به گزارش خبرنگار مهر، «هادی طحان نظیف» سخنگوی شورای نگهبان صبح امروز (شنبه ۵ اسفند) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه اظهار داشت: انتخابات ۲۰ اسفندماه برگزار شد و تا ۲۶ اسفند فرصت داریم. بررسی گزارش ها و شکایات
سخنگوی شورای نگهبان ادامه داد: تاکنون صحت انتخابات در 52 حوزه انتخاباتی در 11 استان اردبیل، ایلام، خراسان جنوبی، زنجان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، کردستان، قزوین، قم، لرستان و استان تایید شده است. مرکزی. توسط شورای نگهبان
وی گفت: لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و دریانوردی) و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان در مراحل قبل دارای مشکلات و ابهاماتی بود که با طناب کشی شورای اسلامی و شورای شهر مرتفع شد. نگهبانان، و به زودی برای اعدام به اطلاع خواهد رسید.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: لایحه ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و دریانوردی) و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان در مراحل قبل دارای اشکالات و ابهاماتی بود که از طریق رفت و برگشت بین شورای اسلامی و نگهبان رفع شد. شورا که به زودی اعلام می شود.
طحات نظیف تصریح کرد: لایحه برنامه هفتم توسعه کشور رفت و آمدهایی بین مجلس و شورای نگهبان داشت و مجلس نیز اصلاحاتی انجام داد، اما همچنان ایراداتی دارد که باید توسط مجلس اصلاح شود.
وی در خصوص آخرین وضعیت طرح شفافیت سه قوه، دستگاه های اجرایی و سایر نهادها، گفت: مجلس در مصوبه خود اصلاحاتی انجام داده بود و برخی از اعضای شورای نگهبان معتقدند با اصلاحاتی که انجام شده، یک سری اصلاحات انجام شده است. مشکلات متعددی دوباره به وجود آمده است که باید توسط شورای اسلامی حل شود.
سخنگوی شورای نگهبان افزود: در تمام دوره های انتخاباتی کاندیداهای مختلفی داشته ایم. حضور و تنوع سلایق سیاسی بر میزان مشارکت تاثیرگذار است، چنانکه در انتخابات اخیر شاهد حضور سلایق مختلف سیاسی بودیم.
طحان نظیف تصریح کرد: همانطور که رهبر انقلاب فرمودند حضور مردم در انتخابات جهادی بود و مردم با وجود همه دشمنی ها و عملیات روانی دشمن در انتخابات شرکت کردند. بسیاری از مردم گفتند که انتخابات بی نتیجه بود، اما در برخی مناطق رقابت به قدری نزدیک بود که اختلاف رتبه اول و دوم بسیار کم بود.
وی افزود: منتخبان ملت باید به وعده هایی که داده اند توجه کنند و خود را نماینده همه مردم بدانند و برای رفع مشکلات، مطالبات و دغدغه های مردم تلاش کنند.
سخنگوی شورای نگهبان تاکید کرد: نظام انتخاباتی ما همچنان نیازمند اصلاحات است و باید سیاست های کلی انتخابات را مد نظر قرار داد و همچنان می توان اصلاحاتی در قوانین انتخاباتی انجام داد.
وی در خصوص گزارش تخلفات انتخاباتی گفت: انتخابات مانند گذشته سالم و بی خطر برگزار شد و مشکلی نداشتیم. البته گزارش هایی به ما رسیده که برخی مستندات ندارند و قابل استناد نیستند، اما برخی گزارش ها مستند بوده و بازرسان به آن مناطق رفته اند. در حال حاضر صحت انتخابات در 52 حوزه انتخاباتی تایید شده است و مابقی نتایج را به محض تایید اعلام خواهیم کرد.
طحان نظیف در خصوص ادعای برخی افراد و نمایندگان مبنی بر خرید و فروش آرا گفت: پیروزی ها و شکست هایی در روند انتخابات وجود دارد و طبیعتا این بحث ها مطرح می شود. وزارت کشور انتخابات را انجام می دهد و ما نیز صحت آن را بررسی می کنیم. در صورت لزوم بازرس اعزام می شود و در صورت لزوم در جایی بازشماری آرا انجام می شود.
سخنگوی شورای نگهبان درباره مشکل مهم طرح شفافیت سه قوه، دستگاه های اجرایی و سایر نهادها گفت: مهمترین مشکل طرح شفافیت این است که برخی موارد از شفافیت خارج شد و مشکل ما سازوکار بود. . برای حذف برخی موارد از شفافیت در آن استفاده شد.
طحان نظیف یکی از نمایندگان با ادعای اینکه افرادی که بلد نبودند با کد ملی رأی دادند، گفت: چنین مدرکی برای ما ارسال نشده است. برخی از افراد در رسانه ها مطالبی را مطرح می کنند اما گزارش یا سندی برای ما ارسال نمی کنند. کل انتخابات را نباید با یک عکس و فیلم زیر سوال برد. انتخابات در کشور ما در امنیت و سلامت کامل برگزار شد.
طحان نظیف درباره تخصیص لایحه بودجه سال 1403 گفت: بخشی از ایرادات لایحه بودجه سال بعد اصلاح و بخشی از آن برای تعیین تخصیص با اصرار مجلس به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد. بر این اساس احتمالا به زودی اجرای قسمت اول لایحه بودجه ابلاغ خواهد شد.
سخنگوی شورای نگهبان تصریح کرد: از ابتدای انقلاب اسلامی به طور میانگین هر سال یک انتخابات داشته ایم و صحت انتخابات همواره مورد تایید بوده است. عوامل اجرایی و ناظران همواره تلاش کرده اند از آرای مردم صیانت کنند و در آینده نیز اینگونه خواهد بود.
وی در خصوص آخرین وضعیت طرح ساماندهی کارکنان دولت گفت: ایرادات شورای نگهبان به طرح ساماندهی کارمندان دستگاه های موضوع ماده 29 قانون برنامه ششم توسعه رفع شده است، اما شورای عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام در تاریخ 13/12/1392 اعلام کرد. نامه ای که همچنان به این قطعنامه اعتراض دارد. وارد آن را می داند.
طحان نظیف تاکید کرد که اقدامات لازم برای بررسی صحت انتخابات در حال انجام است.
وی ادامه داد: بر اساس اصلاح قانون انتخابات، 5 سند برای رای دادن به رسمیت شناخته شده است که علاوه بر شناسنامه، مدارکی مانند کارت ملی، کارت سربازی، گواهینامه و گذرنامه و اینها. مدارک تایید شده است باید با شخص در شعب اخذ رای ارائه شود. رای دهنده باید مطابقت داشته باشد. در صورت وجود تخلف در این زمینه رسیدگی می شود.
سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به سوالی مبنی بر ادعای یکی از روزنامه ها مبنی بر اینکه می توانستند میزان مشارکت را بیشتر اعلام کنند اما اعلام نکردند، گفت: اینطور نیست.
وی تاکید کرد: انتخابات همواره با نهایت دقت و دقت برگزار شده و نتایج آن در گذشته و امروز به صورت دقیق اعلام شده است و انشاءالله در آینده نیز اینگونه خواهد بود.
طحان نظیف گفت: معتقدم در روزهای باقی مانده تا پایان سال روند ابلاغ قسمت اول بودجه به اتمام می رسد. در خصوص جداول و قسمت دوم بودجه نیز دولت باید جداول را در پایان اردیبهشت ماه به شورای اسلامی ارائه کند و در این مدت بر جداول 1402 تکیه کند.
در حال تکمیل…