امیر یوسفی در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار کرد: با افزایش شش برابری قیمت نیترات آمونیوم یا کود اوره در روزهای پایانی دولت سیزدهم در شرایطی که دولت نتوانست قیمت محصولات خریداری شده از جمله را پرداخت کند. گندم، جو و کلزا از کشاورزان، شوکی بود که کشاورزان را تحت تأثیر قرار داده است.
رئیس اتاق بازرگانی گرگان با اشاره به اینکه افزایش ناگهانی قیمت کود اوره مایه بلاتکلیفی است و کشاورزان نمی توانند آن را بپذیرند، یادآور شد: در گذشته پالایشگاه های ما آنقدر کود نیترات آمونیوم تولید می کردند که نمی کردند. توانستیم آن را جذب و صادر کنیم. ما این محصول را تست کردیم.
وی ادامه داد: ناگهان چه اتفاقی افتاد که قیمت این نهاده اصلی که در محصولات پاییزه، بهاره و تابستانه مصرف می شود شش برابر شد؟
یوسفی دلیل این امر را برخی احتمال قاچاق کود اوره به کشورهای همسایه می دانند و تصریح کرد: برخی عدم پرداخت یارانه و یارانه کارخانه های پتروشیمی را دلیل این گرانی می دانند.
وی افزود: دلیل هر چه باشد در حال حاضر دولت بر سر سفره کشاورزان می نشیند و از محصول آنها بهره برداری می کند و به مردم غذا می دهد، اما سفره کشاورزان ما روز به روز در حال کوچک شدن است.
هیچکس مسئول پرداخت مطالبات کشاورزان کلزا نیست
یوسفی در ادامه به عدم پرداخت مطالبات کلزاکاران گلستانی اشاره کرد و گفت: با وجود تولید حدود 100 هزار تنی کلزا در استان و تحویل آن، متاسفانه کمتر از 40 درصد بهای آن به کشاورزان استان پرداخت شده است . استان
رئیس اتاق بازرگانی گرگان گفت: پیگیری ها از سوی ادارات مختلف تا به امروز نتیجه ای نداشته و هیچکس در خصوص پرداخت مطالبات پاسخی نداده است.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی اصلی تولید و تجارت کالایی به این انتظار پایان دهد، گفت: کشاورزان حدود سه ماه است که محصولات خود را تحویل می دهند اما نتوانسته اند. برای دریافت آنها خواسته های آنها
یوسفی تاکید کرد: در این مقطع بانک ها کشاورزان را برای دریافت بدهی سازوکار تحت فشار قرار می دهند و جریمه و تاخیر دریافت می کنند که به هیچ وجه عادلانه نیست.