افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 27 November , 2024
0

صنعت خودروسازی کره جنوبی چگونه خودروهای ایرانی را بلعید؟

  • کد خبر : 422202
صنعت خودروسازی کره جنوبی چگونه خودروهای ایرانی را بلعید؟

به گزارش بازار، صنعت خودروسازی ایران امروز کجاست؟ به نظر می رسد در دهه های اخیر موضوع فوق اهمیت کمتری پیدا کرده است و آنچه برای ایرانیان اهمیت بیشتری پیدا کرده است کیفیتی است که از خودروی مورد نظر خود انتظار دارند. با توجه به سابقه ناموفق صنعت خودروی ایران در 50 سال گذشته، امروزه […]

به گزارش بازار، صنعت خودروسازی ایران امروز کجاست؟ به نظر می رسد در دهه های اخیر موضوع فوق اهمیت کمتری پیدا کرده است و آنچه برای ایرانیان اهمیت بیشتری پیدا کرده است کیفیتی است که از خودروی مورد نظر خود انتظار دارند. با توجه به سابقه ناموفق صنعت خودروی ایران در 50 سال گذشته، امروزه شاهد استقبال گسترده از خودروهای وارداتی به ویژه خودروهای کره ای مانند هیوندای و کیا هستیم. در زیر به مقایسه صنعت خودروسازی ایران و کره جنوبی می پردازیم و نشان می دهیم که چگونه محصولات هیوندای و کیا توانستند بازار خودروی ایران را مانند بسیاری از کشورها فتح کنند.

کره جنوبی چگونه می تواند با هیوندای و کیا گوی رقابت کند؟

سیاست درست در کره

سیاست صنعتی کره جنوبی و به تبع آن سیاست شرکت های هیوندای و کیا، برخلاف ایران، هرگز مبتنی بر خرید فناوری و فناوری نبوده است، بلکه سعی کرده خود به خود فناوری را توسعه داده و سپس صادرات محصولات خود را به دنیا افزایش دهد. . علاوه بر این، مداخلات دولت در کره جنوبی سازنده بوده است، در حالی که مداخلات دولت در ایران هنوز نقش تسهیلگر را بر عهده نگرفته است.

شکلات تاریخی از صنعت خودروسازی ایران

حتما شنیده اید که صنعت خودروسازی ایران و کره جنوبی تقریبا همزمان وجود داشته و شاید حتی کره جنوبی دیرتر از ایران وارد این صنعت شده است، اما با وجود تفاوت در سطح کیفی محصولاتشان، این دو صنعت قابل مقایسه نیستند. . !
نقاط ضعف صنعت خودرو در ایران ریشه تاریخی دارد و مشکلات آن حتی امروز هم احساس و احساس می شود. یکی از دلایل تاریخی موثر در تأخیر فوق، عدم استقلال این صنعت در کشور است. مثلاً شرکت ملی ایران در سال 1341 تأسیس شد و کار خود را با تولید پیکان آغاز کرد.
در حالی که هیوندای یک شرکت خصوصی در کره جنوبی بود و تصمیم گرفت با فورد همکاری کند، صنعت خودروسازی ایران تصمیم مستقلی نگرفت.
بنابراین یکی از نیازهای ضروری ما در صنعت خودرو، استقلال این صنعت در تصمیم گیری است.

جلوگیری از واردات بی رویه و تاکید بر تولید داخلی

از جمله سیاست های جدی دولت کره جنوبی که منجر به توسعه صنعت خودروسازی در این کشور شد، حمایت از تولید داخلی بود. در سال 1350 همزمان با ورود هیوندای به صنایع سنگین، دولت کره اعلام کرد که محصولات مونتاژ شده به درد نمی خورد و هر شخص و سازمانی که بتواند خودرویی تولید کند که 90 درصد تولید داخل باشد، می تواند از پرداخت تسهیلات وام خودرو معاف شود . امکان صادرات و بازار داخلی. اما آنچه قابل توجه است این است که پس از سیاست حمایتی فوق توسط دولت، در سال 1351 با مقایسه ایران و کره، متوجه می‌شویم که کره توانسته 5000 دستگاه خودرو با فعالیت هیوندای و دوو تولید کند، در حالی که ایران تنها 60000 دستگاه در سال تولید کرده است. اون سال یه تیر کشیده بود! این روند ادامه دارد و هیوندای برنامه ای را به دولت تحویل می دهد که بر اساس آن می تواند 80 هزار خودرو تولید کند. توجه داشته باشید که حیطه کاری هیوندای با عقد قرارداد با 26 شرکت مختلف دنیا و ارتباط با انواع سازندگان حرفه ای لوازم یدکی در دنیا چقدر است. بنابراین سعی می کند ذره ذره دانش و فناوری به دست آمده در دنیا را بیاموزد و در کشور خود بازتولید کند. این روند تولید ملی و تلاش برای رسیدن به استقلال و کیفیت تا سال 1355 طول کشید تا اینکه نسل اول خودروی کره ای با نام هیوندای پونی به بازار عرضه شد.
با این حال افتخارات هیوندای و کیا به سطح داخلی محدود نشد و امروز شاهد آن هستیم که محصولات هیوندای و کیا شهرت جهانی پیدا کرده و مشتریان وفاداری را در سراسر جهان به خود جذب کرده اند.

صنعت خودرو در ایران با مشکلات پیچیده و وابستگی به یکدیگر مواجه است و برای هر یک از این مشکلات (استراتژی درست توسعه محصول و حرکت به سمت طراحی محصول و توسعه برند داخلی) بدون در نظر گرفتن شبکه ارتباطی بین آنها، راه حل درمانی ارائه می دهد. جامع نخواهد بود و مانعی نخواهد داشت، اما با نگاهی گذرا به ریشه های بی انگیزگی و عدم حرکت رضایت بخش خودروسازان به سمت طراحی و توسعه محصول بومی، می توان راهکارهایی را برای ایجاد انگیزه پیشنهاد کرد. و انگیزه ای برای تشویق خودروسازان در این مسیر. نکته بسیار مهم این است که راه حل های پیشنهادی عمدتاً ماهیت حاکمیتی دارند. به عبارت دیگر مخاطب این پیشنهادها دولت به معنای نهادهای نظارتی، قانونگذاری و دولتی اعم از هیئت حاکمه، وزارت صنعت و سایر مدیران ذیربط است.

در ادامه به تحلیل برخی از خودروهای هیوندای و کیا می پردازیم اما قبل از آن کمی پیش بینی از وضعیت خودروسازی ایران در آینده نزدیک داشته باشیم.

چشم انداز آینده صنعت خودرو ایران

شاید تجربیاتی که از خودروهای ایرانی داشته ایم، ما را از کل صنعت خودروی ایران منصرف کرده است، اما باید به نکاتی نیز توجه کرد: پژوهشگران بر اساس مطالعات کتابخانه ای و گستره خود، آینده بهتری را برای صنعت خودروی ایران ارزیابی کرده اند. راهکارها را شرط لازم ذکر کرده اند که اگر این صنعت روی آن راهکارها شرط بندی کند شاهد این پیشرفت باشیم.
این ارزیابی به فعالیت نسبتاً بهتری که این صنعت در دهه گذشته داشته است می افزاید و شروع به تولید محصولات جدیدتری کرده است که مسلماً بهتر از محصولات قبلی هستند.

مروری بر راهکارهای توسعه صنعت خودرو در ایران

1. استفاده بیشتر از ظرفیت بازار سرمایه
2. تعمیق و تعریف ارتباط صنعت خودرو با مراکز علمی و دانشگاهی
3. ایجاد شبکه تولیدکنندگان قطعات یدکی و خودروسازان.
4. حل مشکلات ساختاری و حذف شرکت های فرعی غیر ضروری
5. اعمال دقیق مدیریت دانش و تشکیل واحد تحقیق و توسعه مشترک.

هیوندای و کیا دو برند محبوب در ایران هستند

امروزه محصولات شرکت های هیوندای و کیا بیش از هر شرکت خارجی در ایران حضور دارند و این دو شرکت تاکنون خودروهای لوکس و تمام عیار را به بازار جهانی عرضه کرده اند، اما با وجود این، برخی از آنها محبوب تر و بهتر هستند. . -فروش در ایران در این قسمت به محبوب ترین خودروهای هیوندای و کیا در ایران اشاره می کنیم.

نسل سوم هیوندای سانتافه IX45 DM

سانتافه یک کراس اوور معروف در نسل های مختلف و با امکانات رفاهی عالی است که در بین ایرانیان طرفداران زیادی پیدا کرده است. این سانتافه از یک موتور 2.4 لیتری MPi تنفس طبیعی با قدرت 174 اسب بخار و گشتاور 227 نیوتن متر بهره می برد و سواری بسیار نرم و راحتی را به راننده ارائه می دهد. شتاب 0 تا 100 آن 11.6 ثانیه برآورد شده است. ضمن اینکه مصرف سوخت آن 9.4 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر است که با توجه به وزن آن کافی به نظر می رسد. این خودرو توسط شرکت آسان موتور و گروه کرمان موتور وارد ایران شده است.

هیوندای سوناتا YF

سوناتا YF با طراحی باورنکردنی خود ظاهری انقلابی داشت و همه نگاه ها را معطوف آن داشت. طراحی فوق العاده این خودروی لوکس در شهرت جهانی آن بسیار موثر بود. این سدان از یک موتور 4 سیلندر 2.4 لیتری تنفس طبیعی با قدرت 176 اسب بخار و گشتاور 229 نیوتن متر بهره می برد و دارای گیربکس 6 سرعته اتوماتیک در محور جلو است. شتاب 0 تا 100 آن حدود 10 ثانیه و مصرف سوخت آن 8.1 لیتر بنزین در هر 100 کیلومتر است.

هیوندای النترا ام دی

ظاهر جذاب، گزینه های تجهیزات جامع و قیمت مقرون به صرفه، النترا را به یک شاهکار دست یافتنی تبدیل کرده است. اولین نسخه النترا که وارد ایران شد مدل 2013 بود که نسل پنجم النترا ام دی بود. پس از آن، نسخه فیس لیفت شده النترا ام دی با مدل های 2016 تا 2024 وارد بازار ایران شد. این سدان دارای موتور 1.8 لیتری 4 سیلندر با 147 اسب بخار قدرت و 176 نیوتن متر گشتاور است و شتاب 0 تا 100 آن برابر با 10.5 ثانیه است.

چه K5؟

در سال 2000 تولید خودروی کیا با نام اپتیما آغاز شد. امروزه بازار جهانی خودرو شاهد پنج نسل از کیا اپتیما بوده است. کیا K5 آخرین نسل اپتیما است که به تازگی وارد ایران شده و طراحی چشمگیر آن توجه ها را به خود جلب کرده است. این سدان خانوادگی نیمه لوکس علاوه بر قیمت مقرون به صرفه، دارای حجم موتور 1497 سی سی، 4 سیلندر و 16 سوپاپ است. قدرت موتور این خودرو 170 اسب بخار و گشتاور آن 253 نیوتن متر است. جالب اینجاست که کیا K5 تنها در 8.8 ثانیه از 0 تا 100 شتاب می گیرد و گیربکس 7 سرعته اتوماتیک استفاده شده نیز اتوماتیک است. از مشخصات فنی فوق مشخص می شود که این محصول کیا سواری بسیار سریع و نرمی را ارائه می دهد و از آنجایی که متریال به کار رفته در نمای داخلی و خارجی خودرو از کیفیت بالایی برخوردار است، حرکت این خودرو کاملا بی صدا خواهد بود.

چه k5

دسترسی بالا به لوازم یدکی هیوندای و کیا

از مزیت های مهم محصولات هیوندای و کیا می توان به تولید انبوه قطعات یدکی آنها اشاره کرد که باعث شده تا شاهد فروشگاه های زیادی در این زمینه باشیم. بخشی از هیرکان به عنوان یکی از معتبرترین و معتبرترین فروشگاه های لوازم یدکی هیوندای و کیا، یکی از اپراتورهای مورد اعتماد فعال در این زمینه بوده و سابقه درخشانی در زمینه رضایت مشتریان داشته است.

مقایسه مختصری از صنعت خودروسازی ایران و کره جنوبی.

این مقاله را با مقایسه اجمالی برخی از پارامترهای مهم در صنعت خودروسازی کره جنوبی و ایران به پایان می‌رسانیم که نشان می‌دهد این دو صنعت در طول ۶۰ سال فعالیتشان چگونه بوده است:

سال تاسیس رسمی
ایران: 1960
کره جنوبی: 1962

تعداد کارخانه ها:
ایران: 38
کره جنوبی: 5

ظرفیت تولید سالانه
ایران: 1,599,455 خودرو
کره جنوبی: 4271941 خودرو

گردش مالی سالانه صنعت خودرو
ایران: 20 میلیارد دلار
کره جنوبی: 180 میلیارد دلار

تعداد کشورهای واردکننده خودرو
ایران: 12
کره جنوبی: 193

رتبه بندی جهانی صنعت خودرو از نظر تولید:
ایران: 14
کره جنوبی: 5

رتبه جهانی صنعت خودرو از نظر صادرات:
ایران: 76
کره جنوبی: 7

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=422202

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.