز محلات خدمات ارائه دهیم. به عنوان مثال، یک محله به آموزش سالمندان نیاز دارد و محله ای دیگر نیازمند خدمات پیشگیری از آسیب های اجتماعی است.

و افزود: چهارمین امر خدمت رسانی با مردم است نه برای مردم. این بدان معناست که مشارکت مردمی باید تقاضا محور باشد نه عرضه محور. این مشارکت و ارائه خدمات باید از دل جامعه هدف نشات بگیرد و با توجه به این نیاز با مردم تعامل داشته باشیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: قصد تخریب مراکز زندگی مثبت، همیار سلامت یا سی بی آر را نداریم، بلکه همه باید با رویکردهای ذکر شده خدمات ارائه دهند.

وی همچنین با اشاره به نقش مساجد خاطرنشان کرد: زمانی که در سازمان آموزشی کشور بودیم مشاهده کردیم که همکاران پس از بازنشستگی علاقه مند هستند تا جایی برای ملاقات مجدد و انتقال تجربیات خود داشته باشند، به همین منظور باشگاه پیشکسوتان را راه اندازی کردیم.

حسینی ادامه داد: ایجاد باشگاه پیشکسوتان در هر شهری هزینه زمین و ساخت دارد. به این نتیجه رسیدیم که برای ایجاد باشگاه پیشکسوتان در 760 منطقه آموزشی کشور، مدرسه ای در دسترس با امکانات بیشتر انتخاب کنیم. .

معاون وزیر رفاه افزود: رویکرد مدیریتی ما باید ارزش محور باشد نه هزینه محور. عادت کرده ایم برای اجرای طرح اول به دنبال اعتبار باشیم. در صورتی که باید اول از همه از توانایی های خود و آنچه داریم استفاده کنیم.

وی ادامه داد: تعداد بیشماری از کارشناسان، دانشجویان یا فارغ التحصیلان دانشگاهی علاقه مند به ارائه خدمات داوطلبانه هستند که می توانیم با ایرانی سازی بانک زمان از توانمندی های آنها استفاده کنیم.

مدیرعامل سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه محتوای آموزه های دینی نیز بر نوع دوستی تاکید دارد، گفت: این نوع دوستی در افراد وجود دارد و باید برای آن بستر ایجاد کنیم.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، وی با بیان اینکه مشارکت مردم در جامعه باید نهادینه شود، گفت: برای این امر ابتدا باید نمادها و ستادهایی بسازیم تا مشارکت مردم از طریق نمادسازی و مکان ها نهادینه شود. . مشارکت مردمی پتانسیل بزرگی است که وجود دارد و باید آن را فعال کنیم.

حسینی ادامه داد: وظیفه اصلی بهزیستی محلات نیازسنجی محلات است. در این پروژه نیازسنجی با کمک مردم محلی انجام می شود. در توسعه ساختاریافته، نیازها، فرصت ها، چالش ها و امکانات موجود بررسی و شناسایی شده و بر اساس تقاضا خدمات ارائه می شود.

وی درباره راهنمای سازمان بهزیستی در زمینه اشتغال زایی و توانمندسازی گفت: این راهنما 3 اصل دارد. یکی مهارت و ظرفیت، دوم ایجاد شغل و فرصت و سوم پایداری. باید با آموزش های مهارتی افراد را توانمند کنیم و بتوانیم با توجه به استعداد مددجویان را توانمند کنیم و با ظرفیت بهزیستی محله و سازمان فنی و حرفه ای به آنها مهارت بیاموزیم.

معاون بهزیستی و رئیس سازمان بهزیستی افزود: زمانی که مشمولان توانمند شدند باید برای آنها فرصت و اشتغال ایجاد کنیم. به منظور ایجاد فرصت، سامانه ارائه خدمات اشتغال به مددجویان به زودی راه اندازی می شود که شامل کلیه خدمات اشتغال ارائه شده در کشور می شود. همچنین شبکه ای متشکل از 500 تسهیل کننده کار ایجاد کردیم که به زودی کار خود را آغاز خواهند کرد. تسهیل کننده اشتغال، مددجو را برای گذار از دوره آموزشی به استخدام آماده می کند.

وی ادامه داد: صندوق حمایت از فرصت های شغلی معلولان به زودی با یک میلیارد تومان برای امسال آغاز به کار می کند. همچنین 18 مرکز پشتیبانی شغلی در کشور ایجاد کردیم که 2 مرکز آن در خوزستان است.

حسینی لزوم ایجاد اشتغال پایدار برای متقاضیان را برشمرد و افزود: امسال از 60 هزار تعهد 30 هزار مورد اشتغالزایی داشتیم و در استان خوزستان از 2500 تعهد موفق به انجام یک هزار و 700 مورد شدیم.

وی ادامه داد: 98.4 این مشاغل خوداشتغالی است که منجر به اشتغال نمی شود و یا شغل پایداری نیست. در نظر داریم با اجرای طرح منطقه بدون بیکاری، تخصیص اعتبار را به سمت اشتغال کارفرمایی یا تعاونی سوق دهیم.

وی در خصوص طرح مقابله با موج سالمندی گفت: در حال حاضر بیش از 12 درصد جمعیت کشور بالای 65 سال هستند و تا ساعت 14.30 30 تا 33 درصد جمعیت کشور را سالمندان تشکیل می دهند و ایران یکی است. از سریع ترین کشورهای در حال رشد طرف پیری است.

رئیس موسسه خیریه گفت: برای این امر باید برنامه های مختلفی داشته باشیم. شورایی برای سالمندان به ریاست وزیر رفاه و دبیر سازمان بهزیستی وجود دارد که اولاً اجازه می دهد دو اتفاق برای سالمندان بیفتد. یکی آموزش خود سالمندان در رفاه محله و دیگری آموزش سالمندان.

و ادامه داد: نکته سوم این است که از 52 سالگی که سن بازنشستگی است تا 75 سالگی افراد همچنان می توانند کار کنند که به آن دوره علاقه دوم در جامعه شناسی می گویند. بیشترین میزان اشتغال پایدار کم‌هزینه در کشورهای توسعه‌یافته مربوط به سالمندان است که می‌توانیم از آنها به عنوان مراقب سالمندان استفاده کنیم.

حسینی درباره نحوه تعامل با خیرین موسسه خیریه بیان کرد: در استان خوزستان به 512 هزار نفر خدمات رسانی می کنیم که از این تعداد 120 هزار نفر مستمری بگیران موسسه هستند. 106 هزار نفر معلول و در مجموع 200 هزار خانواده تحت پوشش هستند.

وی افزود: اگر بخواهیم تعداد افراد تحت پوشش را افزایش دهیم و خدمات با کیفیت به جمعیت موجود ارائه کنیم باید از ظرفیت مردم و خیرین استفاده کنیم. مراجعه به خیرین هم از نظر خدمات نیروی انسانی متخصص و هم اعتباری که برای ارائه خدمات نیاز داریم برای ما مهم است.

رئیس سازمان بهزیستی با اشاره به ایجاد انجمن سراسری خیرین معلولان گفت: تصمیم داریم این انجمن به عنوان خیرین مدرسه ساز در تمام استان ها فعال شود و 12 سیاست و راهکار همکاری را با آنها تبیین کرد. “

وی با اشاره به سختی کار کارکنان مددکاری اجتماعی گفت: برخی مشاغل به دلیل سختی کار از شمول قانون مدیریت خدمات عمومی مستثنی هستند. ما معتقدیم سازمان مددکاری اجتماعی نیز سخت ترین کار برای رسیدگی به آسیب دیدگان، آسیب پذیران، کارگران و خیابان ها است. کودکان، طیف اوتیسم و ​​سندرم داون شامل بیماران، سالمندان و معلولان بوده و مستحق معافیت از قانون مدیریت خدمات کشوری هستند.

وی ادامه داد: در این مدت توانستیم تخفیف ویژه 50 درصدی را برای همه اعمال کنیم، همچنین در حال پیگیری فوق العاده ویژه هستیم، علاوه بر این در بودجه جدید پیشنهاداتی برای افزایش حقوق ارائه شده است که امیدواریم محقق شود. .

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=425049

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.