افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
2

“صنایع دستی” همیشه یک مزیت نادیده گرفته شده تلاش دولت سیزدهم برای جبران اشتباهات

  • کد خبر : 267911
“صنایع دستی” همیشه یک مزیت نادیده گرفته شده تلاش دولت سیزدهم برای جبران اشتباهات

بازار، گروه استان ها: صنایع دستی یکی از مهم ترین سرمایه های استان سمنان است. گفته می شود به طور رسمی تنها 12 تا 13 هزار قالی باف در این استان وجود دارد که سالانه 25 هزار متر مربع قالی تولید می کنند، از سوی دیگر شاهد آن هستیم. بیش از 4 هزار نفر در […]

بازار، گروه استان ها: صنایع دستی یکی از مهم ترین سرمایه های استان سمنان است. گفته می شود به طور رسمی تنها 12 تا 13 هزار قالی باف در این استان وجود دارد که سالانه 25 هزار متر مربع قالی تولید می کنند، از سوی دیگر شاهد آن هستیم. بیش از 4 هزار نفر در حوزه صنایع دستی نیز به صورت رسمی و غیررسمی مشغول به کار هستند و این رقم در مقایسه با جمعیت 700 هزار نفری استان سمنان رقم قابل توجهی است.

از این اظهارات می توان نتیجه گرفت که بخشی از معیشت مردم استان سمنان از صنایع دستی به ویژه در روستاها تامین می شود، اما با همه این اظهارات متاسفانه حتی نمایشگاه ثابت و دائمی صنایع دستی در کل استان وجود ندارد. استان سمنان و این نشان می دهد که یکی از مهجوریت های بزرگ در این زمینه است.

استاندار سمنان: نظر دولت در خصوص صنایع دستی در استان سمنان ویژه است

اگرچه در سال های اخیر نگرش مسئولان استان سمنان تغییر کرده و شاهد اتفاقات خوبی در این استان بوده ایم اما هنوز نتوانسته ایم شاهد رونق اقتصادی استان به ویژه در روستاها در روستا باشیم. از صنایع دستی

ما حمایت میکنیم

استاندار سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار، ضمن بیان اینکه این استان هر ساله میزبان 20 میلیون زائر رضوی است، گفت: در استان سمنان تنها 69 روستا و شهر برای گردشگری تعیین شده است که صنعت کار از اهمیت بالایی برخوردار است. بخشی از تولید آن .

سید محمدرضا هاشمی با بیان اینکه نگاه دولت به صنایع دستی در استان سمنان ویژه است، تاکید کرد: بهره گیری از ظرفیت تردد سالانه میلیون ها زائر رضوی یکی از تاکیدات ما در استان است که شاهد برپایی رویدادها و نمایشگاه های خوبی بوده ایم. . در این حوزه به صنایع دستی استان اختصاص داریم که با استقبال بسیار خوب همشهریان مواجه شده است.

وی افزود: به عنوان مثال در تعطیلات نوروز 1403، 32 مغازه و نمایشگاه صنایع دستی در استان سمنان تدارک دیده شد و علاوه بر فروش خوب، به معرفی محصولات و صنایع دستی و حتی بخشی از فرهنگ مردم استان پرداختند. از سمنان به سایرین از سوی دیگر بخش مهمی از اعطای تسهیلات برای مشاغل خانگی و روستایی به صنایع دستی و گردشگری اختصاص یافت که نشان می دهد دولت در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده است.

شانس در خانه سمنان را می زند.

امسال دو اتفاق بزرگ در استان سمنان رخ داد که می تواند گردشگران داخلی و خارجی را به این استان جذب کند، بنابراین باید این دوره را عصر طلایی گردشگری این استان دانست. اولاً انتخاب سمنان به عنوان پایتخت گردشگری جاده ابریشم کشور و ثانیاً ثبت شش کاروانسرا تاریخی استان شاه عباسی در فهرست بین المللی، هر دو تحول توانسته برکات خوبی را برای استان به همراه داشته باشد.

انتخاب سمنان به عنوان نماینده ایران در کنسرسیوم گردشگری جاده ابریشم با حضور 20 کشور از جمله چین، قرقیزستان، قرقیزستان و …. فرصتی بی نظیر است که به سمنان اجازه می دهد در ماه های پایانی سال مزیت های سرمایه گذاری خود را نشان دهد. شاهد حضور تیم های گردشگری از چین، مالزی و سایر کشورها بودیم که فرصتی ویژه محسوب می شود.

استان سمنان سالانه پذیرای 20 میلیون زائر رضوی است

اما این فرصت ها باعث شده تا مسئولان استان سمنان برای معرفی فرهنگ و هنر استان سمنان تلاش کنند تا برنامه های بهتری در زمینه صنایع دستی و هنرهای وابسته تدارک ببینند. طی یک سال گذشته این تغییر عملکرد و برنامه ریزی در بین مدیران ارشد دولتی استان به وضوح دیده می شود تا جایی که امروز سمنان میزبان بزرگترین رویداد هنرهای تجسمی و صنایع دستی سال است.

رویداد بزرگ هنری و صنایع دستی در سمنان

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار اعلام کرد: مهمترین رویداد هنری امسال در حوزه هنرهای تجسمی و صنایع دستی در مجموعه فرهنگی قم سمنان با برپایی نمایشگاه 500 اثر برگزار شد. توسط 200 هنرمند که از نظر حجم و کیفیت آثار و کیفیت آنها از مهمترین رویدادهای استان در سالهای اخیر بوده است.

فرشید فلاح با بیان اینکه این رویداد مهم هنری در قالب جاده ابریشم در سمنان برگزار می شود، تاکید کرد: جشنواره بزرگ گردشگری جاده ابریشم دارای بخش های مختلفی از جمله صنایع دستی، غذاهای محلی، آشنایی با فرهنگ بومی مردم خواهد بود. . استان سمنان، گردشگری و… نمایشگاه بزرگ صنایع دستی و هنرهای تجسمی سمنان در قالب یکی از این برنامه ها برپا شده است.

از دیگر برنامه هایی که در این ایام در سمنان برگزار می شود جشنواره بزرگ غذا، صنایع دستی و فرهنگ بومی استان سمنان موسوم به تاسکا است که محوریت آن از سوی مسئولان صنایع دستی، غذاهای محلی و گردشگری و توانمندی های میراث فرهنگی سمنان اعلام شده است. . تا تعداد زیادی از طرفداران را به سمت خود جذب کند.

این

مسئولان به اهمیت کار پی برده اند.

یک کارشناس میراث فرهنگی در گفتگو با خبرنگار بازار با بیان اینکه برگزاری چنین مراسمی نشان می دهد که مسئولان ما به تازگی به اهمیت صنایع دستی و گردشگری و تاثیر آن بر اقتصاد محلی بویژه در روستاها پی برده اند. این تلاش ها همچنان باید گفت که نظر مسئولان ما متعادل نیست، برنامه ریزی بلندمدت و اصولی دارد.

فرشید باقری با بیان اینکه مسئولان استان سمنان به درستی درک می کنند که باید در حوزه صنایع دستی کاری انجام دهند، گفت: فرصت ها یکی پس از دیگری از دست می رود اما مهم این است که برنامه و چشم انداز درستی برای انجام آن نداریم. وی ما را در اجرای این برنامه ها راهنمایی کرد و به عنوان مثال چشم اندازی را برای ما تعریف کرد که از نقطه الف به نقطه ب برسیم و تاکید کرد: برنامه ریزی ضعیف مهمترین مشکل استان در حوزه صنایع دستی است.

کارشناس: حتی مطالعه سرزمینی مناسبی نداریم که مشخص کند در کدام منطقه و در کدام روستای استان سمنان چه صنایع دستی تولید می شود.

وی با بیان اینکه استان سمنان سالانه پذیرای 20 میلیون زائر رضوی و بیش از هفت هزار گردشگر خارجی است، اما چرا نمی توانیم از این ظرفیت ها به درستی استفاده کنیم، افزود: در برنامه ریزی که یک برنامه ریزی منظم است، مشکل داریم توسعه صنایع دستی اقتصادی است.

محصولات ما در کجا نمایش داده می شوند؟

این کارشناس صنایع دستی با بیان اینکه کلاته خیج، پایتخت نساجی ایران، سنگسر، پایتخت فرش، رنگ و تعداد گلدوزی ثبت شده خود را دارد و همه اینها در حد توان ما در صنایع دستی است، افزود: سوال ما از مسئولان این است که مثلاً کلاته خیج بافی که در سطح ملی هم ثبت شده است در سال گذشته چند رویداد استانی و کشوری به نمایش گذاشته شده است؟ هیچ پاسخی از سوی مسئولین استان سمنان به این سوالات دریافت نخواهید کرد.

باقری با بیان اینکه نمد یکی از صنایع دستی مهم استان سمنان است، اما مسئولان میراث فرهنگی برای ترویج و شناساندن آن چه کرده اند؟ وی گفت: ابرسج شاهرود زادگاه سرامیک و نمد است اما تاکنون این محصولات از سوی مدیران میراث فرهنگی استان سمنان به کدام رویداد استانی و ملی دعوت شده اند تا توانمندی های خود را به نمایش بگذارند. اینها همه مشکلاتی است که ما در این استان داریم که با وجود همه ظرفیت ها حتی نمایشگاه دائمی صنایع دستی هم ندارد.

وی افزود: ما حتی یک مطالعه سرزمینی مناسبی نداریم که نشان دهد کدام منطقه و کدام شهرستان در استان سمنان چه صنایعی تولید می کند و چه نیازهایی را این صنایع در سطح شهر، استان، کشور و دنیا برآورده می کند. مناطق استان منطقه ای شده و امکان انجام کارهای علمی، عملی، ترویجی، آموزشی و حمایتی وجود دارد.

این

مدیریت متعادل نیست

یکی دیگر از فعالان صنایع دستی استان سمنان در گفتگو با خبرنگار بازار می گوید: صنایع دستی استان به دو قسمت تقسیم می شود، بخشی که مدیران عامل روی آن تمرکز کرده اند و بخشی که رها شده است. در واقع هرکسی که توانسته با مهارت خود در اداره کل نفوذ کند، توانایی خود را ثابت کرده و موفق شده است. هر کس که نداشته باشد در آستانه فراموشی است. در نتیجه وضعیت فعلی استان سمنان چنین است. منطقه ای نزدیک به مرکز استان تمام تمرکز متمرکز است و در دامغان، شاهرود، میامی و… همه چیز به هم می ریزد و فراموش می شود.

فعال صنایع دستی، نزدیک به 90 اثر هنری از هنرمندان استان سمنان گواهی اصالت دریافت کردند.

هلاجیان با بیان اینکه در استان سمنان توسعه متعادلی در حوزه صنایع دستی وجود ندارد، تصریح کرد: در مغازه های صنایع دستی مرکز استان می توان انواع محصولات چینی، اصفهانی و کاشانی را به جز نمد، سفال، سرامیک و دستبافت مشاهده کرد. شهرهایی مثل دامغان و شاهرود دیده نمی شوند. این در مورد چیست؟ چرا اداره کل میراث فرهنگی نگاه استانی ندارد؟

گواهی اصالت و مزایای واقعی.

در پایان گزارش کافی است به مهم ترین مزیت ها و توانمندی های استان سمنان اشاره کنیم تا بدانیم چه گوهری در این استان فراموش شده باقی مانده است. علاوه بر قالیبافان، هنرمندان صنعتگری نیز در استان سمنان فعالیت می کنند. تولید در 52 رشته، مقوله ای که نمی توان از استان سمنان انتظار داشت، اما این بی توجهی مسئولان به معرفی صنایع دستی سمنان است وگرنه این استان بهترین و بالاترین صنایع دستی کشورمان را دارد که یکی از دلایل آن است. خاک بی نظیر این منطقه برای ساخت کوزه و سفال است.

محسن شریفی مدعی شد که سفال خاکستری شاهرود قدمتی پنج هزار ساله دارد و توانسته اند آن را از بقایای آن تکثیر کنند، اما این محصولات امروز کجاست؟ این کوزه خاکستری، میراثی پنج هزار ساله، در کجا به نمایش گذاشته شده است؟ وی گفت: بی توجهی های زیادی از سوی مسئولان استان سمنان صورت گرفته است و این امر هنرمندان صنعتگر را روز به روز ناامید می کند.

وی با بیان اینکه حدود 90 اثر از هنرمندان استان سمنان دارای گواهی اصالت هستند، گفت: تنها اخیراً 9 اثر از هنرمندان استان سمنان توانسته اند گواهینامه بین المللی اصالت دریافت کنند، بنابراین سوال ما این است که از کجا و کجا یکدیگر را پیدا می کنند؟ ظرفیت عظیم اقتصادی و تولیدی در استان که بی توجه مانده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=267911

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.