به گزارش بازار، پیام باقری افزود: در سالی که به نام جهش تولید با مشارکت مردم و همچنین دیداری که فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری داشتند و بنا به توصیه ایشان برای استفاده ظرفیت بخش خصوصی برای دستیابی به رشد اقتصادی، طبیعتاً برای رسیدن به رشد اقتصادی 8 درصدی باید از همه ظرفیتهای موجود در کشور و در همه بخشها اعم از داخلی و خارجی استفاده کرد.
وی ادامه داد: یکی از حوزه هایی که می تواند به این هدف برسد و باید مورد توجه قرار گیرد، صادرات خدمات فنی و مهندسی است.
این فعال صنعت برق ایران خاطرنشان کرد: بحث صادرات غیرنفتی که صادرات خدمات فنی و مهندسی بخشی از آن است و در این زمینه توانمندی های خوبی در کشور وجود دارد.
باقری گفت: ظرفیت های زیادی در ارائه خدمات فنی و مهندسی هم در حوزه شرکتی و هم در حوزه اقتصادی وجود دارد و مهندسان، متخصصان و مشاوران بسیار خوبی که سال هاست با این موضوع سروکار دارند.
وی ادامه داد: این مشکل در صنعت برق که یکی از پیشگامان و استانداردهای خدمات فنی و مهندسی است بسیار بیشتر است.
عضو اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: صادرات خدمات فنی و مهندسی می تواند ارزآوری خوبی داشته باشد و برای کشور ثروت آفرینی کند و در عین حال صادراتی پایدار برای ارتباط با کشور باشد.
باقری خاطرنشان کرد: پروژه و طرحی که صادر می شود نیازمند سال ها ارتباط برای خدمات پس از فروش و پشتیبانی لازم و رفع نیاز است.
وی بیان کرد: همچنین صادرات خدمات فنی و مهندسی فرصت بسیار خوبی را برای عرضه کالاهای تولید داخل در بازار کشورهای مقصد ایجاد می کند.
رئیس هیئت مدیره اتحادیه صنعت برق ایران ادامه داد: اکنون نیازهای بسیاری در کشورهای منطقه به خدمات مهندسی و فنی کشورمان وجود دارد.
باقری به پروژه ای که اخیرا در سریلانکا با حضور رئیس جمهور کشورمان راه اندازی شد اشاره کرد و گفت: پروژه Umaaviya که توسط متخصصان ایرانی در سریلانکا راه اندازی شده است را می توان نمونه ای از ظرفیت های ملی برای صادرات فناوری و خدمات دانست .
وی خاطرنشان کرد: این پروژه یکی از افتخارات مهندسان ایرانی است که تاثیر زیادی بر روند اقتصاد سریلانکا و زندگی و معیشت مردم به ویژه در بخش کشاورزی و تامین برق دارد که انجام شد. توسط ایرانیان مهندسین
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: بنابراین ارائه خدمات فنی و مهندسی در سالی که به عنوان سال کبیسه تولید تعیین شده با مشارکت مردم الزامی است که باید به آن توجه شود.
باقری ادامه داد: باید راه را برای فعالان این بخش هموار کرد و دولت راهگشا و موانع را برطرف کرد.
وی تاکید کرد: باید در این زمینه حمایت شود و منابع به سمت بخش های تولیدی هدایت شود. زیرا صادرات خدمات فنی و مهندسی اشتغالزایی بالایی دارد و به ثروت آفرینی کمک می کند.