به گزارش خبرآنلاین، در این نشست عزت الله ضرغامی وزیر میراث، فرهنگ، گردشگری و صنایع دستی گفت: این نشست سرآغاز یک حرکت بزرگ در تاریخ ایران است، قدرت های کوچک وقتی با هم ملاقات کنند تبدیل می شوند. یک جریان قدرتمند، پس مردم باید حفاظت کنند بگذار میراث فرهنگی کشور به بهره برداری برسد.»
وی تصریح کرد: زمانی که در روز رای اعتماد شورای اسلامی به داریوش و کوروش اشاره کردم، بعداً برخی از نمایندگان به من گفتند که تا الان نمی دانستیم شما چه گفته اید، یعنی در دو قطبی گرفتار شده ایم. من فکر کردم پس در مورد ایران باستان صحبت می کنیم «یک کار متوقف می شود. متاسفانه دو قطبی شکل گرفت. امروز بیش از هر زمان دیگری به انسجام ملی نیاز داریم. در این دو سال توانستیم نوعی آشتی بین ملی و مذهبی ایجاد کنیم. میراث فرهنگی مهمترین عامل انسجام ملی است.
ضرغامی گفت: یک بار از آقای رئیسی پرسیدم که شما سال ها در همدان بودید، آیا در آن مدت به گنجنامه رفتید، گفتند بارها رفتم، پرسیدم نظر شما در مورد گنجنامه چیست، ایشان گفتند که این گنجنامه است. برایش خوب بود چیزهایی به او گفتم که آن دو کتیبه در خزانه یکی برای داریوش است و دیگری برای پسرش این عمل مانند سخنان پیامبر است گفتند به بزرگان احترام بگذار و تکریم کنند و بعد آنها گفت: کوچکترها را دوست دارم.
وی ادامه داد: در سال های اخیر گرفتار عشق ورزیدن به کوچولوها شدیم، اقدامی نکردیم، از آنها غافل شدیم، حتی زبان آنها را نفهمیدیم که بخواهیم آنها را دوست داشته باشیم.
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: داریو در کتیبه خود نوشته است به نام خدایی که شادی را آفرید، علاوه بر این که همه خلقت زیباست و بر اساس زیبایی آفریده شده است و شادی باید در همه موجودات گسترش یابد. مفقودان ما بعد از انقلاب باعث خوشحالی است.
وی تصریح کرد: مشکلی که امروز در میراث فرهنگی وجود دارد به چندین دهه قبل و حتی قبل از انقلاب برمی گردد، اساساً عدم توجه و کمبود اعتبارات و کمبودها برای حفظ میراث فرهنگی، یادگاری است که به دست ما رسیده است. به عنوان میراث »
ضرغامی گفت: حدود 35 هزار اثر ملموس داریم که وقتی بودجه را بین همه این کارها تقسیم می کنیم هر کدام به 300 هزار تومان در روز می رسد که حتی حقوق یک کارگر ساده هم نیست، امسال بودجه عمرانی وزارتخانه است. 1500 میلیارد تومان است مملکت راکد است و تا الان همینطور است که من با شما صحبت می کنم چیزی به وزارت این 1.5 زحمات نرسیده امیدوارم خدا دیرتر برسد اما سال تمام شود چاره ای نداریم “باید چاره ای اندیشید، میراث تمدنی و فرهنگی ما جلوی چشمانمان از بین می رود، البته مرمت برخی، با حضور در شهرستان ها این مشکلات را حل می کنیم و نهادها نیز همکاری خواهند کرد.”
وی ادامه داد: مردم باید برای حفظ میراث فرهنگی خود تلاش کنند، البته وضعیت ما نسبت به بسیاری از کشورها بهتر است، دانش مرمت در ایران بالاست، در صورت تامین اعتبار می توانیم میراث کشورمان را نجات دهیم که امروز در خطر است. است.”
وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: از آقای محسنی آژه ای رئیس قوه قضائیه که در جهت رفع مشکلات با درایت تلاش می کنند تشکر می کنم، ایشان مهمان ما در موزه ملی ایران بودند، ایشان حرف های خوبی زدند که بالاتر از حرف های من از جمله گفته های او هستند، می گفت گردشگرانی که به ایران می آیند هر کدام فرهنگ خودشان را دارند، باید برای درک آنها برنامه ریزی کنیم، نباید آنها را مجبور کنیم که روش خاصی باشند.
وی گفت: کسانی که در این مراسم برای نجات میراث فرهنگی جمع شدند، نامشان در تاریخ فرهنگ و تمدن کشور ثبت می شود، کار باید به دست مردم سپرده شود و نگران نباشید، مردم کمک خواهند کرد. ” با هر مقداری که در این راه کمک کنند ما مشکلات را پشت سر می گذاریم، سیستم اداری ما شکست خورده و عقب مانده است، باید این سیستم اداری ناکارآمد را به زیر میز بزنیم، یک سال طول کشید تا این مجموعه به امید خدا شروع به کار کرد. نتایج پر برکت آن را در آینده نزدیک خواهیم دید.»
۲۳۳۲۳۳