افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 14 November , 2024
2

ضعف نظارت وزارت جهاد کشاورزی بر توزیع ملی گوشت/ چرا گوشت گران است؟

  • کد خبر : 330870
ضعف نظارت وزارت جهاد کشاورزی بر توزیع ملی گوشت/ چرا گوشت گران است؟

به گزارش رکنا، افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کانتری در پاسخ به این سوال که چرا گرانتر است. گوشت تولید ملی با توجه به گوشت وارداتی در انبارها گفت: همانطور که پیش بینی می شد با فرا رسیدن فصل تابستان که فصل افزایش عرضه دام زنده است، قیمت دام کاهش یافت و […]

به گزارش رکنا، افشین صدر دادرس، مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کانتری در پاسخ به این سوال که چرا گرانتر است. گوشت تولید ملی با توجه به گوشت وارداتی در انبارها گفت: همانطور که پیش بینی می شد با فرا رسیدن فصل تابستان که فصل افزایش عرضه دام زنده است، قیمت دام کاهش یافت و با توجه به این وضعیت وزارت جهاد کشاورزی به واردات گوشت قرمز ادامه می دهد و همین امر باعث شده تا قیمت دام زنده در تابستان به کمتر از قیمت تمام شده تولید برسد و در صورتی که میزان ضرر و زیان آن زیاد و بلندمدت شود، دامداران و دامداران مولد تولید کننده گاو سبک و سنگین می توانند گاوهای خود را به کشتارگاه بفرستند زیرا تولید دیگر توجیه اقتصادی ندارد.

وی افزود: قیمت هر کیلو دام زنده امروز کیلویی حدود 290 هزار تومان است، این رقم به این معناست که قیمت هر کیلو لاشه به حدود 580 هزار تومان می رسد، بنابراین لاشه گوسفندی تولید ملی باید به دست مصرف کننده برسد. کیلویی حدود 630 هزار تومان در حالی که در قصابی های محلی این رقم گاهی به 900 هزار تومان هم می رسد.

قاضی ادامه داد: متأسفانه وزارت جهاد کشاورزی دولت سیزدهم به بهانه اینکه تولید داخلی گوشت قرمز قیمت مصوبی ندارد و هیچ نظارت و کنترلی در بازار این محصول ندارد، این بخش را رها کرد. نتیجه این اقدام زیان دهقانان و کناره‌گیری آنها از صنعت است، در حالی که مصرف‌کنندگان گوشت تولید داخل را با قیمت‌های بالا خریداری می‌کنند و توزیع‌کنندگان از ضعف کنترل بازار گوشت، سود هنگفتی به‌دست می‌آورند.

مدیرعامل اتحادیه دام مرکزی لوز تصریح کرد: عوامل پخش در بازار گوشت داخلی باعث شده این محصول با قیمت گران به دست مصرف کننده برسد. هنگامی که کشاورز دام خود را به کشتارگاه می‌رساند، دیگر کنترلی بر جریان توزیع ندارد و در این مرحله از زنجیره خارج می‌شود، بنابراین هر چیزی که باعث شود گوشت از کشتارگاه با قیمت بالایی به دست مصرف‌کننده برسد، در زنجیره رخ می‌دهد . و در واقع منافع تولید کننده و مصرف کننده یکی است اما برای عوامل توزیع فرقی نمی کند که محصول تولید داخل باشد یا وارداتی، گوشت را به دست مصرف کننده می رسانند و سود خود را به دست می آورند.

وی تصریح کرد: وزارت جهاد نظارت کافی بر توزیع آن ندارد با این استدلال که گوشت قرمز تولیدی در کشور در محدوده قیمتی قرار نمی گیرد و در عین حال این وزارتخانه با واردات گوشت بر این بازار اعمال نفوذ می کند.

قاضی یادآور شد: در ابتدای سال جاری عوارض واردات گوشت قرمز و مرغ به صفر رسید و در نتیجه گوشت وارداتی ارزان شد و در عین حال حدود یک ماه پیش تعرفه واردات جو اعمال شد. افزایش یافت و به دنبال آن قیمت جو و سپس قیمت ذرت در بازار افزایش یافت و در نتیجه وزارت جهاد این دو نهاده اصلی را حدود 2000 تومان افزایش داد و این اقدام منجر به افزایش قیمت شد. . قیمت گوشت تولید داخل این دو رویه به خوبی نشان می دهد که سیاست دولت سیزدهم در مورد گوشت قرمز این بود که گوشت تولید داخل گران شود و گوشت وارداتی ارزان به دست مردم برسد و در نتیجه تولید داخلی سرکوب شد و واردات رونق گرفت.

وی در ادامه بر لزوم نظارت وزارت جهاد بر سیستم توزیع گوشت تولیدی در کشور تاکید کرد و گفت: ماده 20 نظام جامع دام، دولت را موظف کرده است که از تولیدکنندگان داخلی حمایت کند و در مواقعی که وزارت جهاد این قانون را اجرا نمی کند. ، قیمت گوشت تولیدی در کشور افزایش می یابد. این وزارتخانه در عین حال نظارت دقیقی بر توزیع گوشت وارداتی دارد و دلیل این دقت در نظارت، اختصاص ارز 28 هزار و 500 تومانی برای واردات آن و محدودیت اجباری این محصول است. قیمت ها

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=330870

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.