به گزارش بازار، آلبرت بغزیان; این کارشناس اقتصادی و استاد دانشگاه درباره قانون جدید چک گفت: در گذشته چک های بلامحل صادر می شد و دست به دست می شد، نوعی از چک های قدیمی اختلاس می شد.
وی ادامه داد: چک در همه دنیا بستگی به رؤیت بودن آن دارد، یعنی مدت ندارد به همین دلیل با سفته فرق می کند. البته در ایران از چک به عنوان سفته استفاده می شود. و در واقع، مردم موافقت میکنند که مبلغ مشخصی را تا زمان مشخصی بپردازند.» این باعث میشود که چکها در گردش باشند، بنابراین چکها دست به دست میشوند و اگر چکی مفقود شود، باید در دادگاههای چک پیگیری شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه در گذشته کسانی که فاقد اعتبار بودند نیز می توانستند چک دریافت کنند، تاکید کرد: در قانون جدید چک و برای رفع این مشکل، تمامی چک های جدید در سامانه ثبت می شود. یعنی شخص اطلاعات گیرنده را وارد کرده و کد صادرکننده را ثبت می کند تا حتی اگر چک مفقود شود، ضرری به شخص وارد نشود.
وی افزود: با اجرای قانون جدید چک، مردم نگران خسارات مالی در هنگام آتش سوزی و بلایای طبیعی نیستند. با اجرای این قانون اعتماد به چک و نظام بانکی افزایش و سوء استفاده ها کاهش می یابد. در قانون جدید چک دیگر کاغذی وجود ندارد و فرد با مراجعه به سامانه مربوطه چک را صادر می کند و گیرنده می تواند چک را در سامانه مشاهده کند.
بغزیان با اشاره به اینکه چک در قانون جدید ظهرنویسی یا تحویل نمی شود، گفت: چک معتبر است و سابقه شما از بین نمی رود و اگر افرادی مخالف اجرای این قانون بودند حتماً قصد داشته اند از آن سوء استفاده کنید.” بانکداری الکترونیک و قانون جدید چک موجب صرفه جویی در زمان می شود. زیرا می توانید کارها را با گوشی هوشمند انجام دهید. البته این قانون باعث صرفه جویی در هزینه ها نیز می شود. شاید مردم کرایه را پرداخت کنند، اما باز هم ارزان تر از هزینه سفر است.
این کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: با توجه به رشد جمعیت و به تبع آن افزایش تراکنش ها و کلاهبرداری ها، تعداد پرونده های بانکی افزایش یافته است، اما با استفاده از قانون جدید چک، شاهد کاهش تعداد بانکی ها بوده ایم. پرونده ها و ارجاع به مراکز قضایی.