افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
0

صنایع و چالش نوسازی مبارزه با فرسوده پرهزینه است

  • کد خبر : 417829
صنایع و چالش نوسازی مبارزه با فرسوده پرهزینه است

بازار، گروه استان ها: در استان سمنان 2200 واحد صنعتی و 18 شهر و ناحیه صنعتی وجود دارد که سالانه محصولات خوبی در زمینه های مختلف به ویژه صنایع خودروسازی، فرآورده های معدنی، سیمان و گچ، مواد شوینده و ظروف یکبار مصرف، سیم و کابل تولید می کنند. تولید در استان سمنان با چالش هایی […]

بازار، گروه استان ها: در استان سمنان 2200 واحد صنعتی و 18 شهر و ناحیه صنعتی وجود دارد که سالانه محصولات خوبی در زمینه های مختلف به ویژه صنایع خودروسازی، فرآورده های معدنی، سیمان و گچ، مواد شوینده و ظروف یکبار مصرف، سیم و کابل تولید می کنند.

تولید در استان سمنان با چالش هایی مواجه است که مهم ترین آن کمبود آب است، اما چالش های تولیدکنندگان صنعتی در استان سمنان تنها به آب محدود نمی شود، بلکه یکی از بزرگترین چالش ها ارتقای ابزار و دستگاه ها و همچنین فناوری است. در کارخانه

امروزه بسیاری از خطوط تولید صنعتی در کشورهای جهان و حتی منطقه مانند ترکیه و آذربایجان مکانیزه شده و ربات های هوشمند جایگزین تکنسین ها شده اند، اما در کشور ما و البته استان سمنان مسائل مربوط به تحریم ها باعث شده است. ماشین هایی که باید تعویض شوند موجودها هم مشکل دارند.

ماشین های ما قدیمی هستند

مدیر تولید یک واحد تولیدی در استان سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه قدمت تجهیزات از یک سو و تحریم ها و دسترسی به فناوری های روز از سوی دیگر کار را برای تولیدکنندگان سخت کرده است. به کار: در سال های اخیر فرسودگی قطعات و تجهیزات کارخانه حتی گاهی باعث تعطیلی کارخانه یا تجهیزات شده است.

یکی از فعالان بخش تولیدی: در استان سمنان کارخانه هایی وجود دارد که به دلیل مشکل قطعات و ماشین آلات مجبور به تعطیلی کل خط تولید هستند.

محمد عزیزی با بیان اینکه در استان سمنان نیاز به ارتقای ماشین آلات صنعتی وجود دارد، گفت: امروزه ماشین آلات در کارخانه های استان راه اندازی نشده و همچنان مسدود هستند، اما راه اندازی نمی شود زیرا کد مجوزها وجود دارد مورد نیاز است که به دلیل تحریم ها به ما داده نمی شود.

وی می افزاید: در استان سمنان کارخانه هایی وجود دارد که به دلیل مشکلات قطعات و ماشین آلات مجبور به تعطیلی کل خط تولید شده اند، زیرا به دلیل تحریم ها قطعات لازم برای ماشین آلات وجود ندارد، هرچند تکنسین های ایرانی ساخته اند. تلاش های زیادی در سال های اخیر انجام شده و بسیاری از مشکلات را حل کرده ایم، اما همچنان با موانع جدی روبرو هستیم.

چالش قدیمی ها!

این فعال صنعتی استان سمنان با بیان اینکه در واحد تولیدی ما دستگاهی وجود دارد که 30 سال پیش در چند کارخانه دیگر کار می کرد و بیش از 6 سال است که در کارخانه ما کار می کند، می گوید: امروز این دستگاه کارایی بیشتری دارد که این کار را انجام می دهد. دستگاه های مدرن نداریم و متاسفانه با مشکل مواجه هستیم.

عزیزی با بیان اینکه یکی از مهم ترین مشکلات ماشین آلات قدیمی راندمان پایین است، گفت: آلودگی بیش از حد این ماشین ها نسبت به ماشین آلات جدید بسیار چشمگیر است و این یکی از مشکلات و چالش های پیش روی صنعت است. .

مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی سمنان: ظرفیت تولید در 43 واحد صنعتی استان سمنان افزایش یافت.

وی با بیان اینکه کارخانه ها به دلیل نبود تحریم ها توان مالی برای خرید تجهیزات مدرن را ندارند، تصریح کرد: امروز در بهترین حالت می توان از ترکیه دستگاه وارد کرد اما باید پذیرفت که هزینه های چند صد هزار میلیون تنی ناشی از آن است. به نوسانات دلار همه واحدها از عهده آن بر نمی آیند و برای واحدهای صنعتی ما کابوس است.

اقدامات دولت

دولت تسلیم نشده است، رئیس بنگاه های صنعتی استان سمنان از بازسازی کارخانه های این استان خبر داد و گفت: حمایت از کارخانجات صنعتی برای ارتقای تجهیزات از جمله اقداماتی است که در دستور کار شرکت شهرک های صنعتی سمنان قرار گرفته است.

محمدرضا باقری با بیان اینکه بازسازی و نوسازی 6 واحد صنعتی در استان سمنان از ابتدای سال تاکنون انجام شده است، اظهار داشت: این عملیات در حال انجام است. وی گفت: یکی از این واحدهای صنعتی با آلودگی جدی زیست محیطی مواجه بود که با ارتقای دستگاه های آن میزان آلاینده ها کاهش یافت.

وی با بیان اینکه در پنج واحد صنعتی دیگر ارتقا و تجهیز کارخانه و تجهیزات آن باعث افزایش ظرفیت تولید شد و توانستیم شاهد افزایش تولید در کارخانه باشیم، افزود: ظرفیت تولید در 43 واحد صنعتی در سال جاری افزایش یافته است. استان سمنان.

صنایع و چالش نوسازی مبارزه با فرسوده پرهزینه است

ارتقای تولید در واحدهای صنعتی استان سمنان

رئیس شرکت شهرک صنعتی سمنان با بیان اینکه 31 واحد از واحدهایی که ظرفیت تولید آنها افزایش یافته است در داخل شهرها و نواحی صنعتی مستقر هستند، گفت: 9 واحد صنعتی دیگر نیز در خارج از شهرها قرار دارند اما توانستیم این کار را انجام دهیم. تلاش مسئولین بیایید شاهد بهبود تولید در آنها باشیم.

وی با بیان اینکه ظرفیت تولید در 18 واحد تولید مواد شیمیایی صنعتی، 10 واحد برق و الکترونیک، 6 واحد تولید مواد غذایی، پنج واحد معدنی و سه واحد فلزی و یک واحد سلولزی ارتقا یافته است، افزود: از ابتدای سال تاکنون 9 واحد راکد هستند. واحدهای صنعتی استان با سرمایه گذاری یک میلیارد تومانی و اشتغال 350 نفر به چرخه تولید بازگشته اند.

چالش های پرهزینه

با این حال یک کارشناس اقتصاد در گفتگو با خبرنگار بازار معتقد است: مهمترین چالش واحدهای صنعتی در به روز رسانی تجهیزات و همچنین دستگاه های تولیدی و فناوری، هزینه های بسیار بالا است، بنابراین امروزه به روز رسانی یک کارخانه در مرکز اشل در این استان باید میلیون ها یورو هزینه داشته باشد.

حسن همتیان با بیان اینکه برای به روز رسانی مکانیزم های کارخانه و به عنوان مثال معرفی ربات ها و هوش مصنوعی نیازمند تبادلات مالی و تجاری با کشورهای خارجی هستیم، تاکید کرد: در دولت سیزدهم تعاملات خوبی با کشورهای همسایه و دولت چهاردهم وجود داشت. همچنین تلاش کرد تا روابط دیپلماتیک را بهبود بخشد، اما ما به چیزی فراتر از این مسائل نیاز داریم.

یک کارشناس: دولت باید بتواند مشکل تحریم را حل کند و ما بتوانیم فناوری خود را در داخل توسعه دهیم.

وی با بیان اینکه تحریم ها مشکلات زیادی را برای کارخانه های ما ایجاد کرده است، تصریح کرد: امروز دستگاه های CNC در ترکیه تولید می شود و تعمیر آنها نیازمند کدهایی است که فقط در اختیار شرکت سازنده است. اگر این دستگاه ها نیاز به تعمیر دارند فقط ترک هستند. کارشناسان باید به کشور ما سفر کنند و این هزینه های چند صد میلیون تنی را در پی خواهد داشت، اگر این هزینه ها برای کارخانه ها سخت باشد.

رد پای تحریم

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه در استان سمنان دستگاه هایی وجود دارد که به طور مثال در آزمایشگاه اصلا روشن نمی شوند و بیش از یک دهه است که روشن نشده اند، زیرا عملکرد آنها نیاز به به روز رسانی دارد که باید حتما در آلمان انجام شد. و به دلیل تحریم ها در این کشورها مبادلات مالی نداریم، گفت: همه اینها باعث شده حتی اگر امروز بتوانیم دستگاه ها را راه اندازی کنیم، با فناوری 20 سال پیش از اروپا سر و کار داریم.

همتیان با بیان اینکه چین در این مدت شریک تجاری خوبی برای کشورمان بوده و توانسته بخشی از نیاز ما به فناوری و دستگاه ها را برطرف کند، گفت: به نظر می رسد مبادلات ما با چین بیشتر از طرف مقابل به نفع طرف چینی بوده است. . . ایران اما مشکل بعدی اینجاست که به دلیل نوسانات دلار حتی خرید از چین به ده ها میلیارد تومبا نیاز دارد.

وی با بیان اینکه دولت باید بتواند مشکل تحریم را حل کند و ما بتوانیم فناوری خود را در داخل توسعه دهیم، افزود: تکنسین های ملی در سال های اخیر کارهای درخشانی انجام داده اند، اما این یافته های علمی باید به نوعی به صنعتگران مرتبط باشد. پشت دیوار پارک های علم و فناوری باقی بماند، اما متاسفانه این اتفاق به خوبی رخ نداد، بنابراین باید درهای موسسات دانش بنیان به روی کارخانه ها باز شود و به جونان اعتماد کرد.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=417829

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.