افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
2

صنایع دستی در انتظار تجاری سازی هنری بزرگ به نام غفلت از ثروت

  • کد خبر : 121575
صنایع دستی در انتظار تجاری سازی  هنری بزرگ به نام غفلت از ثروت

بازار، گروه استان ها: وقتی صحبت از اشتغال زایی و کارآفرینی می شود، قصد تنها راه اندازی واحدهای صنعتی بزرگ نیست، بلکه گاهی با حمایت از یک صنعتگر برای ایجاد یک کارگاه کوچک می توان اشتغال ایجاد کرد. مثلا برای هر دختری روی این کره خاکی یک عروسک خاطره و خاطره کودکی است. خاطره ای […]

بازار، گروه استان ها: وقتی صحبت از اشتغال زایی و کارآفرینی می شود، قصد تنها راه اندازی واحدهای صنعتی بزرگ نیست، بلکه گاهی با حمایت از یک صنعتگر برای ایجاد یک کارگاه کوچک می توان اشتغال ایجاد کرد.

مثلا برای هر دختری روی این کره خاکی یک عروسک خاطره و خاطره کودکی است. خاطره ای که همیشه جذابیت خود را برای ما حفظ کرده است اما برخی از بانوان هنرمند خراسان جنوبی با ایده این عروسک ها زمینه کارآفرینی و اشتغال زایی را فراهم کرده اند.

یا می توانید با ارائه تسهیلات و کمک به خرید مواد اولیه و ارتقای کسب و کار به صنعتگر و هنرمند فعال در زمینه چرم سازی کمک کنید. البته صنایع دستی علاوه بر کمک به ایجاد شغل، به حفظ هویت محلی منطقه نیز کمک می کند.

صنایع دستی به عنوان یکی از محرک های اقتصادی خراسان جنوبی در کنار بخش هایی مانند کشاورزی، صنعت، مرزنشینی و گردشگری بیانگر اهمیت استراتژیک این منطقه است، زیرا از مجموع 299 رشته صنایع دستی در کشور، 120 رشته صنایع دستی وجود دارد. در این استان

این استان با داشتن 10 هزار هنرمند و صنعتگر در عرصه صنایع دستی سهم بسزایی در بازار کار و تولید کشور دارد که نیازمند حمایت های فراوان است.

بزرگترین دغدغه صنعتگران استان نبود بازار و برند برای محصولاتشان است که به گفته مسئولان استانی ضعف جدی در این زمینه وجود دارد.

اشتغال به هنر

اما بی شک فعالان این عرصه در مسیر شغلی خود با مشکلات زیادی مواجه هستند که برنامه ریزی و تحقیق آنها می تواند به کاهش این چالش ها کمک کند.

مریم سرخی بانوی فعال در زمینه کاردستی و عروسک سازی در گفت و گو با خبرنگار بازار با بیان اینکه در دوره کرونا دوره عروسک سازی را گذرانده است، گفت: به دنبال امکانات نبودم و فقط به خاطر علاقه ام بودم. در کاردستی و خودم را وقف ساختن عروسک کردم.

وی با تاکید بر اینکه از مساجد و… حمایت می شدم، گفت: اما حمایت خاصی از بانک ها نشدم.

این بانوی فعال در حوزه صنایع دستی با اشاره به اینکه ذوق و سلیقه یکی از مولفه های مهم در حوزه صنایع دستی است، ادامه داد: کارآفرینان حوزه صنایع دستی در بسیاری از موارد جایی برای فروش محصولات خود ندارند و نمایشگاهی برپا می کنند. فرصتی برای ارائه محصولات شما

بازارهای فروش صنایع دستی افزایش خواهد یافت

وی ادامه داد: کاردستی چیزی است که انسان تمام وقت خود را وقف آن می کند و به همین دلیل ایجاد بستری برای فروش محصولات مانند ایجاد بازارچه های صنایع دستی از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

مریم مودی یکی از هنرمندان صنایع دستی خراسان جنوبی که در زمینه تولید بدلیجات تزئینی، رزین کاری و مصنوعات چرمی فعالیت می کند در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: در زمینه صنایع دستی با دو مشکل مواجه هستیم: اولین مشکل قیمت است.” ماده خام است.

وی بیان کرد: این موضوع در مورد اکثر صنایع دستی صدق می کند و هر بار که چرم مورد نیاز را خریداری می کنم نسبت به دفعه قبل گرانتر است و همچنین مجبوریم محصولات خود را گران بفروشیم که این امر تعداد مشتریان را به شدت کاهش می دهد.

مودی گفت: موضوع دوم بحث مکانی برای فروش محصولات است که از فرصت نمایشگاه ها بیشتر استفاده می کنیم.

وی افزود: به جز در ایام نمایشگاه، مکان های بسیار محدودی در بیرجند وجود دارد که می توان غرفه های صنایع دستی را در آنها دید و البته باید به اقدام خیر در دسترس قرار دادن غرفه های بنای تاریخی امینی برای فروش صنایع دستی اشاره کرد.

مشاغلی که در تار و پود صنایع دستی هنری از خراسان دل سور در انتظار عرضه به بازار ایجاد می شود

سختگیری بانک ها در اعطای تسهیلات

رضا محمدی یکی از جوانان فعال بیرجندی که در زمینه تولید ورق سرامیک فعالیت می کند در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: بدون شک یک هنرمند صنایع دستی در طول فعالیت خود نیازمند سرمایه گذاری در حوزه گردشگری است.

وی افزود: متأسفانه بانک ها در زمینه اعطای تسهیلات سخت گیری می کنند، هرچند که ایجاد اشتغال باید بسیار آسان باشد.

این صنعتگر جوان خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: برپایی نمایشگاه هایی مانند «اقتصاد برای قدرت مردم» به فعالان صنعتگران کمک می کند تا محصولات خود را به فروش برسانند، بنابراین ایجاد چنین نمایشگاه هایی باید ترویج شود.

محمدی افزود: یکی دیگر از مشکلات هنرمندان صنعتگر این است که بسیاری از آنها از پوشش بیمه ای برخوردار نیستند و از این نظر نگران آینده شغلی و بازنشستگی خود هستند.

یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی استان صادرات از راه رونق بازار صنایع دستی استان خبر داد و گفت: در زمینه توبافی فعالیت دارم و این محصول متقاضیان زیادی در کشور و دنیا دارد اما در این زمینه نیازمند برند هستیم. و یک برند خاص برای محصولات، خودمان در استان داریم.

خراسدی گفت: باید در حوزه بازاریابی چاره اندیشی شود و به نظر می رسد آموزش حلقه مفقوده ای است که باید در این زمینه گنجانده شود.

سه هزار و پانصد صنعتگر بیمه شده اند

حسنعلی فولادی معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: بیش از 12 هزار صنعتگر خراسان جنوبی توانایی تولید و فعالیت در 1200 رشته صنایع دستی را دارند.

وی گفت: در سال 2018 بسیاری از صنعتگران بیمه شدند اما به دلیل کمبود اعتبار در مقطعی این بیمه به حالت تعلیق درآمد.

وی ادامه داد: پس از آن طی تفاهم نامه ای که با صندوق بیمه روستاییان و عشایر منعقد شد، هنرمندان و صنعتگران می توانستند توسط این صندوق که از امکانات بسیار خوبی برخوردار است، بیمه شوند.

معاون صنایع دستی خراسان جنوبی: به صنعتگران با عناوین مختلفی تسهیلات داده می شود، تسهیلات مشاغل خانگی که بین ما و اداره کار، رفاه و تامین اجتماعی مشترک است، تسهیلات تبصره 18 و تسهیلات تبصره 16.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: در حال حاضر حدود 3 هزار و 500 صنعتگر در خراسان جنوبی بیمه هستند.

فولادی در خصوص تسهیلاتی که به صنعتگران خراسان جنوبی ارائه می شود، گفت: صنعتگران در حوزه های مختلف تسهیلاتی ارائه می کنند، از جمله تسهیلات مشاغل خانگی که بین ما و اداره کار، رفاه و تامین اجتماعی مشترک است، تسهیلات بر اساس تبصره 18 و تأسیسات ذیل تبصره 16. .

وی ادامه داد: سعی کرده ایم با ایجاد نمایشگاه ها و بازارچه های صنایع دستی به صنعتگران در فروش محصولات کمک کنیم، هرچند در دنیای امروز فروش به فروش حضوری محدود نمی شود و فضای میز مجازی می تواند در این زمینه کمک کند.

نماینده مردم میراث فرهنگی خراسان جنوبی در مجلس گفت: با وجود این تلاش کرده ایم تا حد امکان امکانات و فضاهایی را در اختیار صنعتگران قرار دهیم.

بازاریابی و بسته بندی دو چالش اصلی صنایع دستی در خراسان جنوبی است که هنرمندان باید در فضای رقابتی بازار به آن توجه کنند و مسئولان حمایت خود را در این راستا متمرکز کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=121575

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.